Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čo znamená RAW

Čo znamená RAW

Počuli ste niekedy slovné spojenie RAW FOOD? Slovo RAW pochádza z angličtiny a znamená SUROVÝ. Za surovú stravu pokladáme všetko, čo nie je konzervované alebo chemicky spracované a jeho ohriatie neprekračuje 48 ° C. Cieľom raw food je získať veľa výživných látok, ľahko stráviteľným spôsobom, ktoré nášmu telu prirodzene vyhovujú. Z histórie sme zistili, že prvé zmienky o raw food, boli už v roku 1830, brali ju ako liek pri zákernej chorobe cholera.

Aké problémy vznikajú pri varení nad 48 °C?

Ľudské telo pre každú telesnú funkciu, či už ide o dýchanie, chôdzu alebo strávenie jedla, potrebuje enzýmy. Naše telo obsahuje svoje vlastné, avšak spoliehame sa, že zvyšné enzýmy prijmeme z nášho jedla. Keď varíme nad 48 ° C, niektoré prírodné enzýmy sa v potravinách zničia, takže sa telo preťažuje tým, že musí produkovať viac svojich vlastných enzýmov a vyčerpávať svoju energiu.

Aké výhody prináša raw food?

Konzumácia surového ovocia a zeleniny je skvelý spôsob, ako si rýchlo a natrvalo udržať svoju váhu pod kontrolou. Pri konzumácii raw food sa nám prečisťuje pleť, naše póry miznú koža sa stáva mäkšia a pevnejšia. Okrem toho sa stávajú naše vlasy pevnejšie a lesklejšie a naše o oči oddýchnuté s novou iskrou. Taktiež si časom všimneme, že sa naše nechty prestávajú lámať a stávajú sa pevnejšími. Naše telo dostane novú energiu a budeme zvládať väčšiu námahu. Raw sa neberie len ako zmena stravy, ale hlavne ako nový životný štýl, ktorý nám má prečistiť nie len telo, ale aj našu dušu. Pri detoxikácii nášho tela sa nám prečisťuje naša myseľ a začíname vnímať svet pozitívnejšie.

Aké raw chutné produkty poznáme?

Aby sme sa nebáli, že si odopierame sladké potešenie, poznáme viacero pochutín, medzi ktoré patrí kakaový prášok raw bio, ktorý sa melie pri nízkej teplote, aby maximalizoval trávenie a pri tom zachoval jedinečnú vôňu a nutričné hodnoty . Medzi sladké a zdravé pochúťky zaraďujeme aj banány krájané bio raw, ktoré sa ručne zberajú a sušia na slnku. Medzi slané dobroty môžeme zaradiť napríklad zeleninové chipsy bio raw, ktoré sa nevyprážajú, ale marinujú a následne vysušujú, je to zdravý variant klasických zemiakových chipsov. Okrem toho, že budeme jesť zdravšie, raw food stravovanie podporuje životné prostredie.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, ďakujem za skoré vybavenie mojej objednávky. Pozdravujem celý kolektív, ktorý sa na nej podieľal. Firme prajem veľa spokojných zákazníkov. Balíček prišiel v poriadku. Teraz už len vychutnávať. “

Kubalová Mária