Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaMedzi najčastejšie strukoviny a obilniny, ktoré ľudia pravidelne používajú na nakličovanie patrí lucerna, sója, hrach, cícer, quinoa, amarant, pohánka, hnedá ryža, šošovica, fazuľa muth a mungo. Každá z týchto surovín má svoju jedinečnú chuť. Klíčky možno konzumovať samostatne alebo pridať do chutných, studených šalátov. Hlavným dôvodom nakličovania je, že predstavuje oveľa významnejšie množstvo vitamínov a živín, než obsahuje ich nenaklíčená podoba.
Nemusíte kupovať malé, predražené balenia klíčkov zo supermarketov. Pripravte si ich sami za zlomok nákladov. Možno sa to niekomu bude zdať ako veľa práce, no ak si nakličovanie vyskúšate, zistíte, že vám zaberie možno tak 1-2 minúty denne.
Existuje viacero spôsobov ako nakličovať. My sme si zvolili tento:Vezmite si napr. fazuľu mungo. Opláchnite ju 2-3x, presuňte do misy a nechajte namočenú po dobu 6-7 hodín, alebo najlepšie cez noc (namáčanie pomáha urýchliť proces klíčenia). Na druhý deň vodu zlejte a fazuľu premiestnite do tzv. mušelínovej handričky. Rohy handričky zviažte do uzla a nechajte stranou ďalších 8 hodín. Po otvorení už možno vidieť začiatok klíčenia. Ak chcete mať klíčky ešte dlhšie, potom znova handričku uzatvorte na ďalšie 3-4 hodiny. Doba klíčenia závisí aj od použitej suroviny. Každý druh obilniny alebo strukoviny potrebuje iný čas.
Zapamätajte si, že veľká časť výživnej hodnoty klíčkov sa stratí, keď ich pridáte do varenia. Inými slovami, aj keď sú veľmi dôležitým zdrojom živín a iných zdraviu prospešných látok, odporúčame ich konzumovať v surovej podobe, ktorá je zárukou všetkých zdravotných výhod.
Uprednostnite však produkty z ekologického poľnohospodárstva, ktoré neboli pestované s použitím škodlivých pesticídov, herbicídov a GMO.
„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“