Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Múky

Banánová múka

Skvelo sa hodí do jedálnička pri bezlepkovej diéte a nie len pre celiatikov.

2,51 € Detail

Banánová múka Plantain

Plantainová múka je 100% bezlepková múka vyrobená zo zelených banánov.

3,51 € Detail

Bezlepková hraška

Na obaľovanie, zahusťovanie, do cesta ako náhrada vajec.

1,99 € Detail

Bezlepková múka Natura

Ponúkajú možnosť experimentovania v kuchyni a nové kulinárske možnosti.

0,90 € Detail

Bezlepková múka Natural

Amarantová, pohánková, ryžová, kukuričná, lupinová, pšenová...

0,72 € Detail

Celozrnná múka Natural

ražná, ovsená, pšenična, špaldová, grahamová

0,96 € Detail

Celozrnná múka Natural BIO

Ražná /žitná, pšeničná, špaldová celozrnná múka v BIO kvalite.

1,47 € Detail

Cícerová múka

Bezlepková jemne mletá cícerová múka.

9,40 € Detail

Gaštanová múka

Gaštanová múka sa hodí na sladké i slané pečenie.

5,75 € Detail

Gaštanová múka bezlepková

Má jemne sladkú chuť a príjemnú orieškovú vôňu.

4,41 € Detail

Gaštanová múka BIO

Na pečenie chleba, pečiva s vlákninou a bez gluténu.

8,19 € Detail

Kokosová múka SUM BIO

Jemne odtučnená kokosová múka z dužiny BIO kokosových orechov.

3,73 € Detail

Konopná múka

Sú ideálne pre konzumentov malého množstva mäsa, vegetariánov a vegánov.

5,40 € Detail

Konopná múka 400g

Vyskúšajte si z nej upiecť chutné koláče, chlieb či iné pečivo.

1,61 € Detail

Ľanová múka

Múka zo zlatých ľanových semienok.

1,61 € Detail

Maková múka

Múka z prirodzene bezlepkovej plodiny.

1,61 € Detail

Mandľová múka BIO

Jemne mletá mandľová múka prirodzene obohatí kuchyňu celiatikov.

6,27 € Detail

Mandľová múka LifeLike

Je bohatá na tuky, čo prepožičiava koláčom lahodnú orieškovú chuť.

7,05 € Detail

Manitoba múka

Patrí k vyhľadávaným druhom múk predovšetkým u milovníkov kváskovania.

2,25 € Detail

Múka bezlepková BIO

Bezlepkové BIO múky ocenia nie len vegetariáni a vegáni.

1,83 € Detail

Múka bezlepková Vince

Varenie s bezlepkovými múkami je jedinečnou možnosťou náhrady bežných múk.

1,22 € Detail

Múka BIO

Vyskúšajte pravú silu, chuť a vôňu skutočných kvalitných potravín.

1,65 € Detail

Múka BioNebio

Je výrazne tmavšia a obsahuje vyšší podiel vlákniny.

1,98 € Detail

Múka Damodara

Predstavujú ideálnu alternatívu vyváženej stravy.

1,65 € Detail

Múka ľanová Rapunzel BIO RAW

Ľanová a konopná múka je cenný prírastok do každého jedálnička. Bez lepku.

2,95 € Detail

Múka na kváskovanie

Plusom kvaskovacích múk je čisté zloženie bez prídavných látok a konzervantov.

1,61 € Detail

Múka Vince

Pri príprave pokrmov ponúkajú široké spektrum možností a experimentovania.

1,13 € Detail

Múka z bambusových vlákien

Bambusová múka je ideálna pre diabetikov a ľudí s potravinovými alergiami.

1,94 € Detail

Múka z pestreca mariánskeho

Vynikajúca na detoxikáciu, funkciu pečene a posilnenie imunity.

1,54 € Detail

Múka z vlašských orechov

Predstavuje vynikajúcu alternatívu bežných múk.

3,00 € Detail

Múka zo semien červeného hrozna

Je skvelým pomocníkom v každej zdravšej kuchyni.

2,90 € Detail

Múky LifeLike

Ovsená múka, ryžová múka, arašidová múka, kokosová múka, plantajnová múka.

2,14 € Detail

Ryžová múka

Bezlepková alternatíva k tradičnej pšeničnej múke s jemnou textúrou.

0,85 € Detail

Ryžová múka celozrnná BIO

Múka z celých ryžových zŕn, vhodná aj ako súčasť bezlepkových diét.

3,82 € Detail

Semolinová múka

Semolina je typ múky získanej z tvrdozrnnej pšenice.

3,56 € Detail

Sezamová múka

Paleo múka vyrobená z odtučnených sezamovým semienok.

2,90 € Detail

Sójová múka

Múky zo strukovín, vhodné aj ako súčasť bezlepkovej kuchyne.

