Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Boj s lupinami

Boj s lupinami

V určitom období života trápili lupiny asi každého z nás. Malé šupinky, ktoré sa z našej hlavy sypú ako šialené a my sa snažíme ich čo najrýchlejšie zbaviť. Čierne oblečenie je v takejto situácii tabu, pretože na ňom vidno každú malú bielu stopu. Niektorí s nimi bojujú dlhé roky alebo dokonca aj celý život, iní sa s týmto problémom stretli maximálne raz. Je mnoho spôsobov ako s nimi bojovať. Najbežnejšie je používanie šampónov, ktoré sú na to určené, avšak mnohokrát som sa stretla aj s rôznymi radami rovno z našej prírody. Poďme sa spolu pozrieť na lupiny bližšie. Na ich symptómy, príčiny a taktiež spôsoby, ktorými sa nám môže podariť ich zbaviť tak, aby nás už biele šupinky nikdy viac neotravovali.

Symptómy

Medzi najčastejšie symptómy, pri ktorých vieme, že na našej hlave sa lupiny objavili patrí:

  • Svrbenie pokožky hlavy
  • Výskyt lupín rôznych veľkostí
  • Vypadávanie vlasov
  • Občasné ekzémy pokožky hlavy
  • Ovísajúce a zlepené vlasy
Veľmi zaujímavou informáciou je fakt, že lupiny vyvoláva hubová infekcia. Dá sa teda povedať, že tento problém nesie názov mykóza. Pleseň, ktorá túto mykózu spôsobuje, sa nazýva pitorospórum. Je možné, že ľudia, ktorých tento problém trápi, majú oslabenú imunitu pokožky hlavy, teda vlasovej pokožky. Okrem toho môže lupiny spôsobovať aj stres, prehnané používanie vlasovej kozmetiky a pričasté umývanie vlasov alebo na druhej strane nedostatočná hygiena alebo zriedkavé umývanie vlasov. Medzi týmito extrémnymi situáciami si v každom prípade treba nájsť zlatú strednú cestu a dodať vlasom presne toľko starostlivosti, koľko potrebujú. Okrem toho na tento problém pôsobí aj celková životospráva a konzumácia nesprávnych jedál, ktoré svojím zložením oslabujú celkovú imunitu organizmu a taktiež imunitu vlasovej pokožky.

Čo pomôže

Pomocou pre častý výskyt lupín je napríklad slnko. Je dokázané, že ak na tridsať až šesťdesiat minút počas dňa vystavíme svoje vlasy slnečnému žiareniu, pokožka hlavy sa prekrví a veľmi nám to s týmto problémom pomôže. Čo sa týka výživy a stravy, je potrebné, aby sme prijímali účinné látky, ktoré sú schopné stimulovať imunitu a taktiež metabolizmus vlasovej pokožky. A v prípade vlasovej kozmetiky je nutné používať medicínske šampóny, ktoré skutočne pomáhajú.

Ovocie a zelenina ako pomoc

Najlepšími plodinami, ktoré pomáhajú s lupinami sú napríklad zemiaky, strukoviny, kapusta zeler, kaleráb, reďkev, repa, cibuľa, špargľa, baklažán. Tieto plodiny obsahujú komplexné glycidy a podporujú tvorbu vitamínu H. Okrem týchto plodín sú skvelými pomocníkmi aj cesnak, huby alebo hľuzová zelenina a to z dôvodu, že obsahujú veľa selénu, ktorý je hlavnou imunitnou látkou v pokožke hlavy. Potrebným vitamínom pre správnu imunitu vlasovej pokožky je aj vitamín E. Tento vitamín chráni mazové bunky na pokožke hlavy pred oxidáciou. Nájdeme ho napríklad vo všetkých sójových produktoch, fazuli a rôznych druhoch semienok, jadierok a taktiež v rastlinných olejoch.

Stravovanie skutočne zohráva pri probléme s lupinami dôležitú úlohu. V prípade, že sa stravujeme zdravo, naša črevná sliznica je v poriadku a produkuje biotín. Biotín je jeden z vitamínov zo skupiny B, ktorý je veľmi potrebný, aby pokožka našej hlavy bola v poriadku. To znamená, že črevná mikroflóra, ktorá je v poriadku je nevyhnutná pre správne fungovanie všetkých procesov a hlavne pre zdravý organizmus. Skúste preto konzumovať viac produktov z prírody a nielen, že sa zbavíte problému s lupinami, rovnako sa budete lepšie cítiť a budete v dobrej forme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle vybavenie objednavky, balicek dosiel spravne zabaleny a rychlo. Prajem vela spokojnych zakaznikov.“

Melekova