Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako sa starať o pleť s rozšírenými pórmi

Ako sa starať o pleť s rozšírenými pórmi

Koža na ľudskej tvári má tisíce pórov. Sú to malé otvory, ktoré môžu spôsobiť problémy ako je akné a nadmerná produkcia mazu. Ich hlavnou funkciou je odplavenie toxínov, regulácia teploty a hydratácia pokožky. Bez nich by sme neboli schopní vylučovať pot a naše telo by sa tak prehrialo. Sú síce nenápadné, no nadmerné nečistoty a usadeniny mazu ich môžu rozšíriť a naša pleť tak nevyzerá veľmi príťažlivo.

Poznáme tri hlavné príčiny ich vzniku: mastná pleť, vek a pohlavie.

  • Naše telo produkuje maz, olejovitú látku, ktorá pomáha pokožku chrániť pred vysúšaním. Ľudia, ktorí majú prirodzene mastnú pleť majú tendenciu mať väčšie póry.
  • Ďalším faktorom je vek. Ako človek starne pleť stráca svoju elasticitu, a to môže spôsobiť to, že póry vyzerajú väčšie.
  • Tretím hlavným faktorom je pohlavie. Všeobecne platí, že muži majú tendenciu mať väčšie póry ako ženy. U žien dochádza k rozšíreniu pórov predovšetkým počas hormonálnych zmien, najmä v období menštruácie.
  • Genetická predispozícia môže byť tiež jedným z faktorov, pokiaľ ide o veľkosť pórov. Ak jeden alebo obaja rodičia majú tento kozmetický problém, potom sa môže objaviť aj u vás.

Ako sa o starať o tento typ pleti?

  1. Ak chcete znížiť výskyt veľkých pórov, začnite tým, že ju budete udržiavať stále čistú. Používajte jemnú čistiacu emulziu minimálne 2x denne. Ak sa v priebehu dňa napr. spotíte, použite ju znova.
  2. Dávajte si ale pozor, aby ste to neprehnali. Nadmerné čistenie a navyše s použitím nevhodných prostriedkov (s obsahom škodlivých silikónov PEG, BHT, BHA, parabénov), môže spôsobiť nechcené vysúšanie, ktoré len podporí nadmernú produkciu mazu. Jednoducho stav vašej pokožky ešte viac zhoršíte.
  3. Z rovnakého dôvodu je vhodné používať exfoliačný peeling na mastnú a zmiešanú pleť minimálne raz týždenne. Vyberte si taký, ktorého obsah tvoria predovšetkým prírodné zložky. Zväčša sa jedná o pomleté marhuľové jadrá, ktoré pomáhajú účinne odstrániť odumreté kožné bunky a predchádzať tak upchávaniu pórov.
  4. Ďalším preventívnym opatrením na odstránenie alebo zamedzenie faktorov, ktoré prispievajú k vzniku rozšírených pórov sú hydratačné krémy s obsahom antibakteriálnych zložiek (napr. Dutohlávka snežná, Sofora japonská, Harmanček, Čajovník čínsky, Neem, Bisabolol, Konope, Aloe vera, Levanduľa,...).
  5. Vyskúšajte 1x do týždňa pleťovú masku, ktorú si pripravíte zmiešaním zeleného ílu a vody. Táto hornina pomáha účinne absorbovať toxíny z pokožky, odstrániť nadbytočný maz, vyhladiť, spevniť a vyživiť ju.

Je dôležité uvedomiť si, že póry vlastne nemôžeme "zmenšiť". Ale aj keď nemožno fyzicky meniť štruktúru pórov, možno ich vzhľad minimalizovať. Stačí sa o pleť príkladne starať a uprednostniť prírodu pred syntetickými ingredienciami.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem zasielka mi dosla uz dnes rano. Takrychlo som ju ani necakal. Spozdravom “

Krajnik