Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Strukoviny

Beluga - čierna šošovica BIO

“kaviár vegetariánov” je prirodzeným zdrojom vysokého množstva živín.

4,73 € Detail

Bôb

Je ideálnou voľbou ako doplniť telu energiu a vzácnu vlákninu.

1,67 € Detail

Chana Dál - Cícer

Polený cícer s vlákninou a nižším glykemickým indexom.

4,28 € Detail

Cícer

Obsahuje vitamíny skupiny B a kyselinu listovú.

1,59 € Detail

Cícer BIO

Je ideálny pri stravovaní celiatikov. Dodáva telu potrebnú energiu.

3,83 € Detail

Cícer veľký

Nutrične významná strukovina bez obsahu lepku.

1,93 € Detail

Čierna matpe fazuľa

Urad dal - vynikajúci rastlinný zdroj bielkovín.

4,21 € Detail

Fazuľa

Páči sa, vyberte si.

1,41 € Detail

Fazuľa

Strukovina, ktorá predstavuje základ jedálnička väčšiny krajín sveta.

1,18 € Detail

Fazuľa BioNebio

Strukoviny od značky bio nebio si zamilujete.

2,83 € Detail

Fazuľa maslová

Lúpaná a celá fazuľa, ktorej chuť je bohatá, maslová a jej štruktúra je krémovejšia a jemnejšia.

4,86 € Detail

Fazuľa Natural

Malá, červeno-hnedá fazuľa Azuki /Adzuki, zelená Mungo fazuľa.

1,19 € Detail

Hrach BIO

Sú plné hodnotných živín a bielkovín vysokej kvality.

2,59 € Detail

Hrach polený lúpaný

Používal sa na prípravu sýtych a výdatných pokrmov.

1,22 € Detail

Mung fazuľa

Mung fazuľa bohatá na bielkoviny a minerály.

4,41 € Detail

Muth fazuľa - na klíčenie

V naklíčenej podobe obsahuje oveľa viac vitamínov a minerálov než obyčajná fazuľa.

4,99 € Detail

Sója

Sója a sójové bôby sú vhodné do zeleninových šalátov, na prípravu polievok.

1,62 € Detail

Sójové bôby

Plnohodnotné bielkoviny a esenciálne aminokyseliny.

1,81 € Detail

Šošovica

Zo všetkých druhov strukovín ponúka najkomplexnejší obsah bielkovín.

1,43 € Detail

Šošovica BIO

Chutná strukoviny na prípravu plnohodnotných pokrmov.

2,79 € Detail

Šošovica červená

Zdravá strukovina, ktorá nenadúva - i pre najmenších.

2,20 € Detail

Šošovica veľkozrnná

Je zdrojom živín, stopových prvkov, nenasýtených mastných kyselín...

2,28 € Detail

Strukovinový mix

Výborne sa dopĺňajú so zeleninou. Poteší vás príjemná chuť.

4,28 € Detail

Toordall - Kajan indický

Strukovina plná bielkovín.

4,21 € Detail

STRUKOVINY A ZDRAVIE

Strukoviny sú dôležitou súčasťou zdravej výživy pre ľudí na celom svete. Ukázalo sa, že strukoviny pomáhajú znižovať cholesterol aj glukózu v krvi. Okrem toho môžu pomôcť pri regulácii hmotnosti. Prinášame niekoľko nutričných výhod konzumácie strukovín:

  • Bielkoviny: Strukoviny sú vynikajúcim zdrojom rastlinných bielkovín, ktoré sú dôležité pre stavbu tkanív v tele. Jedna šálka varenej šošovice obsahuje až 18 gramov bielkovín. Strukoviny a bielkoviny jednoducho idú k sebe.
  • Vláknina: Strukoviny majú vysoký obsah vlákniny, ktorá pomáha podporovať pravidelné vyprázdňovanie, znižuje hladinu cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi. Jedna šálka varenej čiernej fazule obsahuje až 15 gramov vlákniny.
  • Komplexné sacharidy: Strukoviny sú vynikajúcim zdrojom komplexných sacharidov, ktoré dodávajú telu energiu a pomáhajú udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi.
  • Vitamíny: Strukoviny sú bohaté na množstvo vitamínov, vrátane kyseliny listovej, vitamínu B1 a vitamínu B6, ktoré sú dôležité pre tvorbu energie, funkciu mozgu a celkové zdravie.
  • Minerály: Strukoviny sú tiež dobrým zdrojom minerálov, ako je železo, horčík, draslík a zinok, nevyhnutné pre stavbu silných kostí a zubov, reguláciu krvného tlaku a podporu imunitnej funkcie.
  • Nízky obsah tuku: Strukoviny majú vo všeobecnosti nízky obsah tuku, s výnimkou sójových bôbov. Vďaka tomu sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú znížiť celkový príjem tukov.
  • Nízky glykemický index: Strukoviny obsahujú nízky glykemický index, ktorý prispieva k sýtiacemu účinku jedla a môže znížiť inzulínové reakcie.

STRUKOVINY ZOZNAM / STRUKOVINY DRUHY

V našich podmienkach sa najčastejšie pestujú: hrach, bôb, šošovica, fazuľa, cícer a sójové bôby. K netradičným strukovinám z iných krajín patria napríklad: urad dal (matpe fazuľa), muth fazuľa, beluga šošovica, chana dal (polený cícer), mungo dal či toor dal. Tieto strukoviny sa používajú najmä v indickej a ajurvédskej kuchyni na prípravu hodnotných a chutných strukovinových dalov.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle a bezproblemove dodanie objednavky.“

Samasova