Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kyslá exotika nielen do Vašej kuchyne

Kyslá exotika nielen do Vašej kuchyne

Pokiaľ ide o konzumáciu octu, nič sa nevyrovná 100% čistému, kokosovému octu vyrobenému z kokosového nektáru. Keď je kokosová palma vyzretá, produkuje vysoký obsah živín, ktoré sa zhromažďujú už od kmeňa a vyžarujú z kokosových kvetov. Akonáhle sa všetka miazga zhromaždí, nechá sa kvasiť. Prírodné kvasenie trvá približne 45-60 dní.
Ocot je tak prirodzene fermentovaný, plný živých prebiotík, enzýmov a má prírodnú, lahodnú chuť.

Kokosový ocot vs. jablčný ocot

Kokosový ocot je dokonalou náhradou jablčného. Ich použitie je vlastne rovnaké. Aj keď jablká ponúkajú množstvo nutričných výhod, kokos je o niečo vpred. Kokosové palmy sa pestujú na sopečnej pôde, ktorá je prirodzene bohatá na množstvo minerálov, zvlášť draslíka, železa, zinku, vápnika, množstvo aminokyselín, vitamínov B, C a prirodzene sa vyskytujúcich prebiotík na podporu trávenia. Pokiaľ ide o chuť kokosový je o niečo sladší a jemnejší.
Aj keď je ocot kyslou potravinou, v tele ma alkalický efekt. Má takmer neutrálne pH! Za túto reakciu sú zodpovedné alkalizačné minerály ako vápnik, draslík, horčík a sodík. Neobsahuje žiadne pridané látky, vrátane cukru, umelých kvasiniek, konzevantov, alebo rôznych iných prísad.

Ako ho správne využiť?

Okrem použitia v kuchyni (ako súčasť šalátových dressingov a marinád), tento ocot možno využiť aj inými spôsobmi. Ponúka celý rad možností!

  • Nahraďte jablčný ocot kokosovým a naštartuje svoje trávenie. Lyžica pred jedlom pomáha stimulovať kyselinu v žalúdku a podporiť proces trávenia.
  • Je skvelým doplnkom rôznych detoxikačných kúr.
  • Ako by to nestačilo, tento druh octu je mimoriadne vhodný aj na externé použitie. Pomáha zmierniť rôzne kožné problémy, redukovať telesný pot, tmavé kruhy pod očami, jazvy po akné a tmavé škvrny. Pri aplikácii na tvár odporúčame zriediť s čistou vodou v pomere 1:1.
  • Nízke pH podporuje aj zdravie vlasovej pokožky. Zmiešajte ¼ šálky octu a 2 šálky vody. Aplikujte po umytí šampónom. Kokosový ocot pomôže vaše vlasy zbaviť zvyškov usadenín, zanechá ich hodvábne jemné a lesklé.

TIP!

Ak ste majiteľkou problematickej a aknóznej pleti, vyskúšajte túto kombináciu: kokosový ocot s Rooibos čajom v pomere 1:3. Môžete pridať kvapku Tea tree alebo oregánového oleja, ktorý je vynikajúcim pomocníkom v boji proti rôznym mikroorganizmom.

Ešte malé upozornenie na záver - pri výbere si dávajte pozor na falšovaný kokosový ocot, ktorý sa vyrába z kokosovej vody a nie z čistého nektáru. Kvalita sa tiež odráža aj na jeho cene.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková