Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

100% mliečny tuk bez laktózy - Ghí

100% mliečny tuk bez laktózy - Ghí

Reč je o prepustenom masle - tzv. Ghí. Klasické maslo obsahuje predovšetkým mliečny tuk, ale aj mliečne proteíny a vodu. Ghí je ale maslo zbavené bielkovín a vody.

Výhody Ghí

  • Je bezlaktózové - vhodné pre ľudí, ktorí majú nedostatok enzýmov potrebných na štiepenie laktózy (mliečneho cukru).
  • Neobsahuje kazeín - mliečnu bielkovinu, ktorá je zodpovedná za rôzne druhy alergických reakcií.
  • Stabilný tuk na varenie - nasýtený tuk, ktorý hravo odoláva vysokým teplotám pri pečení alebo varení. Môže sa zahriať až na 240°C a nepripáli sa! Je preto vhodnou alternatívou obyčajného masla, kokosového tuku, olivového oleja a podobne.
  • Obsahuje biologicky dostupný vitamín A - mliečne výrobky z prežúvavcov (kravy, ovce, kozy) pasúcich sa na tráve poskytujú vynikajúci zdroj vitamínov rozpustných v tukoch, vrátane vitamínu A. Tieto vitamíny sa v prvom rade ukladajú do tuku, takže koncentrácia vitamínov v Ghí je oveľa vyššia ako v mlieku. Vitamín A zohráva dôležitú úlohu čo sa týka hormonálnej rovnováhy, zdravia pečene, plodnosti a vytrvalosti.
  • Obsahuje konjugovanú kyselinu linolovú (CLA), ktorá podporuje spaľovanie tukov.
  • Zdroj vitamínu K2, ktorý pomáha dopraviť vápnik do kostí. Môžete jesť toľko vápnika, koľko len chcete. No pokiaľ nie je sprevádzaný vitamínom K2, telo si ho uloží na miesta, kde spôsobuje zdravotné problémy. Keďže sa jedná o vitamín rozpustný v tuku, mastné kyseliny v Ghí sú mimoriadne dôležité pre jeho správnu absorpciu.
  • Obsahuje aj kyselinu maslovú - anti-karcinogénna mastná kyselina s krátkym reťazcom, ktorá pomáha inhibovať rast prsných nádorov.
  • A nakoniec - má neuveriteľne lahodnú vôňu a CHUŤ!

Ghí a Ajurvéda

Ghí je klenotom, ktorý spája ajurvédsku medicínu a indickú kuchyňu. V Ajurvéde sa využíva aj ako masážny olej, základ bylinných mastí a ako prostriedok, ktorý pomáha vytiahnuť toxíny rozpustné v tukoch z buniek a podporiť tak metabolizmus tukov, teda proces, kedy naše telo začne spaľovať vlastný tuk a využívať ho ako ,,pohonnú hmotu“.
Konzumácia Ghí nepoteší len naše chuťové poháriky ale aj prospešné baktérie v črevách. Podľa Ajurvédy je dobré trávenie základom všetkého. Zdravý tráviaci trakt napomáha k lepšiemu vstrebávaniu živín z prijatej potravy, podporuje reguláciu neurotransmiterov (chemické látky v mozgu, ktoré pomáhajú zabezpečiť prenos informácií medzi nervovými bunkami) a prispieva k udržaniu silnej imunity.

Ako a kde ho používať?

Ghí môžete používať ako primárny tuk vo vašej kuchyni. Vymeňte ho za obyčajné maslo a potrite si ním čerstvé pečivo. Pridajte ho k dusenej zelenine, do omáčok, použite ho na vyprážanie, pečenie, restovanie a podobne.
Jednoducho ho pridajte všade tam, kde si recept vyžaduje akýkoľvek olej (kokosový, palmový, olivový,...) a využívajte všetky jeho zdraviu prospešné účinky.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky.“

V. Polomská