Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Losos na vianočnom stole

Losos na vianočnom stole

Okrem klasického kapra, ktorého zbožňuje väčšina z nás, alebo vyprážaných rezňov, ktoré si s obľubou doprajú milovníci mäsa, nájdeme už aj na Slovensku ľudí, ktorí čoraz viac uprednostňujú k slávnostnej večeri napríklad exotické krevety alebo zaujímavého a chutného lososa. Losos je považovaný za najzdravšiu rybu na svete, a rovnako patrí do rebríčka najzdravších potravín, ktoré sú odborníkmi odporúčané vďaka svojmu zloženiu a účinkom na organizmus. Preto je losos vhodnou alternatívou slávnostného pokrmu. Ako jeden z mála národov môžeme byť hrdí na to, že práve ryba je našim hlavným jedlom počas sviatkov. Losos vám zaručene pomôže udržať si hmotnosť a dodať telu skvelé látky a oleje, ktoré organizmus potrebuje. Pozrime sa spolu na zloženie chutného a zdravého rybieho mäsa a zistime, aké účinky má na náš organizmus.

Na kvalite záleží

Ak sa rozhodnete kupovať si lososa, je dôležité informovať sa o jeho pôvode. V prípade, že ste ochotní si priplatiť za kvalitu, mali by ste si kupovať mäso z lososa, ktorý žil vo voľnej prírode. Tieto jedince sa živia krevetami a pancierovkami, z ktorých získavajú dôležitú látku astaxantín. Táto látka má silné antioxidačné účinky, a vďaka nej má mäso nádhernú ružovkastú farbu. V prípade farmového chovu sa môže stať, že ryby sú kŕmené niečím iným, napríklad obilím a farbu získava mäso na základe umelého zafarbovania. Preto je dôležité čítať informácie na obale a aspoň počas sviatkov si vychutnať skutočnú kvalitu a zdravie ukryté v rybe.

Čo ryba obsahuje?

Ako už iste viete, losos obsahuje obrovské množstvo omega-3 mastných kyselín. Tieto látky sú nevyhnutné pre chod nášho organizmu. Omega-3 mastné kyseliny blahodarne pôsobia na naše srdce, sú schopné zmierňovať depresívne stavy a zlepšovať nám našu náladu, taktiež majú protirakovinové účinky a pôsobia pozitívne na naše obličky. Okrem týchto látok nájdeme v mäse z lososa vitamín D, ktorý taktiež pozitívne ovplyvňuje našu náladu, to znamená, že práve jeho nedostatok spôsobuje naše depresívne nálady a rôzne ochorenia s tým spojené. Okrem vitamínu D v lososovi nájdeme aj vitamíny zo skupiny B, nevyhnutné a kvalitné bielkoviny, selén alebo draslík. Losos je jednoducho zdrojom všetkého, čo je pre naše telo náročné získať z bežnej potravy. Preto by sme ho mali do svojho jedálnička zaradzovať čo najčastejšie.

Príprava

Aby sme pripravili lososa správne a neznížili výživovú hodnotu úpravou, je dôležité, aby sme hneď zabudli na nezdravé vyprážanie. Lososa by sme mali pripravovať napríklad grilovaním, ktoré ho neoberie o dôležité látky. Vhodným doplnkom k tomuto mäsu je bylinkové maslo napríklad s oreganom, tymianom a mnohými inými druhmi byliniek alebo v kombinácii s citrónom alebo citrónovou trávou. Fantázii sa medze nekladú, najdôležitejšou podmienkou je zachovanie živín a následné vychutnanie lahodného mäsa.

Omega-3 a vitamín D aj vo výživových doplnkoch

Ak si neviete dopriať dôležité látky prostredníctvom lososa, či už z dôvodu, že vám jeho mäso nechutí alebo máte iný problém, naše stránky vám ponúkajú výživové doplnky, ktoré vám dodajú vitamín D alebo omega-3 mastné kyseliny v presnom množstve. Môžete si vybrať napríklad želatínové kapsule Gold Omega 3 alebo Gold Omega 3 Sport Edition pre ľudí, ktorí zaťažujú svoje telo športovou aktivitou omnoho viac. Rovnako si môžete vybrať koncentrovaný vitamín D v podobe tabliet alebo kvapiek pre dospelých alebo aj pre deti.

Omega-3 mastné kyseliny, vitamín D a množstvo iných látok, ktoré sa nachádzajú najmä v rybách, nedokážeme do svojho organizmu dostať v dostatočnom množstve a dostatočne často. Priznajme si sami pred sebou, ako často máme v jedálničku ryby a či je naša potreba pokrytá dostatočne. V prípade, že nedokážeme konzumovať to správne množstvo rýb, výživové doplnky sú pre nás skvelou pomocou. Stačí si len vybrať. A nezabudnite, aj na vianočnom stole môžete mať zdravú rybu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážení priatelia, vážený tím Bio Care....Som veľmi milo prekvapená rýchlo expedíciou výrobku až do mojej domácnosti...Vyslovujem Vám obdiv a poďakovanie...Tu vidím,ako si vážite svojich klientov, ktorí Vás potrebujú vo svojej nemoci najviac a poctivo pristupujete k svojej práci...Určite budem Vaše služby využívať aj naďalej... Veľa úspechov želám!!!“

Zuzana Renčková