Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaReč je o prepustenom masle - tzv. Ghí. Klasické maslo obsahuje predovšetkým mliečny tuk, ale aj mliečne proteíny a vodu. Ghí je ale maslo zbavené bielkovín a vody.
Ghí je klenotom, ktorý spája ajurvédsku medicínu a indickú kuchyňu. V Ajurvéde sa využíva aj ako masážny olej, základ bylinných mastí a ako prostriedok, ktorý pomáha vytiahnuť toxíny rozpustné v tukoch z buniek a podporiť tak metabolizmus tukov, teda proces, kedy naše telo začne spaľovať vlastný tuk a využívať ho ako ,,pohonnú hmotu“.
Konzumácia Ghí nepoteší len naše chuťové poháriky ale aj prospešné baktérie v črevách. Podľa Ajurvédy je dobré trávenie základom všetkého. Zdravý tráviaci trakt napomáha k lepšiemu vstrebávaniu živín z prijatej potravy, podporuje reguláciu neurotransmiterov (chemické látky v mozgu, ktoré pomáhajú zabezpečiť prenos informácií medzi nervovými bunkami) a prispieva k udržaniu silnej imunity.
Ghí môžete používať ako primárny tuk vo vašej kuchyni. Vymeňte ho za obyčajné maslo a potrite si ním čerstvé pečivo. Pridajte ho k dusenej zelenine, do omáčok, použite ho na vyprážanie, pečenie, restovanie a podobne.
Jednoducho ho pridajte všade tam, kde si recept vyžaduje akýkoľvek olej (kokosový, palmový, olivový,...) a využívajte všetky jeho zdraviu prospešné účinky.
„Práve som obdržala zásielku, ďakujem, spokojnosť nadmieru, ako v podstate vždy, ked od Vás nakúpim. ďakujem aj za pozornosti navyše.“