Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čo s horúčkou

Čo s horúčkou

Horúčka sa klasifikuje ako príznak choroby. Je to reakcia organizmu, ktorou sa telo snaží zabojovať s vírusmi, baktériami a podobne. Horúčku by sme si však nemali zamieňať s normálnym prehriatím organizmu, ktoré nastáva napríklad po horúcom kúpeli alebo po zvýšenej telesnej aktivite. Ak sa nám pri horúčke drží teplota viac ako 39 stupňov po dobu viac ako jedného dňa, mali by sme vyhľadať odbornú pomoc. Rovnako to platí pri hodnote 40 stupňov, ktorá sa udržiava štyri hodiny alebo objavíme kožnú vyrážku, máme bolesti hrdla, uší, ťažkosti s dýchaním, hnačku, zvracanie alebo záchvaty kašľa. V týchto prípadoch je odborná pomoc nevyhnutná. Ak je však horúčka mierna, vieme si pomôcť aj sami. Zistime, aké sú účinné spôsoby, ktoré nám zaručene pomôžu.

Horúčka

Biele krvinky v situácii, že musia zabojovať proti choroboplodným mikróbom, začnú vylučovať pyrogén. Je to bielkovinová substancia, ktorá vyvolá horúčku. Molekuly pyrogénu putujú do mozgu a tam zabezpečia, že sa nám zvýši telesná teplota. A keďže sú baktérie a rôzne vírusy citlivé na zvýšenú teplotu, tento stav ich ničí. Príčin záchvatu horúčky môže byť viacero. Či už je to infekcia, napríklad zápal hrdla, chrípková infekcia a podobne. Okrem toho to môžu byť otravy, poruchy metabolizmu, zranenia, zápaly a množstvo iných príčin.

Prejavy horúčky

Medzi najčastejšie prejavy, vďaka ktorým zistíme, že ide práve o horúčku, patria:

  • Zvýšená telesná teplota
  • Potenie a sčervenanie tváre
  • Únava

Pomôžme si sami

Je dôležité si uvedomiť, že v zásade by sme mali nášmu organizmu dovoliť, aby si horúčkou pomohol sám. Avšak dobre vieme, že horúčka má často nepríjemné sprievodné javy, ako je bolesť hlavy, nevoľnosť a podobne. V tomto prípade by sme mali dbať na teplo, pokoj a mali by sme prijímať tekutiny skôr než sa rozhodneme pre pomoc tabletami.

Strava

Je viac než isté, že počas toho, ako bude vaše telo bojovať s baktériami a vírusmi prostredníctvom horúčky, nebude vám nič chutiť, pretože organizmus počas tohto procesu berie živiny zo zásob, ktoré má. Avšak niektoré potraviny, by sme si v tomto období mali dať aj nasilu. Patria sem napríklad paprika, cesnak, cibuľa, zeleninové polievky s poriadnou dávkou korenia a podobne. Okrem toho by sme nemali zabúdať na príjem vitamínu C. Ten nájdeme v citrusových plodoch, jablkách, hruškách, bobuľovom ovocí, kivi, ananáse. Počas horúčky si telo samo pýta niektoré druhy ovocia alebo zeleniny.

V prípade, že si chcete pomôcť aj inými prostriedkami, odporúčame vám niektoré z výrobkov, ktoré vám ponúka naša stránka. Vitamín C si môžete zaobstarať vo forme cmúľacích alebo klasických tabliet, rovnako vám ponúkame ovocné šťavy, sušené plody alebo cesnakový olej. Nájdite si v našej ponuke presne to, čo vám bude vyhovovať.

Horúčka je nepríjemná pre každého z nás. Je spojená s mnohými nepríjemnými prejavmi, ktoré dokážu náš organizmus pekne potrápiť. Je preto dôležité, v období, keď nás tieto ťažkosti netrápia, zamerať sa na posilňovanie svojej imunity, aby sme takýto problém hravo zvládli, rovnako v čase horúčky si dopriať pokoj a teplo a dodávať organizmu potrebné vitamíny a minerálne látky. A najdôležitejšie je si teplotu kontrolovať, pretože nikdy neviete, aká vážna vaša horúčka je. Verím, že tieto riadky vám poskytli rady, ako sa zachovať aj pri takejto situácii.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, chcela by som Vam velmi podakovat za rychle odoslanie zasielky Dnes som obdrzala balik a som spokojna. Dakujem a prajem vela spokonych zakaznikov“

Ludmila