Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kvasená kapusta ako súčasť pestrého jedálnička

Kvasená kapusta ako súčasť pestrého jedálnička

Kvasenie je tradičný spôsob úpravy kapusty, čo dodáva kapuste vysoký obsah vitamínu B12. Okrem toho je tento spôsob veľmi zdravý a dodáva kapuste skvelú chuť. Príprava takejto kapusty a jej konzumácia má u nás dlhú tradíciu. Už naše staré mamy počas dlhých zimných období si zabezpečovali prísun vitamínov prostredníctvom takejto potraviny. Kvasená kapusta sa robí výlučne z kapusty bielej a v každej kuchárskej knihe nájdeme množstvo receptov, v ktorých má kvasená kapusta hlavnú úlohu. Poďme sa spolu pozrieť na jej výnimočné zloženie a účinky, ktorými na náš organizmus dokáže pôsobiť.

Výroba

Kvasená kapusta sa pripravuje kvasením jemne postrúhanej alebo pokrájanej bielej kapusty, ktorá je posolená. Už oddávna je to skvelá príloha k mäsu, pretože je schopná neutralizovať vysoký obsah tukov. Svojimi účinkami sa kvasená kapusta podobá jogurtu, pretože v nej fermentáciou vzniká vysoko aktívny kobalamín, presnejšie vitamín B12. Tento vitamín v inej rastlinnej strave nenájdeme, s výnimkou rias. Mali by sme si zapamätať, že by sme kvasenú kapustu pred prípravou nemali premývať, pretože ju tak zbavujeme množstva cenných látok. Radšej by sme si v súvislosti s tým mali menej posoliť mäso, ku ktorému ju ideme konzumovať. Tiež by sme takúto kapustu nemali variť dlhšie ako 25 minút, pretože aj týmto spôsobom stráca svoje cenné látky.

Zloženie

Kvasená kapusta ako sme už spomínali, obsahuje množstvo vitamínov zo skupiny B-komplexu. Okrem toho v nej nájdeme aj vitamín C, ktorý podporuje našu imunitu. Zo stopových prvkov sa v nej nachádzajú napríklad železo, draslík, horčík alebo zinok. Tieto látky sú skvelé na krvotvorbu, činnosť svalov a srdca, na stimuláciu mozgovej činnosti alebo na odkysľovanie organizmu.

Účinky kvasenej kapusty

Tu sú najzaujímavejšie účinky, ktorými na nás táto potravina pôsobí:

  • Podporuje dobrú náladu
  • Zvyšuje odolnosť voči stresu
  • Aktivizuje mozgový metabolizmus
  • Pomáha pri krvotvorbe
  • Omladzuje
  • Podporuje kosti
  • Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Vitalizuje organizmus
  • Posilňuje imunitu
  • Podporuje obnovu väzivového tkaniva

Ak sa vám tieto účinky kvasenej kapusty páčia, môžete ju konzumovať v ľubovoľnom množstve a pre vaše telo to bude len a len prospešné.

Naša stránka vám ponúka množstvo výživových doplnkov, ktoré v sebe ukrývajú účinky aj kvasenej kapusty. Napríklad vám ponúkame vitaplex - koncentrát z ovocia a zeleniny, ďalej koncentrovaný vitamín C vo forme cmúľacích alebo klasických tabliet, koncentrované vitamíny zo skupiny B-komplexu alebo vybrané stopové prvky v koncentrovanej forme. Je na vás, čo si vyberiete.

Kvasená kapusta je skvelým doplnkom nášho jedálnička. Už naši predkovia si s jej pomocou posilňovali imunitu a dokázali tak bojovať s rôznymi chorobami alebo vďaka nej prečkávali zimné a iné kritické obdobia v roku, kedy neboli žiadne iné plodiny s obsahom vitamínov a minerálov k dispozícii. Môžete si ju pripraviť na množstvo spôsobov a vždy vás obdarí svojimi účinkami. Ak takúto kapustu konzumujete často, môžete si byť istý, že svojmu telu robíte službu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“

Oprencakova Anna