1,35 € Detail

Špaldová múka Nominal

Ideálna náhrada klasickej pšeničnej múky.

1,60 € Detail

Tapioková múka - škrob

Bezlepkový škrob, ktorý sa extrahuje z koreňa tropickej rastliny Maniok.

2,27 € Detail

Teffová múka bezlepková

Pýši sa vyváženým pomerom bielkovín a sacharidov.

2,20 € Detail

Tekvicová múka

Bezlepková múka z tekvicových semien.

1,61 € Detail

AKÁ JE NAJLEPŠIA BEZLEPKOVÁ MÚKA?

Múka je základ každej špajze. Niektoré druhy múk sú však oveľa zdravšie ako iné. Napríklad biele múky sa považujú za menej zdravé, pretože sa z pšenice odstraňujú otruby a klíčky, ktoré uchovávajú väčšinu vlákniny a živín. Mnoho ľudí preto nahrádza bielu múku zdravšími a hlavne výživnejšími možnosťami. Alternatívne múky sú väčšinou bezlepkové a prinášajú množstvo nových chutí do každodenného varenia a pečenia.

  • Kokosová múka poteší všetkých bezlepkáčov. Vyrába sa mletím sušenej kokosovej dužiny na jemný prášok. Je veľmi chutná a kalorickejšia ako tradičné obilné múky. Ponúka bohatú, orieškovú chuť s jemnými tropickými tónmi. Chváli sa vysokým obsahom bielkovín, tukov, vlákniny a minerálov, ako je železo či draslík. Charakteristickým znakom kokosovej múky je jej schopnosť absorbovať tekutinu – oveľa viac ako iné múky. Na kompenzáciu môže byť potrebné zvýšiť množstvo tekutiny v recepte alebo pridať viac vajec na zlepšenie štruktúry.
  • Veľmi obľúbená je aj mandľová múka. Mandľová múka sa vyrába zomletím blanšírovaných mandlí na jemný prášok. Keďže neobsahuje obilniny, je prirodzene bezlepková. Mandľová múčka sa na druhej strane vyrába z mletých mandlí s neporušenými šupkami, čo vytvára hrubšiu štruktúru. Často sa môžu používať zameniteľne na základe receptúry. Mandľová múka je bohatá na prospešné tuky. Má dvojnásobný obsah bielkovín a trojnásobok vlákniny v porovnaní s univerzálnou múkou. Oriešková a jemná mandľová múka môže dodať pečivu kúzelnú hĺbku chutí, vlhkosť a jemnosť.
  • Ďalším obľúbencom v bezlepkovej kuchyni je pohánková múka. Pohánková múka sa vyrába z mletej pohánky. Napriek svojmu názvu nie je pohánka príbuzná pšenici a je bezlepková. Pohánková múka má zemitú chuť a používa sa napríklad na výrobu tradičných japonských rezancov soba alebo zdravého chlebíka. Ide o dobrý zdroj vlákniny, bielkovín a mikroživín ako je mangán, horčík, meď, železo a fosfor. Táto múka môže znížiť hladinu cukru v krvi a ponúka prebiotické vlastnosti. Prebiotiká sú typom vlákniny, ktorá vyživuje prospešné baktérie v čreve a podporuje zdravie tráviaceho traktu.
  • Banánová múka sa vyrába z nezrelých zelených banánov. Hoci sa banánová múka častejšie používa v západoafrickej kuchyni, v poslednej dobe sa stala trendom aj u nás. Hlavne pre jej vysoké množstvo odolného škrobu. Rezistentný škrob je typ škrobu, ktorý funguje podobne ako vláknina (perfektne vyživuje zdravé probiotické baktérie v hrubom čreve). Banánová múka má tú výhodu, že je bezlepková. Svoje využitie nájde pri príprave palaciniek, muffinov, koláčikov alebo ako zahusťovadlo do omáčok.
  • Ryžová múka sa bežne používa v bezlepkových receptoch. Vyrába sa mletím ryže na múku a môže byť vyrobená z rôznych druhov ryže. Napríklad múka z hnedej ryže má mierne orieškovú príchuť, obsahuje vlákninu a je kvalitným zdrojom selénu. Biela ryžová múka má neutrálnejšiu chuť. Ryžová múka je skvelá voľba na sušienky, palacinky a používa sa v mnohých ázijských jedlách.

Medzi ďalšie známe múky bez lepku patria: tapioková múka, maková múka, kukuričná múka, sójová múka či konopná múka. Z tých druhov múk, ktoré obsahujú lepok dominuje manitoba múka a špaldová múka.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za super rýchle doručenie mojej objednávky, aj za priložený darček. Vždy som s vaším obchodom veľmi spokojná.“

Katarína Meskova