Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Liečte sa aj ovocím a zeleninou

Liečte sa aj ovocím a zeleninou Počas zimného obdobia je náš imunitný systém ohrozovaný viac než počas iných ročných období. Striedanie zimy a tepla, chrípkové epidémie či nižší príjem vitamínov nám neustále znižujú obranyschopnosť. Zvýšiť si ju môžete aj pomocou ovocia a zeleniny, ktorej je v zimnom období dostatok, či už v obchodoch, alebo v našich domácnostiach. Tu je naša ponuka, vyberte si ovocie či zeleninu, ktorá vám najviac chutí, ale aj takú, ktorá vám pomôže.

Červená repa

Červenej repy, či už zaváranej, alebo aj čerstvej je dostatok. Použiť ju môžete do šalátov, nakrájanú na kocky či postrúhanú. Jej šťava je dobrá aj na pitie. A aké má červená repa účinky? Reguluje krvný obeh, lieči ekzémy, ale aj zmierňuje infekcie. Repa tiež obsahuje vlákninu, ktorá je dobrá pre trávenie a tiež znižuje hladinu cholesterolu. Pre dámy je možno zaujímavé, že je repa dobrá aj pri diétach. Obsahuje vitamíny skupiny B, posilňuje organizmus a je ideálna aj pri chrípkach a prechladnutiach.

Jablko
Jedno jablko obsahuje približne tridsať percent vlákniny, vďaka ktorej prečisťuje a regeneruje organizmus. Zároveň tak pomáha pri hnačkách, ale aj zápche. Je ideálne pri detoxikácii organizmu, pretože viaže na seba v črevách toxické látky. Okrem toho pitie šťavy z jabĺk pomáha pri chrípke a kašli. Tak neváhajte a nastrúhajte si večer namiesto ťažkého jedla niekoľko šťavnatých jabĺčok.

Mrkva
Aj mrkvu si v tomto období ľahko zadovážite. Je bohatá na vitamín A, B, C, betakarotén, draslík, vápnik i sodík. Vďaka tomuto zloženiu znižuje cholesterol, pomáha pri kožných chorobách, oslabení organizmu či predchádza zápche. Odporúčame jesť aspoň dve mrkve denne, či piť čerstvú šťavu zmiešanú s citrónom či s lyžičkou olivového oleja, ktorý zabezpečí lepšie využitie karoténu v organizme.

Kapusta

Kapusta, či už čerstvá, alebo kyslá je výborným antioxidantom. Obklady z čerstvých listov zmierňujú bolesti hlavy, svalov či liečia kožné choroby. Kyslá kapusta pomáha pri pálení záhy, pocitu plnosti, šťava lieči žalúdočné vredy. Keďže je kapusta bohatá na vitamín C, zlepšuje odolnosť proti chorobám. Jesť ju môžete samotnú, ale aj ako prílohu k jedlám, či piť šťavu z čerstvej i kyslej kapusty.

Cesnak
O priaznivých účinkoch cesnaku vás snáď ani nemusíme presviedčať. Už jeden až dva strúčiky denne výrazne pôsobia na stav srdca. Okrem toho má cesnak antibakteriálne účinky, používa sa ako liek pri nádche, angíne či kašli, znižuje vysoký krvný tlak, hladinu cukru v krvi, a to všetko vďaka vitamínom A, B1, B2 i C.

Zemiaky

Zemiaky síce všetci pokladáme iba za vhodnú prílohu k mäsu, ale teraz sa na ne pozrime trochu inak. Sú bohaté na vitamín B a C, draslík, magnézium, fosfor a železo. Šťava zo surových zemiakov pomáha pri zápaloch, hojí kožné infekcie. Je však výborná aj pri tráviacich ťažkostiach. Plátky zo zemiakov sa používajú aj ako obklady na opary, alebo ich môžeme pri migréne či bolestiach hlavy prikladať na spánky. Ak chcete v zemiakoch zachovať čo najviac živín, varte ich v šupke.

V slovenských domácnostiach či obchodoch všetky druhy ovocia a zeleniny určite zoženiete. Pomocou nich si ľahko posilníte imunitný systém, predídete nachladnutiu či dokonca chrípke, ale môžete ich využiť aj pri zimnej detoxikácii organizmu.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám krásne za vaše služby. Som spokojná určite to nebol posledný nákup :) “

Popielová Andrea