Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Soľ

Bylinková soľ

Univerzálne bylinkové soli na všestranné využitie v teplej alebo studenej kuchyni.

1,88 € Detail

Čierna soľ vulkanická

Špeciálny typ Indickej minerálnej soli KALA NAMAK využívanej ako korenie.

1,30 € Detail

Himalájska soľ Natural

Jedna z najčistejších, organických solí na planéte.

1,05 € Detail

Japanese NIGARI - soľ na prípravu tofu

Používa sa hlavne na výrobu sójových syrov tofu.

1,67 € Detail

Morská soľ jodidovaná jemná

Pravá soľ z morskej vody plná minerálov.

0,93 € Detail

Nerafinovaná morská soľ šedá - Keltská soľ

Ručne zbieraná známa francúzska soľ vysokým obsahu minerálnych látok.

3,99 € Detail

Soľ Himalájska

Je bohatá na minerálny látky v koloidnej forme.

1,43 € Detail

Soľ Himalájska - ochutená

Ochutená himalájska soľ pre váš kulinársky zážitok.

1,43 € Detail

Soľ Magdi jodidovaná s nízkym obsahom sodíka

Predstavuje skvelú diétnu náhradu tradičnej soli.

2,09 € Detail

Soľ morská

Soľ morská stredomorská nerafinovaná alebo jódovaná s morskými riasami.

0,79 € Detail

Soľ s medvedím cesnakom

Kombinácia soli, klasického a medvedieho (divokého) cesnaku.

1,88 € Detail

Soľ z mŕtveho mora

Už od staroveku ľudia chválili výhody tejto soli.

2,74 € Detail

Solčanka

Môžeme ju použiť všade tam, kde klasickú soľ.

1,85 € Detail

Význam soli v strave

Soľ, alebo chemicky nazývaná ako chlorid sodný, je esenciálna pre správne fungovanie našeho tela. Pomáha regulovať telesné tekutiny a je nevyhnutná pre správne fungovanie srdca a svalov. Jej nadmerný príjem však môže viesť k vysokému krvnému tlaku a ďalším zdravotným problémom, takže jej konzumáciu je dôležité kontrolovať.

Rôzne typy soli

Kým mnohí z nás poznajú iba bežnú kuchynskú soľ, existuje množstvo rôznych typov soli, ktoré sa líšia farbou, veľkosťou zrn, chuťou a minerálnym zložením. Medzi tieto patria napríklad himalájska ružová soľ, morská soľ, kosher soľ, fleur de sel a mnohé ďalšie. Každý z týchto typov má svoje jedinečné vlastnosti a môže prispieť k rozmanitosti chutí v našich jedlách.

  • Kuchynská soľ: je najbežnejšia a najuniverzálnejšia. Jej jemné zrná sa rýchlo rozpustia a sú ideálne na všeobecné korenenie a varenie.
  • Himalájska ružová soľ: je známa svojou nádhernou ružovou farbou a vysokým obsahom minerálov. Je ideálna na servírovanie surových alebo ľahko tepelne upravených jedál.
  • Morská soľ: sa získava odparovaním morskej vody a má jemne slanú chuť. Je skvelá na dochucovanie hotových jedál.

Soľ v kuchyni

Soľ je neoddeliteľnou súčasťou varenia a pečenia. Okrem toho, že zvyšuje chuť jedla, tiež zlepšuje textúru a farbu niektorých potravín. Napríklad pri pečení chleba pomáha soľ regulovať kvasenie a zlepšuje kôrku chleba. Pri varení mäsa soľ pomáha zadržať šťavy v mäse a zvyšuje jeho chuť.

Soľ tiež zohráva kľúčovú úlohu v konzervácii potravín. Slaná voda, alebo nálev, je jednou z najstarších metód konzervácie potravín. Už od pradávna sa používa na dlhodobé skladovanie mäsa, ryb, zeleniny a ovocia.

Bez ohľadu na to, či ste gurmán alebo len občasný kuchár, soľ je nevyhnutnou súčasťou vašej kuchyne. S jej pomocou môžete povzniesť jednoduché jedlá na novú úroveň a objaviť úplne nové chute a textúry. Stačí len mať na pamäti, že ako pri všetkom, aj tu platí pravidlo - všetko s mierou.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“

Ing. Katarína Balážová