Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Goji - zázračné bobule

Goji - zázračné bobule

Každý z nás by chcel mať dostatok energie a živín bez toho, aby to nemalo negatívny vplyv na tráviaci trakt a celkový zdravotný stav. Často v dôsledku stresu a vôbec životného štýlu trpíme rôznymi zdravotnými ťažkosťami. Ak hľadáte niečo čo by dokázalo prispieť k obnove celkovej telesnej rovnováhy vyskúšajte plody Kustovnice čínskej - tzv. bobule Goji.

Goji plody sa používali už v tradičnej čínskej medicíne pred viac ako 2 000 rokmi. Niektoré historické zdroje uvádzajú, že ich konzumovali predovšetkým mnísi, ktorí ich namáčali do teplej vody. To im vraj pomohlo pri meditácii a pri získaní zdravia, vitality, dlhovekosti, energie a vytrvalosti.

Tento superfood obsahuje veľké množstvo antioxidantov, karotenoidov, zeaxantínu (antioxidant, ktorý môže prispieť k ochrane očí pred ultrafialovým žiarením), B-komplex vitamínov, vitamínu C, vlákniny, polysacharidov, minerálnych látok, bielkovín a ďalších zložiek, ktoré podporia pocit pohody v každom veku.
Goji bobule sú jedny z mála potravín rastlinného pôvodu, ktoré môžu poskytnúť komplexný zdroj proteínov. Sú zdrojom 18 rôznych aminokyselín, vrátane všetkých 8 esenciálnych aminokyselín, ktoré si naše telo nedokáže vyprodukovať samo.
Preto ak ste vegán alebo vegetariánov, goji by vo vašom jedálničku nemalo chýbať.

Ako Goji bobule chutia a vyzerajú?

Pôvodom sú z Číny, no rastú v teplejších oblastiach po celom svete, vrátane Austrálie, Severnej Ameriky, Stredomoria, Strednej Ázie a juhozápadnej Ázie. Čína je však najväčším exportérom kustovnice na svete!
Goji strom dorastá do výšky asi 3 metrov. Bobule sú malé (cca 2 cm), oválne, tmavo červené alebo oranžové. Ich chuť prechádza od horkej až po sladkú. Sušené bobule sú jasno červené o veľkosti hrozienka. Dokonca aj ich textúra je žuvacia podobne ako u hrozienok. Ich chuť možno prirovnať ku kombinácii čerešní, datlí a malín.

Možno ich konzumovať samotné, alebo pridať do smoothies, vločiek, šalátov, čaju, do koláčov, plniek, použiť ich ako základ RAW dezertov a podobne.

Účinky bobúľ na ľudské telo

  • Majú anioxidačné a protizápalové vlastnosti.
  • Pomáhajú nám udržať sa v kondícii.
  • Podporujú dlhovekosť.
  • Pomáhajú normalizovať hladinu krvného tlaku (či už máte problémy s vysokou alebo nízkou hladinou).
  • Podporujeú zdravie očí.
  • Aktívne vplývajú na zloženie tukových buniek - pomáhajú účinne znižovať váhu.
  • Pomáhajú výrazne obmedziť chuť do jedla.
  • Pri pravidelnej konzumácii bobúľ sa už viac nemusíte báť o svoju imunitu. Rovnako ako väčšina iných superfoods aj goji sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov, ktoré pomáhajú posilniť imunitný systém a chrániť telo pred voľnými radikálmi.
  • Prispievajú k normálnej hladine cholesterolu v krvi (jeden z hlavných dôvodov srdcových problémov).
  • Pomáhajú chrániť mozgové a pečeňové bunky pred poškodením.
  • Mnohokrát sa stáva, že kvôli vyčerpávajúcej práci nemáme čas na obed. To negatívne ovplyvňuje naše trávenie. Preto aj v takých extrémnych podmienkach, poskytnú bobule Goji rovnováhu všetkých látok a pomôžu zlepšiť látkovú výmenu.
  • Ich konzumácia sa odporúča aj športovcom, ktorým môžu pomôcť oddialiť fyzickú únavu.
  • Obsahujú viac beta-karoténu ako mrkva a viac železa ako sójové bôby alebo špenát!

A to nie je všetko!

Výhodou GOJI je aj to, že ich možno zakúpiť v mnohých on-line obchodoch so zdravou výživou. Je však dôležité, aby ste si vybrali iba kvalitný produkt, bez zbytočných konzervantov, ktoré by vám mohli viac poškodiť než prilepšiť.
Malé svetlé bobule možno dostať v sušenej podobe, ale aj v podobe šťavy, sirupu, oleja, zakomponované do sladkých maškŕt alebo v kombinácii s inými sušenými plodmi.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, dakujem Vam za rychle vybavenei mojej objednavky. Oreganovy extrakt ma uz doma, vynikajuci.“

Martina