Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Brusnice ako pomocník pri urologických problémoch

Brusnice ako pomocník pri urologických problémoch

Nestačíme sa čudovať tomu, koľko skvelých liečiteľov nám naša milovaná príroda poskytuje. Zdravotné účinky bobuľového ovocia stoja nie len za našu pozornosť a vyskúšanie, ale i za zaradenie jeho pravidelnej konzumácie v rámci nášho jedálnička. Konzumujete brusnice na pravidelnej báze? A viete, koľko benefitov toto drobné a šťavnaté ovocie prináša? Častým dôvodom, prečo sú brusnice v porovnaní s iným ovocím oveľa menej konzumované je práve ten, že nie sú natoľko známe, rovnako tak, ako sú málo rozšírené i vedomosti o ich účinkoch. V našom článku si podrobnejšie priblížime tento poklad prírody, ktorý si právom pýta pozornosť a miesto v jedálničku.

Vitamíny, minerály, ale i antioxidanty

Vždy zelený krík s názvom brusnica obyčajná je producentom jedlých plodov, ktoré sú nám známe ako brusnice. Drobné bobuľové plody, ktoré majú mierne kyslú chuť, zvyčajne dozrievajú koncom leta a veľmi jednoducho si ich dokážeme vypestovať aj vo svojej záhradke. Brusnice, brusnice, čo všetko v sebe ukrývate? Bohatý obsah antioxidantov (ktorých účinky sme spomínali v našom predošlom článku), potrebnej vlákniny, vitamínov (vitamín A, B, C, E a K), minerálov (železo, horčík, draslík, zinok...), omega 6 a omega 3 mastných kyselín. Vďaka obsahu flavanoidov napomáhajú brusnice k udržiavaniu optimálnej hladiny krvného tlaku a cholesterolu. Hodnotné flavanoidy navyše priznivo vplývajú na podporu krvného obehu a posilnenie cievnych stien.

Trápia vás urologické problémy?

Postihli vás urologické problémy? Zavolajte si na prvú pomoc prírodného lekára- brusnice! Toto červené drobné ovocie si zaručene získa priazeň každého, kto po ňom siahne v prípade ťažkostí spojených s močovým ústrojenstvom. Sú skvelou prevenciou, ktorá organizmus chráni pred vznikom nebezpečných infekcií močových ciest, ale i pred tvorbou obličkových kameňov. Brusnice sú účinné aj v prípade vyskytujúcich sa gynekologických ťažkostí. Nakoľko brusnice stimulujú tvorbu kolagénu, možno ich konzumáciou podporiť regeneráciu pokožky a spomaliť proces starnutia. Vedeli ste, že siahnuť po brusniciach sa oplatí aj v prípade pretrvávajúcej únavy a pocitov nechutenstva? Nakoľko sú brusnice hojným zdrojom vitamínu C, prospievajú teda veľmi účinne i na náš imunitný systém. Navyše, ako sme už spomínali pri zložení brusníc, tak sú naozaj skvelým prírodným zdrojom bio-aktívnych antioxidačných látok chrániacich telo pred vznikom voľných radikálov.
Brusnice ako bohatý zdroj antioxidantov zabraňujú vzniku rôznych zápalových procesov v našom organizme. Vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam sú brusnice vhodné i v prípade kožných problémov s nepríjemným akné. Zaujímavosťou je i účinok brusníc na tvorbu lupín vo vlasoch, ktorý na vlasy pôsobí vďaka spomínaným antiseptickým vlastnostiam. Antiseptické vlastnosti sú dôvodom, prečo sú brusnice efektívne aj pri liečbe psoriázy. Šťavnaté bobuľové plody brusnice sú spájané aj s prevenciou vzniku rakoviny.

Do džemov, ale i ovocných štiav

A kalorická hodnota? Sto gramov brusníc je rovné približne 55-tim kalóriám. Sú skvelou prísadou do jogurtov, raňajkových kaší, tvarohu, ale i ako šťavnatá plnka do koláčikov, muffinov a bublanín. Z brusníc môžeme pripraviť lahodný džem, nájdeme ich v sušenej podobe, ale i ako súčasť ovocných štiav a je obľúbenou príchuťou rôznych čajov. Brusnice častokrát možno nájsť aj ako súčasť rôznych výživových doplnkov. Dobrou správou je, že i vo svojej spracovanej podobe stále ponúkajú väčšinu svojich účinkov a obsahu. Zvážite pri svojom najbližšom nákupe pridanie brusníc do svojho košíka? My jednoznačne odporúčame neváhať pri tomto rozhodnutí ani chvíľku!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Už sa teším na zdravé mňamky od vás. Máte super eshop, aj ceny sú celkom primerané ;-)“

Marienka Hasprová