Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Jar, slnko a nová energia

Jar, slnko a nová energia Jar prichádza so slniečkom a telo sa prebúdza k novému životu. Prichádza nová energia povzbudzujúca metabolizmus a látkovú premenu. Prebúdza sa duša a myseľ človeka.
S nástupom jari sa začína prejavovať i jarná únava. Pohyb a pestrá strava bohatá na vitamíny a minerály je účinnou prevenciou pred vznikom jarnej únavy. Základným krokom na úspešné zvládnutie jarnej únavy je pohyb na čerstvom vzduchu. Kyslík robí zázraky. Pohyb na čerstvom vzduchu hodinu denne pôsobí skoro ako elixír. Ak sa spojí s pravidelným sprchovaním studenou vodou a postupným otužovaním, tak výsledky nenechajú na seba dlho čakať. Zvýšený prísun tekutín, zdravá a pestrá strava, plná vitamínov, minerálov a stopových prvkov. To je základ jarnej očisty.

Ochrana pred jarnými slnečnými lúčmi
Po zimných mesiacoch je koža na slnko najcitlivejšia, preto treba podľa odborníkov aj v tomto období pri výlete do prírody či dlhšom pobyte na slnku myslieť na ochranu pred slnečnými lúčmi.
Citlivá pleť si neoddýchne, v zime sa musí vysporiadať s mrazom a na jar s neustálymi výkyvmi počasia. Ako vyhovieť všetkým potrebám citlivej pleti? Starostlivosť by sa dala zhrnúť do dvoch slov: hydratácia a ochrana. Jarné slniečko má silu, s radosťou sa mu vystavujeme a dobíjame energiu.
Každá koža má inú citlivosť na slnečné žiarenie, pričom najohrozenejšia je jemná detská pokožka, prípadne ľudia so svetlou a citlivou kožou.

Práve na jar je pokožka zaskočená svetlom, môže sa veľmi ľahko spáliť. Po zime nie je dostatočne aklimatizovaná na ostrý jarný svit a prudké zmeny teplôt. Pri prvom odhalení je tak viac náchylná na podráždenie a spálenie slnečným žiarením. V tomto období nesmieme zabúdať na ochranu s UV faktorom. (napr. ANTI-AGE SPF 30)
Intolerantná pleť neprimerane reaguje na podnety zvonka a je spravidla citlivejšia na alergény. Na jar, kedy je hlavná sezóna alergií, je veľmi ťažké sa vyhnúť peľom. Reaktívna pleť preto vyžaduje komplexný program hygieny a starostlivosti, ktoré pleť upokojujú, hydratujú a chránia bez rizika podráždenia. (KID MINERAL SPF 50)

Ak je svetlá a nevýrazná, dodajte jej ľahký tónovaný vzhľad pomocou samoopaľovacej starostlivosti alebo mejkapu. Hydratácia by mala citlivú pleť okamžite upokojiť a dodať jej pocit sviežosti. Túto vlastnosť v krémoch majú molekuly termálnej vody plné minerálov. Navyše sú nemastné, nezaťažujú póry. (MAX SPF 50 ultra-fluid)

Jarné bylinky pre Vaše zdravie
Sú prvými jarnými zdrojmi zdravia. S nimi sa prechod od nezdravej stravy k výživnému spôsobu života stáva hneď ľahší a dostupnejší. Predstavme si pár z týchto bylín

Cesnak medvedí
Svoj názov získala táto bylinka údajne aj preto, lebo ho po zime vyhľadávajú medvede, aby si prečistili žalúdok, črevá a krv. Aj pre ľudí je to vhodný prostriedok na jarné prečistenie a liečbu kožných chorôb. Má dokonca o niečo liečivejšie účinky ako obyčajný cesnak. Listy cesnaku medvedieho sa môžu sa buď pokrájať na chlieb podobne ako pažítka, použiť do omáčok, alebo užívať v podobe tinktúry.

Podbeľ liečivý
Krásna jarná bylinka stimulujúca napríklad prejavy kašľa. Používa sa taktiež pri liečbe astmy. Sirup z podbeľu má veľmi dobré účinky pri katare priedušiek a chorobe pľúc. Pri zachrípnutí sa odporúča piť zápar z jednej čajovej lyžičky kvetov podbeľu zaparených v štvrť litri vody.

Pŕhľava (žihľava) dvojdomá
Patrí k najznámejším a najpoužívanejším liečivým bylinkám. Z jej jarných mladých výhonkov sa robia výborné kúry - hotové života budiče. Pŕhľava je ďalším z radu naturálnych prečisťovačov krvi. Populárnou sa stala aj pre svoje výrazné protivírusové účinky.

Prvosienka jarná
Svojimi prečisťujúcimi účinkami vylučuje z organizmu jedovaté látky spôsobujúce dnu a reumu. Aj kvet prvosienky skombinovaný s niektorými ostatnými jarnými bylinkami funguje ako očisťovač. Vhodnou kombináciou je vyrobiť si zmes z kvetov prvosienky, mladých jarných bazových púčikov, pŕhľavových listov a koreňov púpavy. Jednu čajovú lyžičku takejto zmesi potom zaliať štvrť litrom vody, nechať 3 minúty vylúhovať a denne vypiť 2 šálky liečivého bylinkového odvaru. Krv by sa tak mala postupne zbavovať škodlivín.

Púpava lekárska
Všetky časti tejto rastlinky majú liečivý účinok. Celá sa používa na prípravu šalátov. Púpavové korene podporujú v surovom aj vysušenom stave trávenie, majú osviežujúce účinky no používajú sa aj ako prostriedok proti hustote krvi. Púpava pomáha odstraňovať svrbenie kože alebo lišaje. Svojich priaznivcov si získal aj med pripravený z púpavových kvetov.

Praslička roľná
Má liečivé účinky pri obličkových chorobách a zápaloch močového mechúra. Zápar z prasličky pôsobiaci priamo na oblasť mechúra sa osvedčil ako zaručený recept na pretrvávajúce ťažkosti. Kožné vyrážky ošetrované obkladmi z prasličky roľnej majú tendenciu sa po pravidelnom prikladaní stratiť.

Materina dúška
Pije sa ako lahodný čaj. Na vnútorné použitie sa odporúča pri menštruačných kŕčoch. Ak hrozí nebezpečenstvo zápalu pľúc slúži materina dúška spolu s ďalšou jarnou bylinkou skorocelom kopijovitým ako osvedčený liek z prírodnej lekárne. Takýto liečivý čaj sa pripraví vylúhovaním 1 čajovej lyžičky po dobu 1 minúty so skorocelom a s plátkom citróna.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“

R. Bartková