Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaNáhrada smotany je ozajstná kulinárska špecialita z kokosového mlieka.
Používa sa ako výborná alternatíva k mliečnym alebo sójovým smotanám.
Vďaka lahodnej krémovej chuti obľúbite v mnohých receptoch.
Nesladená dehydrovaná dužina z čerstvých rozomletých organických kokosov.
Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.
Časy, keď bola sója jedinou rastlinnou možnosťou, sú už dávno preč. Rastlinné náhrady sa dostávajú na svoj vrchol a začína ich obľubovať čoraz viac ľudí. V dnešnej dobe už nájdete rastlinné alternatívne náhrady ku všetkým živočíšnym produktom, dokonca aj k mliečnej smotane. Poďme si spoločne predstaviť tie najbežnejšie alternatívy smotany:
Jedničkou na trhu je jednoznačne kokosová smotana. Ponúka výraznú kokosovú chuť s bohatou krémovou textúrou. Vďaka tomu patrí k skvelým doplnkom mnohých receptov, vrátane polievok, smoothies a dezertov. Kokosová smotana sa často používa aj v keto strave vďaka nízkemu obsahu sacharidov a vysokému obsahu tuku. Aký je rozdiel medzi kokosovým mliekom a kokosovou smotanou? Obe zložky majú podobnú bohatú kokosovú chuť. Kokosové mlieko má redšiu konzistenciu a nižší obsah tuku a kalórií v porovnaní s kokosovou smotanou. Okrem kokosovej smotany môžete váš jedálniček obohatiť aj inými kokosovými produktmi, ako je napríklad kokosová voda, kokosová smotana na šľahanie či kokosové kondenzované mlieko.
Obľúbená je aj ovsená smotana. Jej krémové zloženie, delikátna aróma a typická sladká chuť obohatí každé jedlo. Ovsená smotana je dobrou voľbou pre ľudí s určitými potravinovými alergiami a intoleranciami, pretože prirodzene neobsahuje laktózu, orechy ani sóju. Ak je vyrobená z certifikovaného bezlepkového ovsa, je vhodná aj pre bezlepkáčov. Môžete ju použiť ako náhradu smotany na varenie, na zjemnenie a zahustenie omáčok a polievok. Výborne sa hodí aj na zapekanú zeleninu, zemiaky a cestoviny.
Mandľová smotana je jednou z najlahodnejších náhrad smotany na trhu. Ak nemáte alergiu na orechy, určite by nemala chýbať vo vašej špajzi. Perfektne obohatí omáčky, polievky, cestoviny, zákusky a dodá jedlám jemnú orieškovú príchuť a krásnu vôňu. Mandľovú náhradu smotany môžete dokonca zmiešať aj s niečím kyslým ako je napríklad citrón a horčica, čím vytvoríte chutnú omáčku alebo dressing.
Sójová smotana sa chváli nižším obsahom tuku a sacharidov. Sójová smotana je ľahko stráviteľná a nezaťažuje tráviaci systém. Tiež je zdrojom významných bielkovín a vlákniny. Hodí sa kávy, pri varení polievok, omáčok, ale aj pri pečení koláčov a príprave dezertov či sladkých maškŕt.
Ryžová smotana je najjemnejšia smotana na trhu. Ukrýva v sebe neutrálnu arómu pripomínajúcu ryžu. Hodí sa do každej špajze zdravého stravovania ako jemná náhrada smotany pri varení. Považuje za najmenej alergickú zo všetkých mliečnych a nemliečnych druhov smotany. Väčšina ostatných možností obsahuje sóju, lepok, mliečnu bielkovinu alebo orechy, čo sú všetky bežné alergény. Vedeli ste, že ryžová smotana sa dá ľahko pripraviť aj z ryžového sušeného mlieka? Riedením mlieka sa dá získať konzistencia nízkotučného mlieka až po smotanu.
„Bol som príjemne prekvapený rýchlosťou, akou to bolo celé vybavené i e-mailom s podacím číslo. Vaša služba bola priam fantastická.“