Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSušené vločky droždia štandard alebo so sladovým extraktom, Tebi droždie.
BIO práškový koncentrát z ražného kvásku na jednoduchú a rýchlu prípravu cesta.
Ražný kvások na pečenie domáceho, ražného chleba s dlhšou dobou čerstvosti.
Sprídavkom korenín, ktoré sú to pravé pre typickú perníkovú vôňu a chuť.
Dokonale zvýrazňuje chuť a pomáha zvyšovať biologickú hodnotu jedál a pokrmov.
Zaisťuje efektívne kysnutie cesta a má dlhšiu trvanlivosť.
9g zodpovedá jednej kocke čerstvého droždia apostačí až na 500g múky.
Prášok bez fosfátu na kyprenie cesta pri pečení.
Droždie predstavuje zmes špeciálnych bakteriálnych mikroorganizmov. Ide hlavne o pivovarské kvasinky Saccharomyces cerevisiae – jednobunkové huby vajcovitého tvaru viditeľné len pod mikroskopom. Tieto živé kultúry obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok. Nechýbajú vitamíny skupiny B, vitamín D a stopové prvky ako železo či meď.
Lahôdkové sušené droždie je jednou z najchutnejších a najzdravších ingrediencií v kuchyni. Čo je lahôdkové droždie? Ide o typ kvasiniek známych ako pivovarské kvasnice v sušenej forme. Často sa používa ako doplnok výživy kvôli vysokému obsahu živín, ako sú bielkoviny, vláknina, vitamíny skupiny B, antioxidanty a minerály. Lahôdkové droždie môže ponúknuť mnoho zdravotných výhod. Tento druh droždia dokáže dodať výživovú hodnotu mnohým jedlám. Preto ho radi používajú vegetariáni, športovci alebo ľudia s nutričnými nedostatkami. Môže sa pridať do jogurtu, mlieka, ovocia alebo iných receptov, ako sú omáčky, ryža, strukoviny, cestoviny alebo šaláty.
Sušené droždie je obľúbený typ droždia. Ide o klasický kvások z kvasníc, len v sušenej forme. Pracuje sa s ním oveľa lepšie ako s čerstvým droždím a hodí sa na prípravu extra nadýchaného a prirodzene vláčneho cesta. Na sušené droždie sa môžete spoľahnúť pri akomkoľvek domácom pečení. Používa sa na prípravu jedinečných koláčov, čerstvého pečiva či chrumkavého chleba. Najväčšou výhodou sušeného droždia je jednoduché skladovanie a dlhá trvanlivosť.
Na pečenie chlebíka používajú moderné gazdinky hlavne ražný kvások. Ražný kvások tvorí na rozdiel od klasického droždia iba ražná múka. Ražný kvások je vlastne prírodným kypriacim prostriedkom. Obľúbený je hlavne sušený kvások, ktorého prednosťou je jednoduché skladovanie a dlhá trvanlivosť. Ražný kvások predlžuje dobu čerstvosti chleba a predovšetkým zvýrazní arómu a chuť. Vďaka vyššiemu obsahu vlákniny je veľmi dobre stráviteľný. V bezlepkovej variante sa dá kúpiť už aj bezlepkový kvások.
TIP: V modernej kuchyni nesmie chýbať ani kypriaci prášok bez fosfátov, kypriaci prášok bez lepku a vínny kameň. Čo je vínny kameň? Ide o prírodný vedľajší produkt pri výrobe vína. Má výborné kypriace schopnosti a perfektne „spolupracuje” so špaldovou múkou. Vytvára krásne nadýchané a krehké pečivo. Väčšinou neobsahuje lepok, len sódu bikarbónu, vínny kameň a kukuričný škrob.
„Dnes som od Vás dostal balík všetko bolo ako má byť. Ďakujem želám Vám veľa úspechov a veľa spokojných zákazníkov.“