Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako bojovať s kŕčovými žilami

Ako bojovať s kŕčovými žilami

Možno kŕčové žily trápia aj vás. Mnohí z nás si však myslia, že sa s nimi nedá nijako bojovať. To však nie je pravda a dôsledné dodržiavanie základných zásad vám môže pomôcť zabojovať proti kŕčovým žilám a zmierniť ich vývoj. Jedným zo spôsobov je aj zdravé stravovanie, ktoré koniec koncov pôsobí na celý organizmus. Zdravé stravovanie je liekom na všetky ochorenia a ťažkosti, ktorými trpíme. Mali by sme sa preto zamyslieť nad svojou životosprávou a zmeniť, čo sa dá. Ak vás zaujíma ako zabojovať s kŕčovými žilami, čítajte ďalej.

Kŕčové žily

Kŕčové žily sa vyskytujú len v ľudskej populácii. Vznikli z postupného vzpriamovania sa jedincov a v súčasnosti vznikajú hlavne zo sedavých zamestnaní. Trápia rovnako ženy ako aj mužov, avšak vo väčšom sa vyskytujú u žien a pri pohľade do zrkadla nevyzerajú vôbec vábne. Máme viacero druhov kŕčových žíl. Môžu to byť tenké žilky, ktoré majú hrúbku približne 1 milimeter a vyzerajú ako malé metličky, ďalej sú to žily o hrúbke od jedného do troch milimetrov, ktorých farba je modrastá alebo fialová a napokon sú to zhrubnuté cievy veľkosti nad 3 milimetre. Či už sa jedná o jemné malé žilky alebo jasne viditeľné cievy, je potrebné tento stav riešiť a liečiť.

Spôsoby boja proti kŕčovým žilám

Ako som už spomínala, v boji so žilami je množstvo spôsobov.

Tu sú hlavné oblasti, vďaka ktorým zabojujeme s kŕčovými žilami:

  • Zmena životosprávy
  • Chudnutie
  • Viac pohybu
Toto sú základné princípy, ktoré nám pomôžu v boji. Samozrejme na trhu je aj množstvo liekov, ktoré sú vyvinuté práve na túto oblasť, ale svojpomocne vieme zabojovať tiež.

Zmena životosprávy

V stravovaní je veľmi dôležité zmeniť zložky, ktoré prijímame tak, aby sme prijali čo najviac vlákniny a vitamínov. Treba dbať na to, aby sme vyradili z jedálnička mastné a tučné jedlá a taktiež konzervované potraviny. Naopak treba jesť veľa ovocia, zeleniny a celozrnných výrobkov. Odporúčanými potravinami je cibuľa, cesnak, bobuľovité ovocie, jablká, orechy, citrusy, zelenina, hnedá ryža a podobne. Samozrejme, netreba zabúdať ani na pitný režim. Či už je to voda, čaje alebo ovocné šťavy, všetky formy sú skvelé. V prípade, že nemáte čas na dopĺňanie vitamínov, je dobré zaobstarať si výživové doplnky, ktoré obsahujú komplex potrebných vitamínov a minerálov pre správny chod organizmu.

Chudnutie

V prípade, že trpíte nadváhou, príčinou vzniku žíl je hlavne zlá životospráva a hmotnosť, ktorú musia vaše nohy nosiť každý deň. Zabojujte preto vďaka zdravej strave so svojou hmotnosťou a nielen, že schudnete, ale taktiež dodáte telu prospešné vitamíny a minerály, ktoré sú potrebné pre liečbu kŕčových žíl.

Viac pohybu

V prvom rade máme na mysli aktívny život, vďaka ktorému budú nohy prekrvené. Avšak taktiež je potrebné v prípade sedavého zamestnania čo najviac hýbať nohami. Mali by ste si počas práce robiť malé prestávky, počas ktorých sa prejdete a rozhýbete vaše nohy. Okrem toho je na kŕčové žily dobré striedanie studenej a teplej vody. Odporúča sa držať nohy najprv v studenej vode 3 minúty, potom v teplej vode 3 minúty a proces by sa mal opakovať 5krát. Takúto kúru môžete robiť kedykoľvek vás to napadne a môže sa stať súčasťou rituálov spojených s pravidelnou hygienou. Veľmi zaujímavým faktom je, že pôsobenie priameho tepla nemá na kŕčové žily dobrý vplyv, a preto je potrebné obmedziť napríklad saunovanie alebo opaľovanie na priamom slnku.

Kŕčové žily naozaj nie sú ničím príjemným v živote žiadneho človeka. Je potrebné hýbať sa a dbať na správnu životosprávu, aby ste sa mohli tešiť zdravým nohám čo najdlhšie. Nemali by sme sa zamerať na zdravý život až pri prvých náznakoch takéhoto problému, ale zdravý život by mal byť pre nás na prvom mieste neustále. Zamyslite sa preto nad svojím životom a skúste ho zmeniť, aby ste nemuseli pozorovať nepríjemné žily na svojich nohách.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vám poďakovať za expresne rýchle vybavenie mojej objednávky. Keď som si tovar objednávala, mali ste na stránke informáciu, že tovar naskladňujete a malo by to trvať cca 2-4 dni. Tak som rátala s tým, že doručenie bude trvať aj týždeň. Nakoniec to bolo tak, že v pondelok som objednávala a v stredu som už mala tovar na Zásielkovni. Taký servis nemajú hocikde. Som za takýto rýchly servis veľmi vďačná a určite to nebol môj posledný nákup u Vás.“

Zelinková