Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Hrušky v jedálničku

Hrušky v jedálničku

Hrušky sú v našich záhradách veľmi obľúbené a pestované vo veľkom množstve. Deti ich obľubujú častokrát viac ako jablká, pretože majú jemnú sladkú chuť a veľa šťavy. Aj napriek tomu sa však konzumuje viac jabĺk, hoci hrušky majú rovnako pestré využitie v kuchyni ako spomínané jablká. Hruška je skvelým doplnkom k rôznym druhom syra ako je rokfort, camembert alebo rôzne druhy plesňových syrov. Okrem toho ju môžeme využiť v ovocných aj zeleninových šalátoch a robia sa z nej rôzne slávne dezerty pod názvami hruška Héléne alebo flambovaná hruška. Okrem toho je medzi dospelými v obľube aj dobrá hruškovica, rôzne likéry a iné druhy hruškových destilátov. A vedeli ste o tom, že hruška vám vďaka svojmu zloženiu zdvihne náladu a povzbudí ducha? Čítajte ďalej a dozviete sa o zložení a ďalších účinkoch hrušiek na náš organizmus.

Odkiaľ pochádza?

Hrušky pochádzajú z Ázie. Tento strom potrebuje pre svoj rast mierne a teplé podnebie, ale horúčavy neznáša. Najlepšie sa jej darí v oblastiach strednej Európy. Podobne ako u iných plodov sa občas stáva, že neskoré mrazy poškodia kvet a niektorý rok je úroda hrušiek z tohto dôvodu slabšia alebo sa plody stanú tvrdšími, drevitými a kyslými. Okrem dopestovania u nás sa však počas chladných mesiacov dovážajú aj z iných krajín. Napríklad zo Španielska, Portugalska, Talianska alebo južného Francúzska. A to hlavne z dôvodu, že hrušky sú plodmi, ktoré sa dlhodobo uskladňovať nedajú.

Zloženie

Hrušky patria k plodom, ktoré obsahujú obrovské množstvo vody. Sú ľahko stráviteľné a prečisťujú vďaka tomu naše črevá. V hruške nájdeme veľa draslíka, kyseliny listovej alebo vitamínu C a zástupcov skupiny vitamínov B. Okrem toho obsahuje veľké množstvo vlákniny, čo pozitívne vplýva na trávenie. Energetická hodnota hrušky, ktorá má približne 180 gramov je 420 kilojoulov.

Účinky

Medzi najdôležitejšie účinky, ktoré nám hrušky prinášajú, patrí:

  • Prečisťujú črevá
  • Odstraňujú poruchy trávenia
  • Regulujú hospodárenie s vodou v organizme
  • Detoxikujú
  • Podporujú naše obličky
  • Blahodarne vplývajú na močový mechúr
  • Stimulujú rast
  • Podporujú krvotvorbu
  • Zlepšujú náladu
Je dobré vedieť, že počas problému s hnačkami by sme mali hrušky konzumovať opatrne. Rovnako ženy počas tehotenstva by ich nemali jesť priveľa, pretože by sa mohlo stať, že dieťaťu by chýbali niektoré živiny.

Naša stránka vám ako náhradu za konzumáciu týchto plodov ponúka napríklad BIO hruškový lekvár, čaj z ginkga a hrušky alebo ovocno-bylinný čaj. Rovnako si môžete u nás vybrať viaczrnnú mliečnu kašu s príchuťou jablka a hrušky pre deti od 6 mesiacov. Okrem toho vám ponúkame vitamíny v koncentrovanej forme, ktoré vám ako doplnok stravy zaručia prísun dennej dávky všetkých potrebných vitamínov a minerálov. Stačí si vybrať.

Hrušky sú skvelou maškrtou, ktorá nielen uhasí váš smäd, ale rovnako zaženie chuť na sladké. Okrem toho obsahujú veľa vitamínov a prospešných látok, ktoré vám pomôžu s trávením a mnohými inými ťažkosťami. Hrušky sú tiež skvelé na prípravu rôznych chutných dezertov a pokrmov. Vyskúšajte ich aj vy a zamilujte sa do ich jemnej a sviežej chuti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“

Evka Baloghová