Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaPokiaľ ide o konzumáciu octu, nič sa nevyrovná 100% čistému, kokosovému octu vyrobenému z kokosového nektáru. Keď je kokosová palma vyzretá, produkuje vysoký obsah živín, ktoré sa zhromažďujú už od kmeňa a vyžarujú z kokosových kvetov. Akonáhle sa všetka miazga zhromaždí, nechá sa kvasiť. Prírodné kvasenie trvá približne 45-60 dní.
Ocot je tak prirodzene fermentovaný, plný živých prebiotík, enzýmov a má prírodnú, lahodnú chuť.
Kokosový ocot je dokonalou náhradou jablčného. Ich použitie je vlastne rovnaké. Aj keď jablká ponúkajú množstvo nutričných výhod, kokos je o niečo vpred. Kokosové palmy sa pestujú na sopečnej pôde, ktorá je prirodzene bohatá na množstvo minerálov, zvlášť draslíka, železa, zinku, vápnika, množstvo aminokyselín, vitamínov B, C a prirodzene sa vyskytujúcich prebiotík na podporu trávenia.
Pokiaľ ide o chuť kokosový je o niečo sladší a jemnejší.
Aj keď je ocot kyslou potravinou, v tele ma alkalický efekt. Má takmer neutrálne pH! Za túto reakciu sú zodpovedné alkalizačné minerály ako vápnik, draslík, horčík a sodík.
Neobsahuje žiadne pridané látky, vrátane cukru, umelých kvasiniek, konzevantov, alebo rôznych iných prísad.
Okrem použitia v kuchyni (ako súčasť šalátových dressingov a marinád), tento ocot možno využiť aj inými spôsobmi. Ponúka celý rad možností!
Ak ste majiteľkou problematickej a aknóznej pleti, vyskúšajte túto kombináciu: kokosový ocot s Rooibos čajom v pomere 1:3. Môžete pridať kvapku Tea tree alebo oregánového oleja, ktorý je vynikajúcim pomocníkom v boji proti rôznym mikroorganizmom.
Ešte malé upozornenie na záver - pri výbere si dávajte pozor na falšovaný kokosový ocot, ktorý sa vyrába z kokosovej vody a nie z čistého nektáru. Kvalita sa tiež odráža aj na jeho cene.
„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“