Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Dostane jablčný ocot od Vás áno?

Dostane jablčný ocot od Vás áno?

Odsúdiť používanie jablčného octu môže byť veľkou chybou, pretože tento typ octu, produkovaného z jabĺk dokáže byť pre naše telo veľkým prínosom prinášajúcim zdravotné benefity. Vypiť každé ráno pred raňajkami pohár vody s jablčným octom nie je vôbec lákavá predstava rannej idylky. Mnohí sú stále voči účinkom jablčného octu skeptickí, avšak nič nepresvedčí viac, ako vlastná skúsenosť s používaním a jeho účinok na náš organizmus.

Jablká prechádzajú procesom fermentácie a práve z fermentovaných jabĺk nastáva produkcia jablčného octu. Po primárnom procese fermentácie jabĺk alebo muštu z nich, nasleduje kvasenie octu, kedy dochádza k rozkladu alkoholu na kyselinu octovú a jablčný ocot uzrieva svetlo sveta. Ocot z fermentovaných jabĺk je populárnym v ľudovom a prírodnom liečiteľstve. Je charakteristický vďaka svojej chuti a výrazne kyslej aróme. Svoj výrazný zápach má kvôli kyseline octovej, ktorú obsahuje. Práve vďaka nej sa významné živiny z potravy dokážu vstrebávať v tele rýchlejšie a efektívnejšie. Je známy i vďaka svojím antiseptickým účinkom a jeho pravidelná konzumácia prispieva k prevencii proti rakovine hrubého čreva.

Spojenie jablčného octu s chudnutím a detoxikáciou nie je len senzáciou a výmyslom. Pravidelná a dlhodobá konzumácia octu priaznivo pôsobí na trávenie, činnosť tráviacich enzýmov a napomáha k udržaniu si vysnívanej postavy. Znižuje chuť na sladké spracované potraviny a nakopáva náš metabolizmus. Kyselina octová napomáha vyrovnávať hladinu cukru v krvi a vytvára v tele dojem nasýtenia na dlhší čas. Jeho využitie je všestranné, častokrát sa používa pri detoxikačných kúrach, pretože podporuje vyplavovanie toxínov z tela von. Zmierňuje nadmernú plynatosť a má priaznivé pôsobenie pri výskyte zápchy. Dokáže zmierniť bolesti sprevádzajúce menštruáciu žien. Jablčný ocot má zásluhy i pri znižovaní cholesterolu a krvného tlaku v tele.

Jablčný ocot je alternatívou i pri problémoch s akné, vyskytujúcou sa celulitídou a kŕčových žilách. Využíva sa pri hĺbkovom čistení pokožky vo svojej zriedenej podobe s vodou v pomere 1 ku 1. Každé použitie jablčného octu na kozmetické potreby si vyžaduje jeho riedenie, pretože by v čistej forme mohol spôsobiť nepríjemnosti v podobe spálenej pokožky, červených fľakov, či poškodenej zubnej skloviny. Pridaním 1,5 dcl jablčného octu do teplého kúpeľa nôh pomáha pri redukcii nadmerného potenia chodidiel, ktoré mnohých trápi. Úspešne napomáha i pri výskyte vlasových lupín a vlasový kondicionér s obsahom jablčného octu dodá vlasom ich prirodzený lesk.

Odporúčaná konzumácia octu sa udáva na ranné hodiny, pred tým, ako zjete svoje raňajky, ideálne aspoň pol hodinu vopred. Do pohára s vodou, ktorá môže byť obohatená o citrón, pridáme 1 až 2 lyžičky jablčného octu a elixír z jabĺk vypijeme. Chuť octu s vodou môžete zmierniť pridaním medu. Ľudskému organizmu môže chvíľu potrvať kým sa adaptuje na konzumáciu jablčného octu, preto buďte trpezlivý v prípade pocitu nafúknutého brucha. Radou, ako začať je postupné zvyšovanie dávkovania octu: Prvý týždeň pridávajte do vody len polovicu čajovej lyžičky octu a po týždni objem octu zvýšte o polovicu. Dôležitou informáciou je fakt, že ocot nesmie byť konzumovaný v nezriedenej forme, pretože vedie k vážnemu poškodeniu sliznice tráviaceho traktu. Ocot, ktorý si zvolíte by nemal byť pasterizovaný a filtrovaný. Kvalitný jablčný ocot vhodný na konzumáciu a kozmetické využitie byť v bio kvalite a mať prirodzenú zlatohnedú farbu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka