Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nakličovanie

Nakličovacia miska

Mladé klíčky si môžete vypestovať sami pomocou nakličovacej misky.

11,73 € Detail

Reďkovka na nakličovanie BIO

Jednoduchý spôsob, ako si vypestovať svoje vlastné potraviny plné živín.

5,40 € Detail

Semienka na nakličovanie BIO

Najzdravšie potraviny, ktoré si viete vypestovať doma na okne.

3,37 € Detail

Súprava na pestovanie byliniek

Doma si dopestujete mikrobylinky rýchlo a jednoducho.

3,30 € Detail

Žerucha na nakličovanie BIO

Semená určené na klíčenie, ktoré sú pripravené na konzumáciu.

5,67 € Detail

NAKLIČOVANIE FAZULE MUNGO

Ako chrumkavý doplnok do praženice, šalátu alebo sendviča si môžete vypestovať klíčky len pomocou mungo fazule a misky na klíčenie. Klíčky najľahšie vypestujete z fazule mungo. Táto strukovina sa bežne používa v mnohých ázijských kuchyniach, napríklad v indickej, thajskej a laoskej kuchyni. Pestuje sa hlavne vo východnej a juhovýchodnej Ázii.

Klíčky fazule mungo majú len 31 kalórií na 1 šálku a sú nabité živinami, ako je vláknina, horčík, draslík, spolu s vitamínom C, K a B. Naklíčené fazule mungo môžete variť alebo ich jesť surové, no varením prichádzajú o dôležité živiny. Pestovanie vlastných klíčkov doma je rýchly a jednoduchý proces, ako si zaistiť vitamínovú bombu každý deň. Klíčenie môže trvať len 1 až 2 dni, pričom potrebnú veľkosť klíčkov dosiahnete asi za 3 až 4 dni. Ako na klíčenie fazule mungo? Prinášame overený návod:

  • 1. Opláchnite fazuľu mungo. Pomocou cedníka alebo sitka dôkladne prepláchnite mungo fazuľky čistou vodou, aby ste odstránili všetok prach a nečistoty.
  • Namočte fazuľu mungo do vody. Skvelá voľba je miska na nakličovanie semien, ktorú zoženiete na našom eshope. Namočte fazuľu do vody na 8 až 12 hodín pri izbovej teplote, kým nezväčší svoj objem.
  • Sceďte a prepláchnite fazuľu mungo. Po 8 až 12 hodinách fazuľu sceďte a vodu úplne vylejte. Fazuľu ešte raz opláchnite a sceďte.
  • Skladujte fazuľu mungo pri izbovej teplote. Po opláchnutí môžete fazuľu skladovať naďalej v miske na nakličovanie. Uistite sa, že fazuľu skladujete na tmavom mieste, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia.
  • Opakujte proces preplachovania a preceďovania. Pokračujte v preplachovaní a preceďovaní fazule raz denne počas dvoch dní, kým nezačne klíčiť. Keď klíčky dosiahnu požadovanú veľkosť, opláchnite ich posledný krát.
  • Osušte fazuľové klíčky. Položte klíčky na papierové obrúsok a jemne ich stlačte, aby ste vytlačili prebytočnú vodu.
  • Skladujte fazuľové klíčky v chladničke. Uchovávajte naklíčené fazule v chladničke v uzatvorenej nádobe, aby ste udržali suché prostredie i sviežu chuť klíčkov. V chladničke vydržia čerstvé až dva týždne.

TIP: Okrem nakličovania fazule mungo je obľúbené aj nakličovanie žeruchy či reďkovky. Nádoby na klíčenie semien sú najvhodnejšie tieto 2 typy: keramická miska na klíčenie alebo plastová miska na klíčenie. Ako urýchliť klíčenie semien? Klíčenie semien môžete urýchliť dlhším namočením semien vo vode a následne pravidelnejším preplachovaním vodou.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková