Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Olej z oregana na podporu zdravia

Olej z oregana na podporu zdravia

Oreganový olej (ako už názov napovedá) sa získava parnou destiláciou z bylinky Oregano. Existuje viac ako 40 druhov, no najviac terapeutických výhod pochádza z Oreganum vulgare, rastúcej divoko v stredomorských oblastiach, kde je už dlho cenená pre svoje priaznivé, zdravotné účinky. Slnečné svetlo podporuje koncentráciu esenciálnych olejov, ktoré poskytujú tejto byline jedinečnú chuť a arómu. Názov pochádza z gréčtiny a v preklade znamená ,,radosť z hôr“.
Obsahuje vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, železa, mangánu a antioxidantov (30x viac ako pomaranče a 42x než jablká). V súčasnej dobe je tento olej cenený pre svoje antioxidačné, antibakteriálne a protiplesňové účinky.

Obsahuje dva výkonné zlúčeniny karvakrol a tymol, ktoré sú zodpovedné za prevažnú časť jeho výhod.

Prečo začať užívať oreganový olej vnútorne?

  • Pomáha posilniť funkciu imunitného systému.
  • Pomáha zahubiť vírusy, kvasinky, parazity a baktérie typu E.coli, Salmonella, Proteus a Helicobacter pylori.
  • Podporuje zdravie ďasien.
  • Pomáha zmierniť prejavy alergií.
  • Podporuje zdravie gastrointestinálneho traktu.
  • Pomáha urýchliť regeneráciu počas rôznych zdravotných ťažkostí.

Ako tento olej používať?

Pokiaľ ide o dávkovanie, frekvenciu a dĺžku užívania, platí jednoduché pravidlo - Menej je niekedy viac.
Pred užitím si vždy starostlivo prečítajte pokyny a začnite s najnižším odporúčaným množstvom dávok. Zvyšujte ich postupne a vždy podľa potreby.

Oreganový olej je určený výhradne na krátkodobé užívanie (7-10 dní). Pred priamym užitím (nielen vnútorným, ale aj vonkajším) ho vždy musíte zriediť, inak môže dôjsť k popáleniu sliznice či pokožky. Vždy sa riaďte pokynmi, ktoré by Váš zakúpený olej mal obsahovať. Ak si nie ste istí ako olej riediť a dávkovať, odporúčame zvoliť kapsule.

Ak máte ťažkosti s dýchacími cestami (upchaný nos, dutiny,...) vhodná je aj inhalácia.
Umiestnite niekoľko kvapiek oleja do misky s horúcou vodou, prehoďte uterák cez hlavu a vdychujte výpary.
Aby ste predĺžili jeho životnosť, vždy ho skladujte na tmavom a chladnom mieste.

Kuchynské použitie

Oregano je veľmi chutná bylina, ktorá sa často používa v talianskej, gréckej a španielskej kuchyni. Často býva súčasťou rôznych talianskych zmesí korenia. Olej je však mimoriadne silný koncentrát (má omnoho horkejšiu a výraznejšiu chuť), s ktorým je potrebné zaobchádzať opatrne – niekedy postačí jediná kvapka!
Možno ho pridať do domácich polievok a dusených pokrmov, a to najmä v čase zdravotných ťažkostí.
Pridanie oreganového oleja do vašich pokrmov, môže tiež pomôcť zahubiť rôzne choroboplodné zárodky, ktoré by sa potenciálne mohli v surovinách vyskytovať.

Kto by sa mal oreganovému oleju vyhnúť?

Oreganový olej by nemali užívať ženy, ktoré sú tehotné alebo dojčiace. Rovnako by sa mu mali vyhnúť dojčatá, deti, ľudia s vysokým krvným tlakom a srdcovou slabosťou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som sa vám poďakovať za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky. Som veľmi rada, že som si vybrala práve váš internetový obchod.“

Radka Menichová