Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ideálne čaje na jeseň

Ideálne čaje na jeseň Na jeseň dozrieva mnoho ovocia, ale aj lesných plodov. Zbierať šípky by sa malo dokonca po prvých mrazoch, ale ľudia ich zbierajú už v septembri, októbri. Šípky sú bohaté na vitamín C, preto sú ideálne na podporu imunitného systému. Okrem toho obsahujú aj vitamíny B1, B2, K, pektíny, triesloviny, organické kyseliny či silice.

Okrem čaju zo šípok vám chceme v tomto článku odporučiť aj ďalšie čaje, ktoré sú ideálne počas nastávajúcej jesene, pretože vám pomôžu nielen podporiť imunitný systém, ale aj rýchlejšie sa zbaviť nádchy, chrípky či kašľa.

Lipový čaj
Čaj z kvetov tohto veľkého listnatého stromu posilňuje obranyschopnosť organizmu, ale pomáha aj pri zápale priedušiek, zápale hrdla, uľahčuje vykašliavanie, zmierňuje horúčku, preto ho užívajte pri prechladnutí či chrípke. Lipový čaj vám odporúčame aj v prípade, že vás trápia tráviace ťažkosti, kŕče v žalúdku či zvracanie. Okrem toho čaj z lipy upokojuje nervovú sústavu, upravuje tep, zmierňuje migrénu, pôsobí ako antioxidant, vynikajúci je aj pri detoxikácii organizmu.

Rakytníkový čaj
Rakytník obsahuje až 10x viac vitamínu C ako pomaranč. Je preto ideálny na posilnenie imunitného systému. Okrem C-čka obsahuje aj vitamín A a E, organické kyseliny, karoteniody, omega 9, ale aj omega 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny či flavonoidy. Vďaka tomuto zloženiu pomáha pri chrípkach, prechladnutí či iných virózach. Okrem toho je vhodný aj pri tráviacich ťažkostiach, pretože stimuluje tvorbu tráviacich enzýmov, pomáha aj pri žalúdočných vredoch, reguluje krvný obeh a pomáha pri správnej činnosti pľúc a pečene.

Čaj z mäty piepornej
Táto už stáročia známa liečivá rastlinka má vynikajúce antibakteriálne účinky. Čaj z tejto bylinky odporúčame piť pri zápaloch horných dýchacích ciest či sliznice ústnej dutiny. Okrem toho je účinný aj pri nadúvaní a problémoch s trávením, stimuluje i nervovú sústavu či zlepšuje koncentráciu. Keďže jednou z najdôležitejších látok, ktorú mäta obsahuje je silica, je tento čaj ideálny aj pri žlčových kameňoch a zápaloch žlčových ciest. Silica totiž napomáha pri vylučovaní tráviacich enzýmov.

Čaj z rumančeka kamilkového
Vďaka obsahu éterických olejov má táto liečivá bylinka protizápalové účinky. Odporúčame ju pri zápaloch horných dýchacích ciest, zápale slizníc, nosných dutín i ústnej dutiny. Pri chrípke vyskúšajte naparenie nad rumančekom. Čaj z rumančeka kamilkového má priaznivé účinky aj na nervový systém, ale vynikajúci je tiež pri ochoreniach tráviaceho systému, pri kolikách a črevných problémoch. Rumanček odporúčame aj pri liečbe nachladnutí a chrípky u detí.

Čaj z túžobníka brestového
Ako posledný vám odporúčame čaj z túžobníka brestového najmä preto, že aj tento čaj je vhodný pri liečbe prechladnutia, chrípky, ale aj pri horúčke a bolestiach hlavy. Má protizápalové i močopudné účinky, používa sa na kúpeľ nôh pri chrípke. Okrem toho je tento čaj vhodný aj na prečistenie krvi, ale najmä pri reume. Zaujímavosťou je, že práve vďaka tejto rastline dnes poznáme Aspirín. Dokonca názov tohto lieku je odvodený z latinského názvu túžobníka brestového, a teda Spiraea ulmaria. Nesmieme zabudnúť spomenúť ani účinky túžobníka proti besnote. Bol dokonca použitý ako prvý liek proti tejto chorobe.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážení priatelia, vážený tím Bio Care....Som veľmi milo prekvapená rýchlo expedíciou výrobku až do mojej domácnosti...Vyslovujem Vám obdiv a poďakovanie...Tu vidím,ako si vážite svojich klientov, ktorí Vás potrebujú vo svojej nemoci najviac a poctivo pristupujete k svojej práci...Určite budem Vaše služby využívať aj naďalej... Veľa úspechov želám!!!“

Zuzana Renčková