Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Chcela by som sa vám poďakovať za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky. Som veľmi rada, že som si vybrala práve váš internetový obchod.“
Radka Menichová
Oreganový olej (ako už názov napovedá) sa získava parnou destiláciou z bylinky Oregano. Existuje viac ako 40 druhov, no najviac terapeutických výhod pochádza z Oreganum vulgare, rastúcej divoko v stredomorských oblastiach, kde je už dlho cenená pre svoje priaznivé, zdravotné účinky. Slnečné svetlo podporuje koncentráciu esenciálnych olejov, ktoré poskytujú tejto byline jedinečnú chuť a arómu. Názov pochádza z gréčtiny a v preklade znamená ,,radosť z hôr“.
Obsahuje vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, železa, mangánu a antioxidantov (30x viac ako pomaranče a 42x než jablká). V súčasnej dobe je tento olej cenený pre svoje antioxidačné, antibakteriálne a protiplesňové účinky.
Obsahuje dva výkonné zlúčeniny karvakrol a tymol, ktoré sú zodpovedné za prevažnú časť jeho výhod.
Pokiaľ ide o dávkovanie, frekvenciu a dĺžku užívania, platí jednoduché pravidlo - Menej je niekedy viac.
Pred užitím si vždy starostlivo prečítajte pokyny a začnite s najnižším odporúčaným množstvom dávok. Zvyšujte ich postupne a vždy podľa potreby.
Oreganový olej je určený výhradne na krátkodobé užívanie (7-10 dní). Pred priamym užitím (nielen vnútorným, ale aj vonkajším) ho vždy musíte zriediť, inak môže dôjsť k popáleniu sliznice či pokožky. Vždy sa riaďte pokynmi, ktoré by Váš zakúpený olej mal obsahovať. Ak si nie ste istí ako olej riediť a dávkovať, odporúčame zvoliť kapsule.
Ak máte ťažkosti s dýchacími cestami (upchaný nos, dutiny,...) vhodná je aj inhalácia.
Umiestnite niekoľko kvapiek oleja do misky s horúcou vodou, prehoďte uterák cez hlavu a vdychujte výpary.
Aby ste predĺžili jeho životnosť, vždy ho skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Oregano je veľmi chutná bylina, ktorá sa často používa v talianskej, gréckej a španielskej kuchyni. Často býva súčasťou rôznych talianskych zmesí korenia. Olej je však mimoriadne silný koncentrát (má omnoho horkejšiu a výraznejšiu chuť), s ktorým je potrebné zaobchádzať opatrne – niekedy postačí jediná kvapka!
Možno ho pridať do domácich polievok a dusených pokrmov, a to najmä v čase zdravotných ťažkostí.
Pridanie oreganového oleja do vašich pokrmov, môže tiež pomôcť zahubiť rôzne choroboplodné zárodky, ktoré by sa potenciálne mohli v surovinách vyskytovať.
Oreganový olej by nemali užívať ženy, ktoré sú tehotné alebo dojčiace. Rovnako by sa mu mali vyhnúť dojčatá, deti, ľudia s vysokým krvným tlakom a srdcovou slabosťou.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Chcela by som sa vám poďakovať za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky. Som veľmi rada, že som si vybrala práve váš internetový obchod.“
Radka Menichová