Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Hloh jednosemenný pre srdce a nervy

Hloh jednosemenný pre srdce a nervy

Hloh bol vždy oceňovaný ako prírodná pomoc. Jeho praktické využitie však veľmi dlhú dobu bolo zamerané na kŕmenie kôz. Účinky hlohu sa podarilo dokázať až v devätnástom storočí Jenningsovi. V súčasnosti hloh veľmi dobre poznáme a je súčasťou mnohých fytoterapeutických prípravkov. Treba však upozorniť na skutočnosť, že vo vysokých množstvách, ktoré 12 až 15krát prevyšujú odporúčané množstvá povolené na prijímanie do organizmu, môžu vyvolať spomalenie srdcovej činnosti a sťažené dýchanie. Avšak pri odporúčaných množstvách hloh nespôsobuje žiadne komplikácie, práve naopak, pomáha v rôznorodých oblastiach nášmu organizmu. Poďme sa na tento ker pozrieť bližšie.

Opis

Hloh jednosemenný je ostnatý ker, ktorý patrí do čeľade Rosaceae – ružovité. Dorastá do výšky dva až štyri metre. Vznikajú na ňom opadavé, trojlaločné alebo päťlaločné listy a biele, voňavé kvety. Plody majú červenú farbu a tvar vajcovitej malvičky. Z hlohu využívame kvety a plody.

Čo hloh obsahuje?

V prvom rade treba spomenúť, že kvety hlohu, a rovnako aj jeho plody obsahujú rôzne flavonoidové glykozidy, chemické polyfenoly, ktorým vďačí sa svoje kardiotonické účinky. To znamená, že blahodarne vplýva na srdce a obehový systém organizmu. Okrem toho sa hloh vyznačuje obsahom trimetylamínu, cholínu a tyramínu. Tieto látky ešte zvyšujú spomínané účinky hlohu.

Účinky

V prvom rade je potrebné opísať spomenuté účinky na srdce. Hloh nám pomáha pri srdcovej slabosti. Okrem toho ním dokážeme ovplyvniť ťažkosti so srdcovým rytmom a podobne. Hloh zvyšuje prúdenie krvi v koronárnych tepnách. Tiež má dobré účinky na rozširovanie našich ciev. Ďalším účinkom je vplyv na náš krvný tlak. Dokáže ho totiž harmonizovať. Hloh vyrovnáva krvný tlak. Okrem toho má táto rastlina aj sedatívne účinky. Preto je vhodný najmä u ľudí, ktorých podráždenosť sa zvykne prejavovať srdcovou úzkosťou, ťažkosťami s dýchaním, nervozitou alebo nespavosťou. Hloh je jednou z najznámejších rastlín, ktoré znižujú pocit úzkosti.

Príprava a použitie

Pri príprave hlohu môžeme využiť niekoľko možností. Môžeme si vyrobiť zápar, konzumovať čerstvé plody alebo si zaobstarať suchý výťažok. Na prípravu záparu potrebujeme 60 gramov kvetov, čo predstavuje asi štyri polievkové lyžice. Toto množstvo pripadá na jeden liter vody. Čerstvé kvety sú v tomto prípade účinnejšie ako sušené. Pijeme tri až štyri šálky záparu denne. Ďalej som spomínala čerstvé plody. Tie majú menšie množstvá účinných látok, ale tiež sú vhodné. Mali by sme konzumovať hrsť plodov trikrát denne. Napokon je tu suchý výťažok, ktorý sa konzumuje v odporúčanom množstve 0,5 až jeden gram, a to trikrát denne.

V prípade, že nemáte k dispozícii rastlinu, z ktorej by ste si nazbierali kvety, či plody, môžete si vybrať z ponuky našej stránky, ktorá má k dispozícii množstvo rôznych skvelých produktov na pomoc organizmu. Ponúkame vám napríklad extrakt z pukov hlohu, ktorý priaznivo ovplyvňuje fungovanie srdca a ciev. Okrem toho máme v ponuke aj niekoľko druhov čajov vyrobených z hlohu. Môžete si vybrať napríklad BIO čaj s hlohom na boj s vysokým krvným tlakom alebo sypaný čaj z hlohu. Vyberte si výrobok podľa vlastnej predstavy.

Hloh je zaujímavý ker, ktorý v minulosti slúžil na posilňovanie kôz. V súčasnosti je aj pre ľudí obrovským pomocníkom. V prípade, že chcete mať svoje srdce v poriadku a ako prevenciu mu dopriať skvelé látky, siahnite po hlohu a výrobkoch z neho. Či už si výrobok zakúpite alebo si pripravíte chutný čaj doma, je na vás. Vaše srdce a nervy sa vám poďakujú.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den. Dnes prišiel tovar a som velmi spokojná za rýchlu službu. Ďakujem. Pekný den.“

Anonym