Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Krása, jemnosť a liečivé účinky ruže šípovej

Krása, jemnosť a liečivé účinky ruže šípovej Vznešenosť a elegancia ruží si získala srdcia žien. Kvetina, zasvätená bohyni Afrodite, krásou nielen oplýva, krásu dokonca aj rozdáva a lieči. Jemná a osviežujúca, zvodná a zmyselná zároveň. Okrem krásy má ruža aj mnoho priaznivých účinkov na náš organizmus.
Podľa moslimskej legendy je posvätná, pretože vyrástla z kvapiek potu Mohameda. Gréckymi mýtami je považovaná za symbol znovuzrodenia nekonečnej lásky. Červená ruža vraj vznikla z krvi gréckej bohyne Afrodity, keď sa ponáhľala na pomoc svojmu zranenému milencovi Adonisovi a stupila pritom na tŕň.
Rimania zas verili, že kvety majú priaznivý vplyv na mozog a tlmia negatívne účinky alkoholu. Stredovekí bylinkári ju používali proti krvácaniu a na liečenie rôznych pohlavných chorôb.
Ak darujete ružu, nikdy tým nič nepokazíte. Navyše žiadna žena nepohrdne jej zmyselnou vôňou a pozitívnym účinkom na psychiku.

Ruža šípová - čaj
Ruža je veľmi nenáročná rastlinka, rastie na nížinách, okrajoch lesov, pri cestách, aj na horách. Mnoho ľudí pestuje v záhradkách pre jej krásu a mimoriadne príjemnú vôňu, ale aj pre hojivé účinky. Pri zbere sa odtrhávajú neroztvorené púčiky kvetov. Po vysušení na slnku sa z nich pripravuje čaj, ktorý má ozdravujúce účinky na pečeň a žalúdok. Detoxikuje a obnovuje črevnú mikroflóru.

Ružový sirup Okvetné lístky sa dajú užívať aj vo forme sirupu, ktorý je účinný pri chrípkovom ochorení, nádche, astme a nachladnutí. Ružový sirup zastavuje hnačky a silnú menštruáciu, zlepšuje činnosť tráviaceho ústrojenstva a organizmu pri nespavosti. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a priaznivo účinkuje na nervový systém. Navyše pôsobí ako afrodiziakum s upokojujúcim antidepresívnym účinkom.
Ruža šípová - extrakt z pukov
Extrakt z pukov ruže šípovej je výborným bojovníkom proti astmatickým ochoreniam a alergiám tým, že tlmí alergické prejavy a pri slabších formách alergie je možné vyliečenie. Tento výťažok z pukov priaznivo vplýva na imunitu a zároveň odstraňuje nádchu spolu so zápalmi nosových dutín. Takisto je kvalitným prostriedkom pri hojení rán a zranení.

Ružová voda
Ružová voda je naozaj z ruží, presnejšie z ružových lupeňov a vody, ktorá sa získava ich destiláciou. Na výrobu sa používa špecifický druh, zbieraný len v ranných hodinách, keď majú ruže najsilnejšiu vôňu. Aj keď majú ružovú farbu, voda z nich je však priehľadná, silno aromatická.
Výborná na vonkajšie aj vnútorné použitie. Používa sa v kozmetickom priemysle pri výrobe pleťových vôd a parfumov, v medicíne pre jej antibakteriálne a antiseptické účinky. Má pozitívny vplyv na psychickú pohodu, pôsobí antidepresívne a upokojujúco. Je výnimočná tým, že neobsahuje alkohol a výborne hydratuje pleť.
Okrem toho všetkého ružová voda sa využíva aj na prípravu jedál, hlavne pri orientálnych jedlách, nápojoch a cukrovinkách. Tu Vám ponúkame jednu z jednoduchých možností využitia ružovej vody na varenie.

Assi s ružovou vodou (osviežujúci jogurtový nápoj, India)
275 ml bieleho jogurtu
1 PL sirupu z agávy
2 PL ružovej vody
100 ml studenej vody
150 ml drveného ľadu
lupienky chemicky neošetrených ruží
Jogurt vymixujeme v mixéri so sirupom, ružovou vodou, studenou vodou a ľadom. Prelejeme do vysokých pohárov a ozdobíme lupienkami ruží.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, ďakujem za rýchle vybavenie a doručenie zasielky.“

Anna Dostalová