Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čistá domácnosť = dobré zdravie

Čistá domácnosť = dobré zdravie Každý má určite rád čistú a voňavú domácnosť. Pokiaľ však máte malé deti, nemyslíte len na krásne, ale najmä na hygienicky čisté prostredie, kde vaše dieťa vyrastá. Zabúdať by ste nemali na pravidelné čistenie chladničky, kúpeľne, podlahy, výleviek... A my vám poradíme ako sa nečistôt a baktérií zbaviť.

Chladnička bez baktérií
Chladnička so svojou teplotou a vlhkosťou je ideálnym miestom pre baktérie. Takmer denne sa v nej striedajú rôzne balenia, fľašky či konzervy, ktoré sa predtým skladovali v obchodoch po zemi či v prepravných autách. Odborníci sa zhodujú na tom, že chladničku v domácnosti je nutné čistiť raz za mesiac. Chladničku vypnite a vyberte z nej všetky potraviny a poličky. V dreze alebo vani dobre poumývajte poličky z oboch strán a dôkladne opláchnite. Vnútro chladničky umyte octovou vodou. Dobre umyte najmä zadnú vnútornú stenu chladničky, kde sa zráža voda. Aby ste sa zbavili zápachu v chladničke, dajte na spodok nádobku s mletou kávou.

Čistá mikrovlnka
Aj mikrovlnná rúra sa môže stať zdrojom znečistenia, a tým aj zdrojom žalúdočných problémov. Čistiť by ste ju mali podľa používania. Ak mikrovlnku používate často, tak ju čistite minimálne raz za týždeň. Jeden citrón nakrájajte na plátky, dajte do misky a zalejte trochou vody. Misku vložte do mikrovlnky a zapnite ju asi na päť minút. Potom ju stačí vytrieť čistou handrou.

Odtoky bez zápachu
Odtoky sú, čo sa týka špiny a baktérií, kapitola sama o sebe. Drží sa v nich mastnota, upchávajú sa a zapáchajú. Vyčistiť ich však môžete dobre aj bez zbytočnej chémie. Robte to minimálne raz za týždeň. Zmiešajte pol hrnčeka jedlej sódy a pol hrnčeka soli, vysypte do výlevky a zalejte horúcou vodou.

Hygienická kúpeľňa
V kúpeľni sú veľkým problémom usadené kvapky vody na obkladačkách a zanesené vodovodné kohútiky. Ocot a citrón vám s tým hravo pomôžu. Kachličky poumývajte octovou vodou, do ktorej ste pridali citrónovú šťavu. Ocot vám pomôže aj pri plesniach a zanesených kohútikoch. Na veľmi znečistených kohútikoch nechajte pôsobiť octovú vodu aj cez noc. Podobne môžete vyčistiť aj sprchovaciu hlavicu. Na noc ju namočte do nádoby s octom. Ocot je rovnako účinný aj na vyčistenie toalety. Aj tu je doba pôsobenia po celú noc, takže stačí, ak večer nalejete do záchoda trochu octu a ráno spláchnete. Ocot zároveň dezinfikuje.

Ekologické čistiace prostriedky
V dnešnej dobe, našťastie, čoraz viac ľudí myslí na životné prostredie. Pokiaľ aj vás zaujíma zdravé ovzdušie, čisté rieky a jazerá, krásna prírody, používajte ekologické čistiace prostriedky. Však si len predstavte, koľko chemikálií vypustí jedna domácnosť do kanála. Pracie prášky a aviváže z pračky, umývacie prostriedky na riad, podlahu, okná, čističe toaliet... To všetko znečisťuje životné prostredie. Aj na našej stránke vám ponúkame vysokokvalitné a najmä ekologické čistiace prostriedky nielen na podlahy, ale aj nerezové povrchy, odmasťovače a čističe skiel, odstraňovač škvŕn, prípravok na umývanie riadu, osviežovače vzduchu, tekutý prací prášok či aviváž. Ideálne sú nielen pre použitie v domácnosti, ale aj pre firmy a spoločnosti, ktoré chcú chrániť životné prostredie. Aj toto je jedným krokom k zachovaniu prírody pre budúce generácie.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vam podakovat za expresne dodanie mojej objednavky. V pondelok uhradene a dnes si uz pochutnavam na Vasich dobrotach. Keby si vsetci z Vas brali priklad :) “

Martina E.