Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kozie mlieko - tekutina plná prospešných látok

Kozie mlieko - tekutina plná prospešných látok

Výživná alternatíva mlieka a mliečnych výrobkov pre mnoho ľudí rôznych vekových skupín a potrieb životného štýlu.
Kozie mlieko je vynikajúcou voľbou pre každého, kto je citlivý na kravské alebo sójové mlieko. Zároveň je výborným prírodným zdrojom vápnika, potrebného pre zdravý rast a vývoj kostí u detí, žien v období menopauzy a u seniorov.

Aký je rozdiel medzi kravským a kozím mliekom?

Kozie mlieko je takmer v každej oblasti rovnako univerzálne ako kravské mlieko. Avšak vo všeobecnosti sa líšia chuťou, vzhľadom, konzistenciou, nutričným zložením a obsahom laktózy.

  • Obsahuje menej alergénov.
  • Naše telo ho dokáže rýchlejšie a lepšie stráviť a práve aj z tohto dôvodu je čoraz častejšie vyhľadávané.
  • Mnoho ľudí s neznášanlivosťou laktózy môže piť kozie mlieko. Prečo? Predpokladá sa, že dôvod spočíva vo vynikajúcej stráviteľnosti. Kozie mlieko sa komplexnejšie a ľahko vstrebáva. Ak ale máte tento druh intolerancie, pred jeho zaradením do jedálnička, odporúčame prekonzultovať to s vašim praktickým lekárom.
  • V črevách pôsobí ako prebiotikum a môže tak podporiť rast priaznivých baktérií, čím môže pomôcť udržať zdravý tráviaci trak a zabezpečiť jeho normálnu funkciu.
  • Kozie mlieko obsahuje menej tuku (teda aj menej cholesterolu) a kalórií.
  • Zloženie živín z kozieho mlieka je veľmi odlišné než u kravského mlieka. Okrem toho, že obsahuje o 13% viac vápnika, má tiež o 25% viac vitamínu B6, o 47% viac vitamínu A, o 134% viac draslíka, o 350% viac niacínu, o 27% viac selénu, dokonca aj medi, fosforu, mangánu, vitamínu B1, B2 a esenciálnych mastných kyselín (linolová a arachidónová kyselina).
  • Chuť kozieho mlieka je rozhodne iná, než sme zvyknutí. Má silnú, výraznú chuť, na ktorú je potrebné zvyknúť si.

Pri nákupe kozieho mlieka si vždy prečítajte jeho zloženie, aby ste sa uistili, že sa vyhnete prídavku škrobu, cukru a konzervačných látok!

Výhody kozieho mlieka v starostlivosti o pokožku

Ak vlastníte extra citlivú, suchú pokožku a máte kožné problémy, potom vyskúšajte prírodné mydlo s obsahom kozieho mlieka.
Kozie mlieko sa používa ako zdravá, prirodzená súčasť starostlivosti o pleť už po celé stáročia. Jeho výhody oproti produktom plných chemických látok sú nespočetné.

  • Kozie mlieko obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá pomáha odstrániť odumreté kožné bunky a podporiť tak prirodzený proces omladenia.
  • Jeho hodnota pH je podobná ako má ľudská pokožka.
  • Je prirodzenou voľbou v starostlivosti o pokožku s kožnými problémami, vrátane akné.
  • Už ako bolo spomenuté je plné zdraviu prospešných látok a vitamínov. Vašu pokožku pomôže vyživiť a hydratovať bez podráždenia!
  • Neobsahuje žiadne ropné produkty, umelé farbivá, detergenty ani iný toxický odpad.

Náš TIP!

Vymeňte vaše staré mydlo plné chemikálií, za prírodné mydlo s obsahom kozieho mlieka z domáceho, slovenského chovu. Z množstva ponúkaných druhov si určite vyberiete také, ktoré najviac vyhovuje vašim potrebám.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes som od Vás dostal balík všetko bolo ako má byť. Ďakujem želám Vám veľa úspechov a veľa spokojných zákazníkov.“

Martin Slávik