Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky.“
V. Polomská
Reč je o prepustenom masle - tzv. Ghí. Klasické maslo obsahuje predovšetkým mliečny tuk, ale aj mliečne proteíny a vodu. Ghí je ale maslo zbavené bielkovín a vody.
Ghí je klenotom, ktorý spája ajurvédsku medicínu a indickú kuchyňu. V Ajurvéde sa využíva aj ako masážny olej, základ bylinných mastí a ako prostriedok, ktorý pomáha vytiahnuť toxíny rozpustné v tukoch z buniek a podporiť tak metabolizmus tukov, teda proces, kedy naše telo začne spaľovať vlastný tuk a využívať ho ako ,,pohonnú hmotu“.
Konzumácia Ghí nepoteší len naše chuťové poháriky ale aj prospešné baktérie v črevách. Podľa Ajurvédy je dobré trávenie základom všetkého. Zdravý tráviaci trakt napomáha k lepšiemu vstrebávaniu živín z prijatej potravy, podporuje reguláciu neurotransmiterov (chemické látky v mozgu, ktoré pomáhajú zabezpečiť prenos informácií medzi nervovými bunkami) a prispieva k udržaniu silnej imunity.
Ghí môžete používať ako primárny tuk vo vašej kuchyni. Vymeňte ho za obyčajné maslo a potrite si ním čerstvé pečivo. Pridajte ho k dusenej zelenine, do omáčok, použite ho na vyprážanie, pečenie, restovanie a podobne.
Jednoducho ho pridajte všade tam, kde si recept vyžaduje akýkoľvek olej (kokosový, palmový, olivový,...) a využívajte všetky jeho zdraviu prospešné účinky.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky.“
V. Polomská