Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Deti, naša radosť

Deti, naša radosť Deti, to je radosť, ale aj zodpovednosť. Tú nesieme my, dospelí. Záleží len na nás, aby naše deti mali detstvo, vďaka ktorému z nich vyrastú ľudia so zdravým telom. Ochrana dieťaťa je základným inštinktom každej matky, ale v dnešnej dobe plnom stresu a povinností, občas zabúdame na ich zdravie.

Správna výživa podporí správny vývoj vášho dieťaťa a navyše dnes je početné množstvo chutných výrobkov pre deti, ktorými potešíte aj jeho jazýček. Deti vyžadujú naozaj unikátnu starostlivosť. Sú v aktívnom vývine a čo sa raz pokazí, má často nenapraviteľné dôsledky. Strava je pritom to jediné, odkiaľ môžu brať minerály, vitamíny a silu pre život aj rast.

Svet stravy detí
Niečo si povieme o detskej výžive. Podáva sa najmenším a preto by mala byť čo najviac prírodná. Detská výživa musí spĺňať náročné štandardy a musíme priznať, že je pre deti zdravšia, ako keksy alebo perníky z reklám. Na druhej strane by sa nemala stať každodennou súčasťou stravy a pri výbere je vhodné oprášiť prax a čítať zloženie výrobku.
Napríklad aj také kaše sú vhodnou súčasťou detského jedálnička v období zavádzania prvých príkrmov, kedy už materské mlieko alebo náhradná dojčenská výživa nemusí pokryť energetické nároky rýchlo rastúceho dieťatka.

Najčastejší mýtus o detských kašiach: Kaša je kaša! Je jedno, akou kašou začnem prikrmovať.
Prvé príkrmy sa zvyčajne začínajú kašou neobsahujúcou lepok. Deťom od ukončeného 4. mesiaca veku vyberajme kaše s jemnou konzistenciou, ktoré sú ľahko prehĺtateľné. V druhom polroku zaraďujeme aj obilné kaše s obsahom lepku, najlepšie dovtedy, keď je dieťa ešte dojčené. Starším deťom, ktorým už rastú zúbky, sú určené kaše s malými a mäkkými kúskami, na ktorých sa dieťa učí hrýzť a žuvať.

Pozor na reklamy
Najväčšou chybou je postaviť stravovanie na základe, ktorý nastaví nesprávnu výhybku v prístupe k strave. Pre dieťa je rodič autorita a hoci každú rozprávku cez víkendy bombardujú reklamy na „chutné raňajky“, treba niekedy ostať zásadový.

Alternatíva k nápojom
Piť vodu pre malé deti nie je riešenie, povedia si rodičia, pretože deťom voda nechutí. Ale pokiaľ možno, snažte sa svoje dieťa viesť k tomu, aby na zahnanie smädu siahalo po čistej neperlivej vode. Vhodné sú rôzne dojčenské vody, ktoré sú prísne kontrolované a tak je predpoklad, že sú i bezpečné pre našich najmenších. Ak nie vodu existuje povzbudivý a zároveň chutný nápoj, ktorý je lacný, účinný a prírodný. Je to čaj, z prírodných surovín, chutný a výživný. Je veľmi obľúbeným nápojom pre deti rôzne veku. Na trhu sú už aj čaje pre najmenšie bábätká od niekoľkých týždňov – zväčša sú to bylinkové čaje, ktoré pomáhajú uľaviť boľavému brušku. Bylinkové čaje nie sú u mnohých detí príliš populárne, no majú spravidla aj nejaké pozitívne účinky na organizmus. S bylinkovými čajmi však treba byť naozaj opatrní, pretože i keď bylinky liečia, dokážu aj ublížiť.
Ďalšia možnosť sú ovocné čajíky, ktoré osviežujúce a majú príjemnú chuť, ktorú si deti ľahko obľúbia. Samozrejme platí, že čaje je lepšie pripravovať bez cukru.
Detské čaje boli, sú a zrejme budú stále obľúbenými nápojmi našich detí. Určite by sme detským čajom mali dávať prednosť pred pestrofarebnými umelými limonádami, ktorých sú plné regály predajní.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve mi bol doručený balík. Veľmi pekne ďakujem za tak rýchle vybavenie mojej objednávky. Určite posuniem ďalej informácie o vás.“

Masaryková