Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Škrob, zahusťovadlá

Acacia senegal (arabská guma)

Je ideálnym zahusťovadlom, emulgátorom a stabilizátorom.

6,90 € Detail

Agar BIO

BIO alternatíva bežnej živočíšnej želatíny.

1,57 € Detail

Arrowroot škrob

Môžete ho použiť na zahustenie omáčok, polievok či iných dezertov.

4,86 € Detail

Bešamel bezlepkový

Táto francúzska omáčka je „kráľovnou“ bielych omáčok.

2,86 € Detail

Bezlepková hraška

Na obaľovanie, zahusťovanie, do cesta ako náhrada vajec.

2,04 € Detail

Guarová guma

Prírodné zahusťovadlo, ktoré s obľubou využívajú ľudia s bezlepkovou diétou.

1,69 € Detail

Írsky mach (Karagenan)

Čoraz častejšie sa využíva ako zdravšia varianta zahusťovadiel.

7,15 € Detail

Kukuričný škrob bezlepkový

Ideálny na zahustenie omáčok a polievok.

1,18 € Detail

Kukuričný škrob bezlepkový BIO

Jemný kukuričný škrob je pomocníkom pri varení i pečení lahodných pokrmov.

2,27 € Detail

Kukuričný škrob BIO

Využitie nájde pri varení, pečení aj ako zahusťovadlo polievok či omáčky.

2,13 € Detail

Kuzu BIO

Podporuje alkalické prostredie organizmu.

3,50 € Detail

Morská riasa Agar

Morská riasa Agar pre výrobu želatíny.

0,76 € Detail

Pektín

Pektín z citrusových plodov.

0,60 € Detail

Potravinárska želatína

Potravinárska želatína sa pýši vysokým obsahom kolagénu.

16,88 € Detail

Ryžový škrob

Univerzálne zahusťovadlo ľahko rozpustné aj v studenej vode.

2,51 € Detail

Škrob Kuzu

Dokonale pomáha zahustiť rôzne pokrmy.

4,43 € Detail

Tapioka

100% škrob z koreňa Manioku, ktorý má jemnú, neutrálnu chuť.

2,01 € Detail

Tapioka perly

Sú obľúbenou súčasťou bubble tea čajov a chutných pudingov.

1,40 € Detail

Vajahit /Vegan Eggie /

Sušená náhrada vajec bez cholesterolu - pôvodne Vajahit.

60,34 € Detail

Xantan

Bezgluténové zahusťovadlo používané do všetkých druhov ciest.

3,05 € Detail

Zápražka - bezlepkové zahusťovadlo

Zápražka sa postará o výdatné a poctivé domáce polievky, omáčky aj guláše.

1,25 € Detail

Želatína biela BIO

Želatína biela BIO je vhodná na varenie a pečenie nasladko i naslano.

1,62 € Detail

Želatína bravčová v prášku BIO

Má široké uplatnenie pri príprave sladkých i slaných jedál.

1,48 € Detail

Škrob: Viac ako len základná potravina

Škrob je prirodzenou súčasťou mnohých potravín, najmä obilnín a zemiakov. Je to komplexný sacharid, ktorý je hlavným zdrojom energie v strave ľudí po celom svete. V kuchyni sa škrob často využíva ako zahusťovadlo pri príprave rôznych omáčok, polievok alebo koláčov.

Zahusťovadlá: Skrytí pomocníci v kuchyni

Zahusťovadlá sú látky, ktoré sa pridávajú do jedál, aby im dodali hustejšiu konzistenciu. Medzi bežne používané zahusťovadlá patria napríklad agar, pektín, želatína, guma xanthanová a mnohé ďalšie. Zahusťovadlá sa využívajú v mnohých oblastiach varenia a pečenia, napríklad pri príprave džemov, želé, krémov, omáčok alebo rôznych sladkých dezertov.

  • Škrob: Nachádza sa v mnohých potravinách a je hlavným zdrojom energie v ľudskej strave. Používa sa ako zahusťovadlo v kuchyni.
  • Zahusťovadlá: Sú prísady, ktoré dodávajú jedlám hustejšiu konzistenciu. Medzi bežne používané zahusťovadlá patria agar, pektín, želatína a xanthan.

Výber a využitie škrobu a zahusťovadiel

Vo výbere škrobu a zahusťovadiel je dôležité brať do úvahy typ jedla, ktoré pripravujeme. Niektoré zahusťovadlá sú ideálne pre sladké jedlá, zatiaľ čo iné sa hodia skôr do slaných pokrmov. Rovnako je potrebné zohľadniť aj to, či potravina, do ktorej pridávame zahusťovadlo, bude zahrievaná alebo nie. Niektoré zahusťovadlá, ako je napríklad xanthanová guma, sú odolné voči vysokým teplotám, kým iné, ako je napríklad želatína, vyžadujú chladnejšie prostredie.

Škrob a zahusťovadlá sú teda dôležitou súčasťou našej kuchyne a prispievajú k variabilite a rozmanitosti našich jedál. Bez nich by bolo varenie a pečenie oveľa náročnejšie a menej zaujímavé.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “

Šimová