Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Strúhanky

Bezlepková strúhanka

Na obaľovanie mäsa a zeleniny, na zahusťovanie.

3,20 € Detail

Bezlepková strúhanka Natural

Predstavuje zdravú alternatívu klasickej strúhanky.

0,86 € Detail

Kukuričná strúhanka Chrumkavá Extrudo

Pre krehké potraviny s chrumkavou vrstvou.

1,32 € Detail

Panko strúhanka bezlepková

Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, morských plodov, zeleniny a húb.

1,66 € Detail

Špaldová strúhanka BIO

Špaldová strúhanka vysokej kvality.

2,63 € Detail

Strúhanka bezlepková Nutri free

Na obaľavanie, na prípravu zeleninových jedál alebo sladkých plniek.

3,90 € Detail

Strúhanka kukuričná

Kukuričná struhanka bez obsahu lepku.

0,98 € Detail

SPOZNAJTE ZDRAVÉ ALTERNATÍVY STRÚHANKY

Strúhanku miluje snáď každý, vďaka tomu že vytvára veľmi chutný chrumkavý obal pri vyprážaní našich obľúbených jedál. Klasické strúhanky často obsahujú vysoké hladiny kukuričného sirupu a sodíka, ako aj potenciálne alergény. Našťastie existuje veľa chutných alternatív. Dodajte jedlám väčší nádych gurmánstva a zažite rozdiel medzi klasickou strúhankou a týmito chutnými alternatívami:

  • Známa alternatíva je strúhanka panko. Tradične sa vyrába z japonského bieleho chleba a vytvára chrumkavejšiu vrstvu ako obyčajná strúhanka. Veľkou výhodou je, že obsahuje oveľa menej prísad a sodíka. Panko strúhanka môže hravo nahradiť strúhanku v akomkoľvek recepte. Aké má panko strúhanka zloženie? Zloženie sa často líši v závislosti od každého výrobcu. V zložení môžete najčastejšie nájsť: kukuricu, ryžovú múku, cícer, trstinový cukor a soľ. Panka strúhanka ponúka bezlepkové zloženie a je vhodná aj pre celiatikov.
  • Kukuričná strúhanka je jednou z najobľúbenejších náhrad klasickej strúhanky. Jej hrubá textúra je rovnako chrumkavá a chutná ako klasická strúhanka. Má sýtu žltú farbu, ktorá sa pri pečení zmení na krásne zlatohnedú. Ľudia už roky používajú kukuričnú strúhanku ako cesto na vyprážané jedlá. Nefunguje však ako poleva na cestoviny. Kukuričná strúhanka ponúka bezlepkové zloženie a je vhodná aj pre celiatikov.
  • Špaldová strúhanka sa vyrába z celých špaldových zŕn. Zrná sú starostlivo mleté tak, aby si zachovali všetky živiny a chute. Výsledkom je lahodná a zdravá strúhanka, ktorá je ideálna na obaľovanie všetkých druhov jedál. Vychutnajte si chrumkavú a zlatistú kôrku na vašich obľúbených jedlách. Či už obaľujete mäso alebo zeleninu, špaldová strúhanka dodá jedlám lahodnú chrumkavosť a chuť. Je tiež ideálna na prípravu domácich vegánskych mäsových guľôčok, bezmäsitých hamburgerov a dokonca aj ako poleva na cestoviny. Na Slovensku je špaldová strúhanka obľúbená aj ako strúhanka s maslom, strúhanka na šúľance, strúhanka do polievky či strúhanka na tvarohové gule. Nie je však bezlepková a nie je vhodná pre celiatikov.

Medzi ďalšie menej známe alternatívy strúhanky patria: hrachová strúhanka, pšenová strúhanka alebo kukurično-cícerová strúhanka. Všetky sa pýšia bezlepkovým zložením a jedlám dodávajú skvelú chrumkavú štruktúru.

TIP: POUŽITIE STRÚHANKY

  • klasicky na vyprážanie akýchkoľvek jedál
  • ako plnivo do mäsových náhrad alebo mäsových výrobkov
  • na zahustenie omáčok, polievok či ako poleva na cestoviny
  • na pridanie lepšej textúry a chuti do rôznych potravín

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“

G.Erhardtová