Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Domáce pekárničky chleba

Domáce pekárničky chleba

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorých už nebaví kupovať si chlieb v obchode z obavy, čo v ňom asi tak môže byť a zvažujete kúpu domácej pekárničky? Práve dnes mi napadlo, čo tak si kúpiť pekárničku chleba? Veď to je vlastne zdravé pečenie. Avšak súviselo s tým veľa mojich otázok ohľadom veľkosti pekárničky a vzniknutého chleba, cena pekárničky, súčasné zmesi na pečenie chleba, o ktorých mám vzhľadom na súčasnú výrobu potravín, ktoré vidíme každý deň na pultoch obchodov vážne pochybnosti a mnoho iných informácií. Pozrime sa na to, aké výhody taká pekárnička a čerstvo upečený chlebík prináša a na čo si máme pri pečení a kúpe pekárne dávať pozor.

Nasypeš a ona pečie

Domáca pekárnička chleba je skvelý pomocník, ktorý vám nahradí pekára, cestu do obchodu a celý proces máte pod kontrolou vy, alebo lepšie povedané vaša pekárnička. To teda znamená, že ste sami strojcom chleba, ktorý sa upečie. Výhodou domácej pekárne je fakt, že do nej stačí nasypať alebo vložiť potrebné suroviny a sama je schopná vytvoriť cesto, nechať ho vykysnúť a upiecť chlebík. V súčasnosti sú v obchodoch na výber aj hotové zmesi na pečenie chleba, ktoré vám uľahčia život. Avšak myslím si, že najlepšie je si do pekárne vložiť suroviny osobitne, aby ste vedeli, čo skonzumujete. Vzhľadom na tvar nádobky, v ktorej sa chlieb pečie, bude vám pripomínať tvar tehličky. Recept na upečenie chleba si volíte sami. Môžete si v nej cesto len nechať vykysnúť a piecť aj malé druhy pečiva po vybratí vykysnutého cesta, v rúre. Rovnako okrem chleba v pekárničke môžete piecť aj sladké druhy pečiva, ktoré poznáte z obchodov. Napríklad bochník, ktorý bude chutiť ako veľká makovka alebo vianočku, citrónový chlebík a iné druhy pečiva. Mimochodom, ingrediencie na upečenie citrónového chlebíka sú tiež v tomto článku, uvedené na konci.

Čo treba pri výbere pekárničky zohľadniť?

Pri výbere domácej pekárne musíme brať do úvahy základné parametre, ktoré by nám mohli uľahčiť život. Musíme zvážiť aká pekáreň je pre nás a našu rodinu potrebná a taktiež, by sme mali uvažovať nad tým, ako často ju budeme používať.

  1. Dôležitá je veľkosť pekárničky
  2. S veľkosťou pekárne súvisí veľkosť nádoby na cesto
  3. Potrebujeme nájsť pekárničku, ktorej funkcie nám budú vyhovovať
  4. Spotreba pekárne
  5. Výkon nožov

Cena pekárničky

V súvislosti s touto problematikou, zaujímala som sa aj o ceny takýchto pekárničiek. Zistila som, že je možné si zakúpiť výrobok v cene od 50 eur do 200 eur. Záleží na tom, aké funkcie požadujete, lacnejšie ponúkajú len funkcie na kysnutie a pečenie, drahšie napríklad na pečenie s kypriacim práškom, na varenie džemu a podobne. Je len na vás, akú pekárničku si vyberiete.

Citrónový chlebík s brusnicami

Suroviny sú uvádzané v základnom recepte, to znamená, že každá gazdinka musí zohľadniť veľkosť svojej pekárničky a podľa toho aj pridávať množstvo surovín. Budeme potrebovať: 100 gramov masla, 100 gramov kryštálového cukru, 4 vajíčka, 4 lyžice mlieka, 250 gramov polohrubej múky, 1 kus prášku do pečiva, šťavu z menšieho citróna, 1 lyžičku rumu a sušené brusnice podľa vlastného uváženia. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky a všetky suroviny spolu so žĺtkami vhodíme do pekárničky, ešte si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a ten tiež pridáme k ostatným surovinám. Zapneme program na pečenie koláčov a náš citrónový chlebíček sa môže piecť.
Verím, že tento článok vás aspoň zoznámil s týmto pomocníkom do kuchyne a vy si uvedomíte, že chutný, teplý a chrumkavý chlebík si dokážete rýchlo pripraviť aj v pohodlí svojho domova.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“

Ivona Roncakova