Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čo ste možno nevedeli o zázvore 2

Čo ste možno nevedeli o zázvore 2

Naše jesenné predstavy o čítaní obľúbenej knižky doma pod dekou a pití horúceho čaju sa pomaly začínajú meniť na skutočnosť. Október sa dočkal slnečného, ale i sychravého počasia, ktoré má vplyv aj na náš imunitný systém. Dvojdielny článok o zázvore Vám chce napovedať, aby ste vplyv studeného počasia na svoje zdravie porazili spoločnými chvíľkami pri knihe so zázvorovým čajom. Protizápalové účinky zázvoru, ktoré stoja v boji proti chrípke na strane nášho zdravia a úspešne ju dokážu premôcť nie sú však jedinými. Na prvý pohľad veľmi jednoduchý zázvor skrýva v sebe omnoho viac.

Zázvor vs. ranné nevoľnosti

Trápia Vás nevoľnosti? Vedeli ste, že zázvor alebo inak zvaný ďumbier lekársky si okrem príznakov chrípky dokáže poradiť i s nepríjemnými pocitmi nevoľnosti? Je využívaný budúcimi maminkami, ktoré sa častokrát stretávajú s týmto problémom najmä v úvodných týždňoch tehotenstva. Konzumácia zázvoru pri vyskytujúcich sa ranných nevoľnostiach nie je spájaná so žiadnymi ďalšími vedľajšími účinkami a práve to je jeden z dôvodov, prečo je tento pomocník vyhľadávaný a používaný budúcimi mamičkami. Zázvor predstavuje alternatívu liekov tlmiacich morskú chorobu a je vyhľadávaný i v prípade nevoľností spojených s chirurgickými zákrokmi alebo chemoterapiou. Túto skvelú a využiteľnú vlastnosť má zázvor vďaka obsahu účinnej látky gingerolu, ktorej protizápalové účinky boli spomenuté v predošlom článku. Ak sa chcete vyhnúť konzumácií liekov, tak je zázvor ideálnym a prírodnejším spôsobom potláčania nevoľnosti. Zázvor upokojuje tráviaci trakt, urýchľuje vyprázdňovanie žalúdka a okrem spomínaných ťažkostí s nevoľnosťami si ďumbier lekársky dokáže poradiť aj s:

  • Nadúvaním
  • Chronickými zažívacími ťažkosťami
  • Menštruačnými bolesťami
  • Plynatosťou
  • Pálením záhy

Poradí si aj s vysokým cholesterolom

Zázvor si väčšina z nás spája najmä s pocitmi prechladnutia, preto je pre mnohých novinkou fakt, že dokáže aj znižovať hladinu „zlého“ LDL cholesterolu v krvi. Táto skutočnosť bola potvrdená i štúdiou a osobnými skúsenosťami ľudí, ktorých trápil vysoký cholesterol a práve vďaka zázvoru sa im ho podarilo znížiť. Konzumáciou zázvoru chránime svoje zdravie pred vznikom kardiovaskulárnych chorôb a zlepšujeme svoj krvný obeh.

Zmierňuje svalovú horúčku a opuchy

Účinky zázvoru sú mnoho ráz vyzdvihované aj pri vzniknutých bolestiach a opuchoch svalov. Jednoducho zhrnuté- zázvor dokáže zmierniť „svalovicu“, ktorá navštívi naše svalstvo po fyzickej námahe. Zázvor nedokáže zmierniť svalovú horúčku bezprostredne po fyzickej aktivite, avšak vplýva postupne a naozaj účinne. Posúďte sami.

Viete, že existuje zázvorový olej?

Čerstvý zázvor strúhaný do čaju je každému známy, avšak poznáte menej tradičné podoby spracovania ďumbiera lekárskeho? Zázvor môžete nájsť napríklad v podobe sirupu dochucujúceho rôzne pokrmy. Zaujímavou formou zázvoru je i jeho forma v kandizovaných kockách, ktoré sa využívajú pri pečení. Mletý zázvor je tiež mnohým známy, ale počuli ste už o zázvorovom oleji? Má využitie v studenej kuchyni, jeho konzumácia dokáže riešiť vyššie spomenuté zdravotné ťažkosti a jeho vonkajšie použitie sa spája s obkladmi na hrudník v prípade kašľa, ale i so zábalom na vlasy v prípade problémov s lupinami. Necháte sa presvedčiť, že je zázvor naozaj všestranný kúzelník? Začnite spoznávať jeho čarovné účinky. Na úvod odporúčame začať so šálkou zázvorového čaju a obľúbenou knihou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Pekny den vam prajem som velmi spokojna s rychlostou vybavenia objednavky aj s kvalitou vasich sluzieb a aj s vyrobkami ktore ponukate.“

Gresova Renata