Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5x áno pre Kolagén

5x áno pre Kolagén

Určite ste sa už stretli s pojmom kolagén. Je to bielkovina, ktorá je základným stavebným kameňom tela každého cicavca a teda aj nášho tela. Až 75% hmotnosti pokožky tvorí práve kolagén. Niektorí ho prezývajú aj bielkovina mladosti“. Ako je vlastne táto látka prospešná pre naše telo?

Kolagén pre pokožku

V mladom veku je ľudské telo schopné vytvárať dostatok kolagénu pre pokožku, väzy, šľachy či kĺby. Či sa nám to páči alebo nie, roky pribúdajú a my nekompromisne starneme. A čím viac starneme, tým menej kolagénu je telo schopné vyprodukovať. Od 25. roku života sa schopnosť produkcie obmedzí až sa napokon zastaví približne v 40. roku života. Výsledkom je nedostatočná pružnosť pokožky, ktorá sa zároveň stáva tenkou a hladkou. Zároveň sa, bohužiaľ najmä pre dámy, zvyšuje tvorba vrások a celulitídy. Ideálnym riešením je dopĺňať si kolagén buď správnymi potravinami, alebo v práškovej či tabletkovej forme. Kolagén dokáže oddialiť starnutie pokožky, prinavrátiť jej pružnosť, vitalitu a zároveň ju hydratovať a rozjasniť. Zároveň účinne zabraňuje aj tvorbe pomarančovej pokožky.

Kolagén pre vlasy

Vlasy znamenajú korunu krásy pre nejednu dámu. Každá túži po objemných, lesklých a zdravo vyzerajúcich prameňoch. Vitalitu vlasov však podmieňuje viacero faktorov, napríklad miera stresu, hormonálna rovnováha alebo aj množstvo kolagénu. Práve ten má jedinečnú schopnosť vlasom prinavrátiť ich pružnosť. Pravidelným užívaním kolagénu sa vlasy prestávajú lámať a štiepiť, vracia sa im objem a zdravý prirodzený lesk.

Kolagén pre nechty

Popri všetkých činnostiach, ktoré vykonávame rukami je veľmi ťažké udržať si zdravé a pevné nechty, čo môže byť pre niektoré dámy naozaj nočná mora. Dôvodom slabých a štiepajúcich sa nechtov môže byť nedostatok vitamínov či minerálnych látok. Pokiaľ sú však len nadmerne namáhané a vystavované rôznym vonkajším vplyvom, môže byť odpoveďou na problém práve doplnenie kolagénu.

Kolagén pre kĺby a šľachy

Kolagén však nemá len kozmetické účinky. Rovnako dobre pomáha aj pri niektorých vnútorných ťažkostiach. Táto bielkovina je totiž základom aj pre pružnosť a správne fungovanie väzivových spojív, kĺbov či chrupaviek. Nedostatok kolagénu preto môže spôsobovať ochabnutosť stabilizačných kĺbových systémov a tým aj nepríjemnú bolesť po celom tele a to najmä pri pohybe. Aby sme predišli tejto nepríjemnej bolesti, je vhodné začať si kolagén dopĺňať niekedy v čase, kedy ho telo prestáva tvoriť, teda medzi 40. a 50. Rokom života. Okrem bolesti dokáže byť kolagén aj prevenciou proti rôznym zápalovým či denegeratívnym ochoreniam pohybového aparátu.

Kolagén pre zdravie

S pohybovým úzko súvisia aj možné ochorenia, napríklad artróza, artritída či artritída. Všetky tieto ochorenia sa väčšinou prejavujú až v pokročilom veku a ich liečba býva často veľmi náročná a zdĺhavá. O dôvod viac, aby sme včas začali s prevenciou a vyhli sa tak nepríjemnostiam v neskorších časoch. Hydrolyzovaný kolagén, resp. prípravky, ktoré ho obsahujú dokážu zároveň stimulovať syntézu chrupavkovej masy, čím slúžia aj na prevenciu pred vznikom degeneratívnych ochorení, napríklad osteoartritídy.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky. Želám Vám všetko dobré a veľa spokojných zákazníkov. “

Kulichová