Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Jarná detoxikácia organizmu

Jarná detoxikácia organizmu Jar je už konečne tu a to je ideálny čas na jarnú detoxikáciu organizmu. Počas zimy, ale nielen počas nej, sa v ľudskom tele nahromadilo množstvo škodlivých látok ako ťažké kovy, lieky... Tieto látky sa do tela dostali vzduchom, potravou, ale aj vodou. V organizme tak spôsobujú rôzne choroby od vypadávania vlasov až po rakovinu. Každý človek by mal preto aspoň dvakrát ročne očistiť, čiže detoxikovať svoje telo od týchto škodlivín. To odporúčajú odborníci na výživu, ale aj lekári.

Detoxikácia nie je len diéta. Je to prečistenie hrubého čreva, ktoré sa počas vášho života zanáša. Ak máte časté zápchy či naopak vás často preháňa, detoxikujte svoje telo. Odborníci odporúčajú detoxikovať organizmus až pol roka, ideálna je úplná zmena stravovacích návykov. Viac zeleniny, ovocia, menej mastného, vyprážaného a nezabúdať na pitný režim!

Podstatou detoxikácie je očistiť organizmus od škodlivých látok, a to jedením iba ovocia a zeleniny, vhodná je aj ryžová kúra. Počas dňa je potrebné skonzumovať až šesť porcií ovocia, ďalší deň zase zeleniny. V lete je vhodný napríklad melón, na jeseň jablká či hrozno. V prvý deň si rozdeľte 1,5 až 2 kilogramy čerstvého ovocia do 5 až 6 porcií. Druhý deň je zeleninový, rozdeľte si 2 až 2,5 kilogramov čerstvej zeleniny. Každý deň začnite s 2,5 decilitrami zeleninovej šťavy. Počas tretieho dňa striedajte ovocie a zeleninu. Ovocia skonzumujte asi jeden kilogram a zeleniny približne 1,5 kila. Nejedzte však súčasne aj ovocie aj zeleninu. K tomu si môžete dať kúsok čierneho chleba a dodržiavajte pitný režim. Ten je veľmi dôležitý.
Na dodržiavanie pitného režimu pri detoxikácii je ideálny bylinkový extrakt Flor Essence.

Bylinkový extrakt Flor Essence
Tento čaj je zmesou ôsmych bylín pestovaných na bio farmách. Je vyvážaný do 25 krajín sveta. Flor Essence čistí organizmus postupne a jemne, ale do hĺbky a detoxikuje ho na bunkovej úrovni. Na rozdiel od iných agresívnych očistných prípravkov, ktoré majú laxatívne účinky a môžu byť škodlivé, tento čaj je bezpečný aj pri dlhodobom užívaní.

Detoxikácia a vláknina
Pri detoxikácii je nutné, keďže chcete dokonale prečistiť hrubé črevo, konzumovať veľa vlákniny. Na to je ideálna, ako sme už spomínali, zelenina a ovocie. Ako podporu pri detoxikácii môžete užívať aj rozpustnú vlákninu. A to 100 percentnú prírodnú vlákninu, ktorá je ľahko rozpustná v nápojoch a jedlách, obmedzuje chuť k jedlu a pocit hladu, čím napomáha detoxikácii i redukcii hmotnosti. Okrem toho táto rozpustná vláknina pomáha znižovať vysoké hodnoty cholesterolu, pomáha pri zápche, ale aj hnačke, obnovuje rovnováhu v črevách či zabraňuje tvorbe škodlivých baktérií. Rozpustná vláknina obsahuje ovsený beta-glukán, rozpustnú vlákninu, prebiotiká a 7 kmeňov probiotických kultúr. Pravidelným zaradením do jedálnička, a to nielen počas detoxikácie, docielite výrazné zlepšenie činnosti tráviaceho traktu a pozitívne vyváženie celého organizmu.

Probiotické kultúry
Za riadnu činnosť vašich čriev sú zodpovedné aj probiotické kultúry. Sú to priateľské baktérie. Až 5 kmeňov probiotických kultúr, a to Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum (2 miliardy životaschopných baktérií v jednej dávke 10 g Lepicolu) obsahuje doplnok výživy Lepicol.
Obsahuje aj vlákninu a je ideálny pri detoxikácii a redukcii hmotnosti.

Pokiaľ sa cítite unavení, malátni, ide na vás jarná únava, zvážte detoxikáciu organizmu. Ak si netrúfate na niekoľkomesačnú očistu, skúste aspoň týždeň, dva. Pomôžte si doplnkami výživy a zmeny, ktoré pocítite vás možno presvedčia o zmene stravovacích návykoch.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“

Ing. Katarína Balážová