Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Doplnky výživy a kĺbová výživa

Doplnky výživy a kĺbová výživa

Športovanie ide ruka v ruke spolu s chudnutím a modelovaním postavy. Či už obyčajná žena, ktorá má pocit, že s jej hmotnosťou nie je spokojná a chce schudnúť zdravo a športovaním, aj muži, ktorí na sebe pracujú každý deň v posilňovni alebo športujú profesionálne, potrebujú v istom období rysovať a doviesť svoju postavu do dokonalosti. Na trhu máme obrovské množstvo doplnkov stravy, ktoré sú určené práve na efektívne zhadzovanie hmotnosti pri svalovej záťaži a cvičení. Okrem toho, v súvislosti s cvičením, v tomto článku sa zameriam aj na kĺbovú výživu, ktorá pri druhoch športov ako sú kulturistika a fitness nesmie ostávať na poslednom mieste.

Doplnky výživy na chudnutie

V súčasnosti si spotrebiteľ môže v tejto oblasti vybrať z mnohých druhov výrobkov. Musíme si však uvedomiť, že efektívne sa dá chudnúť aj racionálnou stravou, avšak tieto výrobky vám môžu pomôcť. Ide teda o produkty, ktoré sú vyvinuté na urýchlenie metabolizmu, z čoho vyplýva, že organizmus nám v krátkom čase začne spaľovať aj tukové zásoby. Urýchľovače metabolizmu samozrejme nájdeme aj v našej prírode, vo forme rôznych druhov ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vlákninu a iné látky vhodné na tieto použitia. Avšak športovci, ktorí pracujú na svojom tele každý deň, prijímajú aj poriadnu dávku jedla a hlavný chod pozostávajúci len zo zeleniny alebo ovocia by im vo výkone veľmi nepomohol, ba naopak, skôr im uškodil. Preto, ak nedokážete spáliť tuky športovaním a nahradením značného podielu stravy zdravými pokrmami, môžete vyskúšať ponúkané produkty. Každý človek je však iný, a preto sa treba popri prijímaní týchto doplnkov zaručiť pravidelným pohybom a výdajom energie. V opačnom prípade je efekt nulový.

Najznámejším z takýchto prípravkov je Karnitín, je to známy produkt a užíva ho veľa športovcov. Spaľovače vo všeobecnosti rozdeľujeme na stimulačné a nestimulačné. Stimulačné produkty pôsobia tak, že ovplyvňujú hlavne nervovú sústavu, majú teda termogénny účinok, čo znamená, že jedincovi sa zrýchli metabolizmus a taktiež telesná teplota. Tieto druhy sú najúčinnejšie. Zaujímavá je aj ponuka prípravkov, ktoré sú podpornými látkami na chudnutie a okrem látok na spaľovanie sú ich zložkami aj rôzne vitamíny a minerály, ktoré si občas nevieme dodať do tela farebnou stravou. Najdôležitejšie je však ešte raz podotknúť, že výživový doplnok si človek vyberá na základe svojho uváženia a v závislosti od denného výdaja energie a prijatých kalórií. Treba si vybrať správne a tešiť sa z výsledkov.

Kĺbová výživa

Ďalšou dôležitou oblasťou, okrem prípravkov na objem, ktoré som spomínala v minulom článku a taktiež prípravkov na chudnutie uvedených vyššie, veľmi zásadná je otázka kĺbovej výživy. Ide o to, že naše kĺby nám umožňujú pohyb a či už máte sedavé zamestnanie a vaše kĺby sú dlhý čas v jednej polohe alebo ich preťažujete v telocvični, ani jedna z možností im nevyhovuje. Preto, ak chcete mať aj svoje kĺby pod kontrolou, musíte pre to niečo urobiť. Z potravín, ktoré môžete vyskúšať, a ktoré sú skupinou laickej verejnosti považované za potraviny s pozitívnymi účinkami na kĺby, môžeme vymenovať napríklad množstvo druhov ovocia. Mnoho ľudí popisuje pozitívne účinky malín, černíc, čučoriedok alebo jahôd, ďalej si môžeme pomôcť napríklad kvalitnými olejmi, napríklad olivovým alebo poriadnou dávkou rýb. A v neposlednom rade je skvelé aj mäso, takže vývary, slepačí alebo hovädzí, spravia svoje. Možno ste počuli aj o účinkoch huspeniny. Ak ste milovníkom tejto dobroty, môžete teda otestovať ako pozitívne tento pokrm ovplyvňuje chrupavky. Okrem toho však môžete užívať aj doplnky výživy, ktoré pozitívne ovplyvňujú túto oblasť. Na trhu je množstvo druhov výrobkov, ktoré obsahujú hlavne kolagén a ten je naozaj pre kĺby dôležitý, v kombinácii s celým radom mnohých vitamínov alebo stopových prvkov.

Ako som už spomínala, je množstvo ciest ako dosiahnuť zdravie svojich kĺbov a štíhlu líniu. Avšak najdôležitejšie je racionálne uvažovanie, či už pri vážení sa, jedení alebo aj cvičení. Ak máte problém zostaviť si jedálniček, snažte sa aspoň vkladať do svojej dennej dávky jedla čo najviac vitamínov v podobe ovocia a zeleniny a športujte tak, aby ste sa cítili fajn a v pohode. Doplnky vám pomôžu v prípade, že viete, čo potrebujete a aký finálny výsledok považujete.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za super rýchle dodanie a vzorky.“

Šipkovská