Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaMladé klíčky si môžete vypestovať sami pomocou nakličovacej misky.
Jednoduchý spôsob, ako si vypestovať svoje vlastné potraviny plné živín.
Najzdravšie potraviny, ktoré si viete vypestovať doma na okne.
Semená určené na klíčenie, ktoré sú pripravené na konzumáciu.
Ako chrumkavý doplnok do praženice, šalátu alebo sendviča si môžete vypestovať klíčky len pomocou mungo fazule a misky na klíčenie. Klíčky najľahšie vypestujete z fazule mungo. Táto strukovina sa bežne používa v mnohých ázijských kuchyniach, napríklad v indickej, thajskej a laoskej kuchyni. Pestuje sa hlavne vo východnej a juhovýchodnej Ázii.
Klíčky fazule mungo majú len 31 kalórií na 1 šálku a sú nabité živinami, ako je vláknina, horčík, draslík, spolu s vitamínom C, K a B. Naklíčené fazule mungo môžete variť alebo ich jesť surové, no varením prichádzajú o dôležité živiny. Pestovanie vlastných klíčkov doma je rýchly a jednoduchý proces, ako si zaistiť vitamínovú bombu každý deň. Klíčenie môže trvať len 1 až 2 dni, pričom potrebnú veľkosť klíčkov dosiahnete asi za 3 až 4 dni. Ako na klíčenie fazule mungo? Prinášame overený návod:
TIP: Okrem nakličovania fazule mungo je obľúbené aj nakličovanie žeruchy či reďkovky. Nádoby na klíčenie semien sú najvhodnejšie tieto 2 typy: keramická miska na klíčenie alebo plastová miska na klíčenie. Ako urýchliť klíčenie semien? Klíčenie semien môžete urýchliť dlhším namočením semien vo vode a následne pravidelnejším preplachovaním vodou.