Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čo by malo byť vo vašej domácej lekárničke

Čo by malo byť vo vašej domácej lekárničke V každej domácnosti sa určite nájde lekárnička, či aspoň miesto, zásuvka, kde sú uskladnené lieky, sirupy, kvapky, ale aj obväzy či teplomer. Lekárničku by ste mali pravidelne kontrolovať, lieky po záruke vrátiť do lekárne a pred chladným zimným obdobím sa zásobiť niektorými liekmi, aby ste s vysokou teplotou nemuseli utekať do lekárne. My vám povieme, čo by v lekárničke malo byť.

Pomôcky
Obsah lekárničky by sme mohli rozdeliť na pomôcky a lieky. Medzi pomôckami rozhodne nesmie chýbať teplomer. Starší ľudia či ľudia, ktorí majú problémy s tlakom či srdcom, majú v lekárničke aj tlakomer. K pomôckam radíme aj obväzy, rýchloobväzy, náplasti, škrtidlá či šatku. V prípade drobného porezania postačí náplasť, ak však dôjde k vážnejšiemu zraneniu, je potrebné škrtidlo či obväz, ktorý zabráni veľkej strate krvi do príchodu záchranárov.
Do kategórie pomôcky by sme zaradili aj dezinfekciu, ktorá najmä ak máte malé deti je používaná veľmi často. Dnes dostať dezinfekciu v spreji, ktorú stačí jeden až dvakrát streknúť na rozbité koleno a je to. Aj pinzeta by mala byť vo vašej lekárničke. Ak treba vybrať triesku či úlomok skla.

Lieky
Nachladnutie, kašeľ, chrípka, horúčka a bolesť
Asi takto by sa dala zhrnúť prvá skupina liekov, ktoré rozhodne musíte mať. Jednoznačne to musia byť lieky na zníženie vysokej horúčky, ak máte malé deti tak sirupy. Ďalej odporúčame analgetiká, ktoré tíšia bolesť hlavy, zubov či svalov. Pomáhajú aj pri nachladnutí, chrípke, ale aj pri rôznych zápaloch. Myslieť by ste mali aj na kvapky do nosa, ktoré vám uvoľnia dýchacie cesty pri nádche. V lekárničke vám nesmú chýbať ani lieky či sirupy, ktoré uľavujú od kašľa a uľahčujú vykašliavanie. Pri zapálenom hrdle zase odporúčame spreje či cmúľacie cukríky.

Oči
Oko je citlivý orgán, podráždiť ho môže napríklad dym, prach, ale aj peľ či srsť zvierat, dlhé pozeranie na monitor počítača či televízie. V prípade začervenania, pálenia či rezania, ale aj pri zápale by ste mali mať po ruke kvapky do očí.

Žalúdok
Problémy so žalúdkom sú veľmi časté a nepríjemné. Jednoznačne odporúčame doplniť do vašej lekárničky čierne uhlie. V prípade, že máte malé deti, tak práškové čierne uhlie. Čierne uhlie dokáže na seba viazať škodlivé látky, toxíny, baktérie a iné produkty, ktoré vám môžu spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Čierne uhlie však nekombinujte s iným liekom, vstrebalo by ho. Preto lieky užite až hodinu po podaní čierneho uhlia.
Nepríjemné sú aj pocity nadúvania či plynatosť. Ak trápia aj vás, myslite na lieky, ktoré vás tohto problému zbavia. Samozrejme, myslieť treba aj na lieky proti hnačke i zápche.

Iné lieky
Ak vás trápi alergia, senná nádcha či ekzém, majte v lekárničke aj lieky, ktoré vám pomôžu, zmiernia príznaky alergie. Časté sú v domácnostiach aj drobné popálenia. Majte preto masť, ktorá zmierni bolesť. Rovnaká masť vám pomôže aj pri poštípaní hmyzom. Nezabúdajte ani na vitamíny a čaje.

Na záver chceme ešte pripomenúť, že domáca lekárnička by mala byť na suchom mieste a najmä mimo dosahu detí. Zároveň však musí byť po ruke a po kope, aby ste v prípade nutnosti nemuseli hľadať po zásuvkách, kde máte aký liek.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková