Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ryža

Arborio ryža BIO

Ryža ideálna na prípravu pravého talianskeho rizota.

5,19 € Detail

Bio ryža Rapunzel

Dá sa pripraviť na tisíce spôsobov a vždy bude chutiť celej rodine.

3,70 € Detail

Jazmínová ryža

Ryžové zrnká veľmi čisté, mierne lepivé s typickou arómou.

2,00 € Detail

Mliečna ryža biela BIO RAW

Je vynikajúca pre prípravu mliečnej ryže, ryžových nákypov a ďalších sladkých pokrmov.

2,86 € Detail

Ryža Basmati BIO

Mimoriadne voňavá a chutná odroda ryže, podobná jasmínovej.

6,35 € Detail

Ryža Basmati BIO

Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa.

2,73 € Detail

Ryža Basmati Khushboo

Aromatický, nelepivý druh ryže s nižším glykemickým indexom.

6,82 € Detail

Ryža divoká hnedá Saskatchewan BIO

Divoká ryža je veľmi výživná a prirodzene bezlepková.

17,55 € Detail

Ryža guľatozrnná natural BIO

Má krátky a takmer guľatý tvar. Na rozdiel od klasickej dlhozrnnej ryže, lepšie drží pokope.

2,81 € Detail

Ryža indica BIO

Odroda dlhozrnnej raw ryže s vyšším obsahom škrobu.

2,08 € Detail

Ryža Jasmínová natural BIO

Je charakteristická svojou kvetinovou vôňou a veľmi jemnou chuťou.

3,27 € Detail

Ryža jazmínová premium Thajsko

Vyznačuje vynikajúcou chuťou a kvalitou.

3,82 € Detail

Ryža natural dlhozrnná

Pololúpané zrná ryže vhodné na prípravu jedál.

1,85 € Detail

Ryža Natural Jihlava

Je krásne čistá a tenká, pred varením ju nie je nutné ani premývať.

1,08 € Detail

Ryža Vince

V kuchyni ponúka všestranné použitie na tisíce chutných spôsobov.

1,41 € Detail

Ryžový papier

Jedlý krehký papier na prípravu sushi, závitkov a iných pokrmov.

2,86 € Detail

Ryžový papier 9ks

Jarné závitky sú snáď najobľúbenejším ázijským jedlom.

1,21 € Detail

RYŽA A ZDRAVIE

Ryža je základnou potravinou v mnohých krajinách a poskytuje miliardám ľudí na celom svete skvelý zdroj energie. Existuje mnoho odrôd ryže, ktoré sa líšia farbou, chuťou a nutričnou hodnotou. Ryža ponúka telu bohatý zdroj vlákniny a zdravých sacharidov, je hlavným zdrojom paliva pre telo. Stručne povedané, ryža je veľmi zdravá potravina a ponúka telu mnoho benefitov. Možno sa pýtate, či obsahuje ryža lepok. Ryža je úplne bezlepková a môžu si na nej pokojne pochutnať aj bezlepkáči a všetci milovníci zdravého životného štýlu.

DRUHY RYŽE

Na svete existuje viac ako 40 000 druhov ryže. Mnoho krajín má svoje vlastné ryžové jedlo, ktoré zdôrazňuje miestnu kuchyňu a kultúru. Napríklad paella v Španielsku, rizoto v Taliansku či sushi v Japonsku. Medzi najbežnejšie druhy ryže patrí:

  • Jasmínová ryža: Jasmínová ryža pochádza pôvodne z Thajska. Má ľahkú kvetinkovú vôňu a jemnú, lepkavú textúru. Jazmínová ryža sa tradične varí v pare. Skvelý recept s jazmínovou ryžou je napríklad „kokosová ryža".
  • Ryža Basmati: Ryža Basmati je ryža pochádzajúca z himalájskych kopcov a má šupinatejšiu a suchšiu štruktúru ako jazmínová ryža. Ryža Basmati sa zvyčajne varí vo vode. Je skvelá na pilaf alebo ako vyprážaná ryža.
  • Ryža Arborio: Ryža Arborio (ryža na rizoto) má jemnú textúru a je obľúbenou možnosťou na prípravu rizota, pretože jej škrob vytvára lahodnú krémovú konzistenciu.
  • Divoká ryža: Divoká ryža je vlastne semeno z druhu vodnej trávy, rodu Zizania. Nepatrí medzi klasické druhy ryže. Napriek svojmu názvu sa väčšina divokej ryže pestuje na farmách, nie vo voľnej prírode. Šalát alebo polievka z divokej ryže sú obľúbené spôsoby, ako si ju môžete vychutnať.
  • Dlhozrnná ryža: Dlhozrnná ryža obsahuje viaceré významné látky, o ktoré sa pri spracovanej ryži ochudobňujeme. Je zdrojom hodnotných minerálov, najmä draslíka a železa. Obsahuje väčšie množstvo sacharidov, ktoré sú významným zdrojom energie. Môže sa použiť ako príloha k jedlám. Tiež je vhodná na prípravu rôznych ľahkých ryžových pokrmov alebo sladkých dezertov.
  • Mliečna ryža: Mliečna ryža ľahko vstrebáva tekutinu a po uvarení je mäkká a krémová. Je vynikajúca pre prípravu mliečnej ryže, ryžových nákypov a ďalších sladkých pokrmov. Nachádza sa v nej viac kvalitných rastlinných bielkovín ako v pšenici a neobsahuje lepok ani tuk. Preto ju môžete jesť aj pri bezlepkovej diéte a problémoch s cholesterolom.
  • Guľatozrnná ryža: Guľatozrnná ryža vyniká čistotou a neporušenosťou. Po uvarení je nadýchaná a voňavá. Pri varení uvoľňuje škrob, kvôli ktorému je mierne lepivá a mäkká. Na rozdiel od klasickej dlhozrnnej ryže, lepšie drží pokope. Má krátky a takmer guľatý tvar. Je skvelá do rizota, na prípravu ryžových nákypov, mliečnej ryže, paelly, ale aj ako príloha.

TIP: Pri výbere ryže vsaďte na kvalitu a dodávateľa, ktorému dôverujete. Nekvalitná ryža totiž môže obsahovať rôzne toxíny.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„presne tak som si to predstavovala, ste suverejne najlepší, dakujem vám. “

maria lacikova