Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako úspešne liečiť chrípku

Ako úspešne liečiť chrípku

V momentálnom stave, kedy sa často strieda chladné počasie s teplým, nastáva obdobie, v ktorom je riziko nakazenia sa chrípkou dosť veľké. Vírusy sa k vám môžu dostať z každej strany a vy máte problém sa im ubrániť. Prevenciou je napríklad očkovanie alebo pestrá strava, ktorá vám zabezpečí správnu imunitu a nenakazíte sa. Ak ste však už chrípkou nakazený, v tomto článku vám prinášam rady ako ju efektívne a na dlhý čas vyliečiť tým správnym spôsobom. Ak ste zvedavý na zaujímavé nápady a rady, čítajte článok ďalej.

Príznaky chrípky

Pri prvých príznakoch chrípky sa častokrát zamýšľame ako by sme ich čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zahnali. Na samotnú liečbu chrípky sa však používajú dva typy liekov. Tento fakt záleží od skutočnosti, či liečime samotnú príčinu chrípky alebo prejavy. Odborníci preto rozdeľujú liečbu chrípky na kauzálnu a symptomatickú. Chrípka má náhly nástup, kedy máme horúčku nad 39°C. Horúčka môže byť sprevádzaná napríklad zimnicou, bolesťami hlavy, kĺbov alebo svalov. S odstupom času, máme na mysli pár hodín, sa k týmto prejavom pridáva aj kašeľ a prípadná bolesť hrdla alebo pálenie v krku. V prípade chrípky nie je až také typické, že by sa prejavovala aj nádchou. Aspoň v prvých dňoch. Silné horúčkovité stavy pociťujeme približne 3 dni, a potom nám horúčka klesá až sa dostane do normálu. Prejav, ktorý ostáva najdlhšie je kašeľ. Po prekonaní tejto choroby môžeme ešte nejaké to obdobie pociťovať únavu a vyčerpanosť.

Lieky

Lieky, ktoré liečia chrípku kauzálne sa nazývajú virostatiká. Tento liek vám môže predať len lekár a musíte patriť do takzvanej rizikovej skupiny. Tieto lieky ničia len vírus typu A a je potrebné podať ich najneskôr do 48 hodín od vzniku prvého príznaku chrípky. Taktiež poznáme aj iné lieky, ktoré sú schopné ničiť aj vírus typu B. Tieto látky bránia vírusu preniknúť do vnútra bunky alebo ho nútia ju opustiť. Cieľom virostatík je podpora organizmu v boji proti tomuto vírusu. Na liečbu chrípky je však najvhodnejšia symptomatická liečba. Symptomatickú liečbu si môžeme naordinovať sami. V pohodlí domova. Medzi základné činnosti, ktoré je pri tejto liečbe potrebné absolvovať patrí pokoj na lôžku, hydratácia organizmu a samotná liečba príznakov, ktoré sú s chrípkou spojené. To znamená kašeľ, horúčka alebo rôzne bolesti. Počas liečby by sme mali prijímať dostatok ovocných štiav a vôd, ktoré sú bohaté na minerály a dopĺňať vitamíny zo skupiny B a vitamín C. Najlepšími potravinami je v tomto prípade ovocie a to napríklad citrusy alebo banány. Z vlastnej skúsenosti viem, že v období chrípky vám organizmus sám napovie, že potrebuje čerstvú šťavu a podobne. Nesmieme zabúdať aj na to, že v prípade chrípky nám mnohokrát ani nechutí jesť. V takej situácii sú vhodné aj výživové doplnky, ktoré obsahujú rôzne kombinácie vitamínov a minerálov potrebných pre vyliečenie sa.

Bolesti a horúčka

Na bolesti a horúčku sú skvelými pomocníkmi lieky, ktoré sú na tieto príznaky určené. Ich užívanie by sme mali začať v momente, keď naša telesná teplota presiahne hodnotu 38°C alebo sú bolesti hlavy, svalov a kĺbov veľké. Všetky tieto lieky sú voľne predajné. Preto si po zakúpení takéhoto výrobku musíte poriadne preštudovať príbalovú informáciu.

Kašeľ

Aj v prípade kašľa máme v lekárňach množstvo liekov, ktoré sú voľne predajné. Môžu to byť rôzne kvapky, sirupy alebo tablety. Je potrebné vedieť, že rozlišujeme dva druhy liekov na kašeľ. A to tie, ktoré podporujú vykašliavanie a také, ktoré kašeľ potláčajú. Prvá skupina podporuje tvorbu hlienu a vďaka svojim látkam ho aj riedi. Na druhej strane lieky, ktoré kašeľ potláčajú sú vhodnejšie v skorších fázach nástupu chrípky.

Nos

V tomto prípade sú najoverenejšími prostriedkami kvapky alebo spreje, ktorými si nos uvoľňujeme. V lekárňach môžeme nájsť tri druhy týchto výrobkov. A to také, ktoré majú mierne dezinfekčný účinok, ďalej sú to výrobky, vďaka ktorým nám odpuchne sliznica a napokon kombinované, poprípade s protialergickým účinkom. Treba si však uvedomiť, že kvapky používame len v prípade, že naše dýchanie má ťažkosti, pretože takéto výrobky veľmi vysušujú nosnú sliznicu, čo nášmu zdraviu nijako neprospieva.
Chrípka je naozaj nepríjemná vec. V prípade, že sa sami liečite nezabúdajte na pitný režim, bylinkové čaje, veľmi efektívny je napríklad šípkový čaj a ovocné šťavy, vďaka ktorým sa vám podarí dodať telu potrebné vitamíny a vyplavovať škodlivé vírusy a toxické látky z tela. Verím, že tieto informácie boli pre vás prínosom a pri liečbe chrípky sa nimi budete inšpirovať.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “

Šimová