Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nohy bez kŕčových žíl

Nohy bez kŕčových žíl Kŕčové žily alebo inak varixy je ochorenie, ktoré trápi najmä ženy, a to najmä z estetického dôvodu. Varixy sú totiž najčastejšie na nohách. Trápia až 40 percent žien a asi 25 percent mužov. Čo to však kŕčové žily sú, ako im predchádzať či ako sa ich zbaviť, vám povieme v tomto článku.

Varix
Kŕčové žily sú vlastne ochorením žilového systému. Ide o zväčšenie povrchových žíl a metličkové žily sprevádzané opuchom nôh, bolesťou, únavou i ťažobou a častými zápalmi.
Poznáme kŕčové žily vonkajšie či povrchové a vnútorné. Vnútorné sa ďalej delia podľa toho, ktorá žila je postihnutá.

Príčiny vzniku kŕčových žíl
Varixy vznikajú rozšírením a predlžovaním povrchových žíl z dôvodu degeneratívnych zmien žilovej steny a tiež poruchou funkcie žilových chlopní. Zjednodušene môžeme povedať, že oslabená žilová stena nezvláda nápor krvi a rozširuje sa. Ak sa k tomu pridruží aj porucha chlopní, kŕčová žila je na svete. Za to, že sa žila oslabí môže niekoľko faktorov. Vplyv na vznik kŕčových žíl má genetika, tehotenstvo, obezita a nedostatok pohybu spolu so sedavým zamestnaním.

Aké sú príznaky
Asi najjasnejším príznakom je modrá či fialová žila na nohe. Ďalej to môžu byť aj vejárovité červené drobné žily. Tieto príznaky však sprevádza aj bolesť nôh, únava, opuch nôh, ale aj isté nepohodlie či neustále sa „mrvenie“ na stoličke, kedy si potrebujete meniť a prekladať jednu nohu cez druhú.
Kŕčové žily však spôsobujú aj iné problémy. Sú to krvné zrazeniny a praskliny. Krvné zrazeniny vytvárajú červené malé plochy okolo kŕčových žíl a sú bolestivé. Krvné praskliny však môžu spôsobiť aj väčšiu stratu krvi.

Liečba kŕčových žíl
Liečbu môžeme rozdeliť na konzervatívnu, ku ktorej patrí zmena stravovacích návykov, cievna gymnastika, elastická ponožka a užívanie liekov na žily. Ďalšia liečba je zameraná na odstránenie kŕčových žíl. Okrem chirurgického zákroku môžete dnes podstúpiť aj vnútornú laserovú liečbu.

Ako predchádzať vzniku varixov
Ak chcete predchádzať tejto chorobe musíte v prvom rade dostať svoju váhu na normál, prestať fajčiť, začať športovať a správne sa stravovať. Ideálnym športom je bicyklovanie, plávanie, ale postačí aj dlhšia prechádzka. K ideálnemu stavovaniu patria celozrnné pečivo, ovocie a zelenina, ale aj strukoviny. Nezabúdajte aj na pitný režim, kde odporúčame zaradiť pohánkový čaj. V listoch pohánky sa totiž nachádza flavonoid rutín, ktorý pomáha znižovať nadmernú priepustnosť kapilár, napríklad pri vysokom tlaku a je výborným antioxidantom.

Aj my vám však ponúkame produkty, ktoré udržujú žily pevné, pôsobia proti kôrnateniu tepien, pôsobia aj proti zrážaniu krvi a ochraňujú tkanivá pred predčasným starnutím.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednavka mi bola dnes v poriadku dorucena, dakujem za promptne a spolahlive jednanie, vyjadrujem velku spokojnost s Vasimi sluzbami...“

Pallajova