Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kakaové maslo do kuchyne aj na pokožku

Kakaové maslo do kuchyne aj na pokožku

Každý si občas rád pochutí na lahodnej sladkej či horkej čokoláde. Tie kvalitnejšie a lepšie sú lahodnejšie, nakoľko sa pri ich výrobe nešetrí jednou surovinou. Kakaové maslo by malo byť základom každej kvalitnej čokolády. Tuk získavaný z kakaových bôbov je však vzácny, a tak je často zamenený za iné rastlinné tuky. Avšak dnes si povieme niečo práve o tomto zdravom a zdraviu prospešnom tuku – kakaovom masle.

Výroba masla je pomerne zdĺhavá a náročná. Z kakaových bôbov sa pražením a fermentáciou získava maslo a zvyšok plodov sa spracúva do kakaového prášku. Na výrobu kvalitnej čokolády sa ešte maslo spracováva do kakaovej pasty, ktorá ma najintenzívnejšiu čokoládovú arómu, avšak my sa zameriame práve na kakaové maslo. Počas výroby sa v niektorých prípadoch zbavuje intenzívnej vône, aby mohlo byť použité aj v kuchyni. Práve tam totiž maslo nachádza svoje uplatnenie ako zdravý tuk. Má jemne krémovú farbu a neutrálnu vôňu. Je tuhého skupenstva, no pri kontakte s pokožkou sa topí. V kuchyni je však skvelou náhradou za bežný tuk, keďže neobsahuje žiaden cholesterol a iba nízke množstvo kalórií. Jeho konzumácia tak prospešne vplýva na imunitný systém, metabolizmus aj kardiovaskulárny systém. Kakaové maslo je tak vhodné nie len na pečenie koláčov, výrobu čokolády a sladkostí, ale aj na smaženie a opekanie.

Kakaové maslo je však ešte užitočnejšie v kozmetickom priemysle. Mnohokrát je pridávané do telových mliek, balzamov na pery či krémov. Pri týchto výrobkoch je výrazná kakaová vôňa priam žiadaná. Jeho blahodarné účinky na pokožku sú žiadané pri každom type pleti, no najviac ich ocení suchá a namáhaná pokožka. Ak si teda chceme dopriať skutočnú dávku starostlivosti, siahnuť môžeme aj priamo po kakaovom masle určenom na kozmetické použitie. A prečo by sme tak mali urobiť? Predstavíme vám 5 dôvodov, ktoré vás presvedčia o tom, že za kakaové maslo vám vaše telo poďakuje.

  1. Účinná hydratácia pokožky – Vďaka vysokému obsahu prírodných antioxidantov je kakaové maslo záchranou pre suchú a citlivú pokožku. Pri kontakte s pokožkou sa topí a jednoducho vstrebáva, preto nezanecháva ani mastný filter. Takýto hydratačný krém môžete použiť na celé telo aj zmiešaný s inými esenciálnymi olejmi alebo kvapkou vody. Vytvoriť si tak môžete konzistenciu, ktorá vám bude vyhovovať a pohladí všetky vaše zmysly.
  2. Boj proti starnutiu – Anti-aging efekt je veľmi vyhľadávaný a práve obsah antioxidantov v kakaovom masle prináša želaný účinok. Pleť vyhladzuje, zlepšuje jej pružnosť a zjednocuje farebný tón. Pri pravidelnom používaní zlepšíte tvorbu kolagénových vlákien, a tak zamedzíte príznakom starnutia. V porovnaní s inými prípravkami je čisté kakaové maslo niekoľkokrát účinnejšie a k pokožke menej agresívne.
  3. Liečba jaziev – Pri nepríjemných poraneniach kože, napríklad aj jazvičkách po akné, môžete siahnuť práve po kakaovom masle. Má hojivé účinky a dokáže pokožku viditeľne vyhladiť, a to aj vďaka obsahu vitamínu E.
  4. Zmierňuje vznik strií – Najmä počas tehotenstva mamičky zaznamenávajú strie v oblasti bruška a stehien. Pravidelná masáž kakaovým maslom viditeľne zmierňuje ich vznik a zanecháva napnutú pokožku príjemne hydratovanú.
  5. Voňavý kúpeľ aj holenie – Kozmetické kakaové maslo si môžete pokojne pridať aj do kúpeľa a spríjemniť si tak relaxáciu a dodať telu potrebnú hydratáciu. Je však výborný aj ako náhrada za bežné gély na holenie. Pokožka bude hladká a jeho použitie zamedzí vzniku škrabancov a podráždeniu citlivej pokožky.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes som si balik prevzala na poste, dosiel v poriadku - tesim sa :-)“

Miriama Kováč Darabošová