Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kožné plesne

Kožné plesne

Kožné plesne sú charakterizované ako ochorenie kože, ktoré práve tieto plesne spôsobujú. Vyhovuje im vlhké a teplé prostredie v záhyboch kože a tiež v blízkosti potných žliaz. V týchto miestach sa množia a spôsobujú nám mnohé nepríjemnosti. Jedine odborná pomoc nám pomôže identifikovať o aký druh plesne ide a my s ním potom môžeme bojovať. Plesne sú veľmi nákazlivé, a preto je v čase, keď nás takýto problém postihne, riskantné pohybovať sa na miestach, kde sa nachádza veľa ľudí, pretože hrozí riziko, že niekoho nakazíme. V boji je nevyhnutná starostlivosť o kožu a pohyb na slnku, čo umožňuje koži vysychať a ničiť tak vlhké prostredie, ktoré plesniam vyhovuje. Rovnako v tomto čase potrebujeme zmeniť jedálniček a vylúčiť z neho niektoré druhy potravín. Poďme sa spolu pozrieť na symptómy, vďaka ktorým zistíme, že ide o kožnú pleseň a tiež na to, čo treba konzumovať a čo na druhej strane nesmieme dodávať svojmu organizmu v čase, keď nás plesne napadli a my sa ich potrebujeme zbaviť.

Prejavy

Je množstvo symptómov, ktoré nám pomôžu identifikovať, že ide práve o plesne. Tu je niekoľko z nich:

  • Malé hnedé škvrny na pokožke
  • Hnedé až hnedočervené miesta, ktoré svrbia
  • Svrbľavé miesta v oblasti slabín a podpazušia
  • Pľuzgieriky na spotených miestach
  • Šupinatá vlasová časť hlavy
  • Tvorba šupín na hlave a vypadávanie vlasov
  • Napadnuté ochlpené časti tela a nechty
  • Často hnisajúce miesta v týchto oblastiach

Príčiny vzniku

Príčin je mnoho. Môžeme získať pleseň prenosom z iného človeka alebo dokonca zo zvieraťa. Infikované môžu byť najmä holuby. Môžu sa na nás rozšíriť aj dotykom infikovaných predmetov. Keď pleseň prenikne do kože, nastáva tam imunitná reakcia, ktorej výsledkom môže byť zápal. Ak vidíme, že pľuzgieriky a vriedky sa začínajú spájať do veľkých máp, ktoré svrbia alebo sa šúpu, treba vyhľadať odbornú pomoc.

Pomoc

Ako vieme, plesne zbožňujú vlhké prostredie. Preto by sme v boji s plesňami mali v prvom rade dbať na hygienu, nosiť vzdušnú bielizeň a denne si ju vymieňať, vyhýbať sa tesnej a nepriepustnej obuvi a pohybovať sa na slnku a v suchom prostredí. Jednou z príčin môže byť aj nadmerný stres, a preto by sme sa ho mali čím skôr zbaviť a prehodnotiť svoj pracovný i súkromný život. V prípade stravy by sme z jedálnička mali vylúčiť múčne produkty a sladkosti, pretože tieto potraviny stimulujú produkciu hlienov a kyselín, čo podporuje rozširovanie sa plesní. Zaradiť do stravovania by sme mali antimykotické potraviny. Sem patrí cesnak, cibuľa, divý cesnak, pažítka a podobne. Cesnaková kúra dokáže pomôcť aj pri častých výskytoch vaginálnych plesní. Medzi antimykotické potraviny patria aj huby alebo sója. Ďalej je dobré konzumovať potraviny obsahujúce škrob. Môže to byť napríklad karotka, zemiaky alebo repa. A mali by sme myslieť na to, že 50% našej stravy by mala tvoriť čerstvá zelenina a ovocie. Látky obsiahnuté v týchto plodoch bojujú s plesňami v našom organizme.

V prípade, že si chcete potrebné látky dodať pomocou výživových doplnkov, naša stránka vám ponúka veľa možností. Napríklad cesnakový olej, čaj z divého cesnaku, hydrofilný olej Fema, ktorý pomáha pri vaginálnych ťažkostiach, koncentrovaný cesnak v podobe tabliet alebo cesnakovú tinktúru.

Plesne sú skutočne nepríjemné. Usídlia sa na našej pokožke a nedajú nám pokoj. Je preto potrebné preventívne sa o seba starať a nepreháňať to so sladkosťami a nezdravými potravinami, ktoré v organizme vytvárajú dokonalé prostredie pre napádanie plesňami. Naučme sa zdravo žiť a očistime svoje telo pomocou cesnaku alebo iných antimykotických produktov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková