Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Podporte svoj imunitný systém pomocou aromaterapie

Podporte svoj imunitný systém pomocou aromaterapie

Éterické oleje sú počas chladných, zimných mesiacoch ideálne na podporu správnej funkcie imunitného systému.
Vírusy a ich zárodky sa šíria vzduchom, prostredníctvom ľudí (kašeľ, kýchanie), niekedy dotykom úst či nosa. Človek môže byť infekčný ešte predtým, ako sa u neho objavia príznaky, takže ochrana je určite nevyhnutná.
Nielen vírusy, rovnako aj mnoho faktorov životného prostredia môžu oslabiť jeho funkciu. Vrátane stresu, nedostatku spánku či zlou životosprávou.

Prakticky všetky čisté, éterické oleje majú baktericídne a antimikrobiálne účinky, ktoré pomáhajú chrániť imunitný systém a priaznivo tak ovplyvňovať celkové zdravie.
Éterické oleje sú prírodnými organickými látkami, ktoré sa získavajú z rôznych častí rastlín. Pomáhajú oživiť telu vlastné mechanizmy na obnovu zdravého tela aj mysle. Všetky silice majú zložitú chemickú štruktúru, veľké množstvo komponentov a nie je ich možné vyprodukovať v laboratóriu!

Ako používať éterické oleje?

  • Na podporu respiračného zdravia je vhodný napr. tymián, eukalyptus, klinčeky, borovica, tea tree, smrek, škorica, yzop, rozmarín, myrta, mäta prieporná,... Pridajte pár kvapiek do aromalampy, difúzora alebo si pripravte vlastný sprej – na cca 250 ml vody použite 10-20 kvapiek obľúbeného oleja, poriadne premiešajte a máte hotovo. Difúzia esenciálnych olejov môže očistiť vzduch a poskytnúť tak ešte väčšiu ochranu v čase sezónnych hrozieb.
  • Hygiena v domácnosti: citrón, grep, pomaranč, tea tree, levanduľa,... Vyskúšajte pridať niekoľko kvapiek do vášho čistiaceho prostriedku pri umývaní kuchynskej linky, kúpeľne či kľučiek dverí. Čistenie týchto povrchov je často dôležitou súčasťou prevencie. Je dôležité, aby sme minimalizovali kontakt s prvkami, ktoré môžu poškodiť náš imunitný systém.
  • Externé použitie a inhalácia: votrite pár kvapiek zriedeného oleja do dlaní, rozotrite a zhlboka vdychujte. Olej možno používať lokálne v závislosti na požadovanom výsledku. Nezabúdajte, že pred aplikáciou sa éterické oleje musia zriediť s kvalitným rastlinným olejom. Štandardné riedenie je 20 až 40 kvapiek na 60 ml rastlinného oleja.
  • Nevoľnosť na cestách: vždy so sebou noste vreckovku, vatový tampón či nejakú látku, na ktorú ešte pred cestou nakvapkajte zopár kvapiek oleja. Tento spôsob je obzvlášť užitočný v prostriedkoch hromadnej dopravy, kde je vysoký predpoklad, že vzduch nebude príliš čerstvý. Takúto tkaninu odporúčame uchovávať v plastovom vrecku.

Za každých okolností sa riaďte nasledovným

Tieto oleje sú vhodné výhradne na externé použitie a aj to iba v malých dávkach (vysoké dávky môžu byť toxické a dokonca bolestivé). Nikdy olej neužívame vnútorne a dokonca niektoré nie sú vhodné ani na častú aromaterapiu (napr. Gaultéria).
Ak chceme olej aplikovať priamo na pokožku, nikdy nie v nezriedenom stave! Čisté éterické oleje sú účinne už pri nízkej koncentrácii, preto sa odporúča pri použití priamo na kožu vyskúšať test znášanlivosti (v kombinácii s rastlinným olejom) napr. na zápästí. Vysoká koncentrácia by mohla spôsobiť alergické reakcie a nepríjemné bolesti hlavy.

Rozdiely v kvalite

Kvalita éterických olejov sa na trhu značne líši a ich cena môže byť naozaj vysoká. Kvalitný olej potrebuje na výrobu veľké množstvo rastlinného materiálu a je vysoko koncentrovaný. Mnoho lacných alternatív, ktoré sú bohužiaľ komerčne dostupné, sa často miešajú s inými druhmi olejov, čím sa ich kvalita značne znižuje.
Vysoko kvalitné oleje by mali byť vyrábané bez použitia chemikálií a pochádzať by mali z organicky pestovaných rastlín, ktoré rastú v ich prirodzenom prostredí a oblasti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková