Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Granátové jablko pre jeho antioxidačné účinky

Granátové jablko pre jeho antioxidačné účinky Granátové jablko je významným zdrojom mnohých vitamínov a minerálov, obsahuje i vlákninu. Je to vynikajúci antioxidant, má dezinfekčné účinky a pozitívny vplyv na kŕčové žily či hemoroidy. Podporuje aj sexuálnu činnosť.

Granátové jablko je vlastne tropické ovocie - plod granátovníka. Niektorí ho radia medzi kríky, iní k stromom. Pravdou však je, že dorastá až do výšky 6 metrov a dožíva sa až 200 rokov. Granátovník sa rozšíril z Perzie a Ázie do celého sveta. Dnes rastie najmä v tropických oblastiach.

Až 600 semienok v jednom plode
Tí, čo granátové jablko poznáte, isto viete, že sa nekonzumuje celé, ale len drobné červené semienka vnútri. Tých môže byť až 600 v jednom plode a niekedy je naozaj ťažké ich z neho dostať. Keď ich však ochutnáte, určite neoľutujete. Sú šťavnaté a chutné. Niekedy sladké, ale môžu byť až ostrokyslé. Jesť ich môžete čerstvé, alebo ako šťavu či pečené v koláčoch.

Granátové jablko obsahuje mnoho vitamínov
Granátové jablko sa zbiera v októbri až novembri, má priemer asi 12 centimetrov. Granátové jablko obsahuje vitamín A, vitamíny skupiny B (kyselinu listovú), vitamín C a E, ale aj železo, fosfor, chlór, mangán, kremík, zinok, vápnik, horčík, draslík i meď. Veľký význam však majú flavonoidy, či inak vitamín P. A práve tento vitamín má protirakovinové účinky, ale pôsobí aj na kŕčové žily a hemoroidy. Vitamín P spolu s ostatnými vitamínmi a minerálmi má antioxidačné účinky. Granátové jablká obsahujú až 77% vody, 20% tvoria cukri.

Granátovník na všetko
Z granátovníka sa dajú využiť nielen plody - granátové jablká, ale aj listy a šupky nezrelých jabĺk, z ktorých sa vyrába čaj. Korene a kôra sa dajú použiť ako farbivo, ktorým sa farbia koberce a drevo zas využívajú rezbári. Okrem toho sa granátové jablká zužitkujú aj v kozmetike, na výrobu produktov na vlasy či pleť. Veľkou výhodou granátových jabĺk je to, že v chlade a tme vydržia skoro pol roka.

Priaznivé účinky na ľudský organizmus
Ako sme už spomínali, granátové jablko je vynikajúcim antioxidantom, to znamená, že telo zbavuje škodlivín a spomaľuje starnutie. Okrem toho pomáha aj pri impotencii, má protirakovinové účinky, pôsobí ako prevencia pred rakovinou pŕs i prostaty, znižuje aj riziko srdcovo-cievnych chorôb, má pozitívny účinok na tráviaci trakt - pri zápale žalúdka, nadúvaní, pri hnačkách, žalúdočných vredoch... Granátové jablko však napomáha aj pri detoxikácii organizmu, prečisťuje obličky, krv, je vhodné aj pri diéte, vysokom tlaku či zápale ucha. Granátové jablko odporúčame konzumovať aj pri vysokom cholesterole, problémoch s kĺbmi či artritíde.

Pokiaľ sa vám nechce dolovať z granátového jablka jeho chutné semienka, vyskúšajte našu šťavu z granátového jablka. Je to 100 percentná biošťava z granátového jablka.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za zasielku, prisla v poriadku a ako vzdy rychlo. Dakujem aj za darcek, milo potesil.“

Alexander Soska