Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Doprajte si letné osvieženie plné vitamínov a energie

Doprajte si letné osvieženie plné vitamínov a energie

Slniečko nás svojou prítomnosťou teší počas bežných dní čoraz viac a už nás i čoraz viac svojimi lúčmi príjemne zohrieva. Príchod príjemného teplého počasia je predzvesťou príchodu obľúbeného ročného obdobia, ktorým je milované leto. Letné momenty sú plné radosti z výletov, športových aktivít, spoznávania prírody, ale sú to i dni, kedy je potrebné venovať svojmu zdraviu dostatočnú pozornosť. Slnečné počasie je síce na prvý pohľad skutočne dôvodom na znásobenú radosť, avšak je to i jeden z výstražných signálov, ktorý nášmu telu hovorí, že sa blíži leto a s ním aj povinnosť dodržiavať dostatočný príjem tekutín.

Pitný režim je dôležitý celoročne

Poctivé dbanie na prísun optimálneho množstva tekutín by nemalo byť na zreteli iba počas letných dní. Pitný režim a jeho pravidelné dodržiavanie je významným pilierom zdravia nášho organizmu počas celého roku. Priamy pobyt na slniečku a letné horúčavy sú však jedným z faktorov, ktoré si pýtajú zväčšenú pozornosť prísunu dostatku tekutín. Aké sú zaručené tipy, že sa Vám pitný režim bude počas leta dodržiavať ľahšie a nebude pre Vás táto povinnosť otravnou? Vyskúšajte občas nahradiť tradičnú čistú vodu nápaditejšou alternatívou tekutiny! Poradíme Vám, ako dodržiavať počas leta pitný režim, a zároveň si dopriať letné osvieženie, ktoré Vaše telo obohatí o významné vitamíny, vlákninu či potrebnú energiu.

Priehľadná fľaša a obľúbené ovocie plné vitamínov

Náš tip číslo jedna je veľmi jednoduchý, a predsa tak veľmi účinný. Pre dodržiavanie prísunu tekutín počas leta nie je nič lepšie, ako si zaobstarať svoju vlastnú fľašu na nápoj. Keď si raz svoju nádobku naplníte nápojom, je omnoho motivujúcejšie tekutiny poctivo prijímať ako v prípade, že si neustále musíte ísť po pohár s vodou, či kupovať nápoje. S vlastnou fľašou na vodu sa spája i tip číslo dva, a to zaobstarať si fľašu, ktorá je priehľadná. Nie len, že vás motivuje vidieť množstvo vypitej vody, ale zároveň Vás i nepriamo nabáda, aby ste si fľašu opäť doplnili vodou. A s priehľadnosťou nádobky na tekutinu sa spája v poradí náš tretí tip - a to, obohatiť čistú vodu pridaním svojho obľúbeného ovocia. Je na Vás, či zvolíte variantu nakrájania na kúsky alebo si do vody ovocie odšťavíte, či rozmixujete, všetky tri spôsoby Vám príjemne doplnia chuť nápoja. Domáce ovocné limonády sú skvelým spôsobom, ako s chuťou dodržiavať optimálny príjem tekutín počas leta, ale i doplniť organizmu potrebné vitamíny (alebo i vlákninu v prípade rozmixovania ovocia). Máte svoje obľúbené ovocie, s ktorým sa Vám spája sviežosť? Vyskúšajte ho pridať v akejkoľvek podobe do svojej fľaše spoločne s vodou a sledujte ako jednoducho, s chuťou a pravidelne dodržiavate počas letných dní pitný režim.

Osvieženie s milovanou kávičkou a dobitie energie na celý deň

Kto povedal, že kávička nemôže byť zároveň i osviežujúca? S týmto nápojom sa síce spája predovšetkým pocit tepla a zahriatia, je však možné si kávu pripraviť i na ľadový ( a veľmi lahodný) spôsob! Zo zmrzlinou, ľadom, vyšľahanou mliečnou penou... - to všetko a omnoho viac, sú spôsoby, ktorými si v lete možno obohatiť kávičku a vytvoriť lákavý nápoj. Spôsobov na vykúzlenie obľúbeného typu kávového nápoja v studenej verzii je dostupných neúrekom. Užijete si tak pohodové momenty s obľúbenou kávou, príjemne sa osviežite do letného počasia, dodáte telu prísun tekutín, a čo viac? Dobijete sa energiou na krásny letný deň plný výnimočných momentov. Kávičku možno nahradiť napríklad i zeleným čajom v studenej verzii, ktorý schladí, ale i dodá energiu podobne ako káva.

Nebojte sa experimentovať s novými nápojmi

Viete, ako sa hovorí - zmena vždy prináša niečo pozitívne. Nemajte obavy vychýliť sa z tradičných spôsobov prijímania tekutín počas leta a pokojne stavte na niečo nové a netradičné, čo ste ešte doposiaľ nemali príležitosť vyskúšať. Počas letných momentov Vás príjemne osvieži napríklad brezová voda či šťava, kombucha alebo napríklad studený matcha shake. Jedným zo spôsobov, ako obohatiť svoje zdravie, a zároveň ho osviežiť je i napríklad spojenie práškového zeleného jačmeňa a studenej vody s citrónom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle doručenie a darček. Balíček v poriadku. Prajem príjemný deň.“

Miroslav Poliak