Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Podráždenú pokožku môžu spôsobiť i potraviny

Podráždenú pokožku môžu spôsobiť i potraviny Čoraz viac ľudí sa na nás obracia s otázkou, ako sa zbaviť vyrážky, podráždenej, či začervenanej pokožky, alebo ide o “atopický ekzém“... Takýchto ľudí lekár častokrát odbaví odpoveďou, že podráždená pokožka či vyrážka je atpocký ekzém, poprípade spravia test na alergiu, ktorého ale výsledok je negatívny. Predpíšu Vám kortikoid, najčastejšie Locoid masť a pošlú vás domov. Problém však nie je vyriešený, iba ho budete dlhodobo prekrývať!
V dnešnej dobe však stále viac platí staré slovenské príslovie: “človek, pomôž si sám, aj Boh ti pomôže.“ A preto nezanedbávajte aj také prejavy ako je začervenanie a podráždenie pokožky, ekzém, bolesť hlavy či častá únava. Príčina môže byť v tom, čo jete.

Potravinová intolerancia
Ako sme už spomínali, lekár vás síce otestuje na alergiu, ale nie na potravinovú intoleranciu. A pritom niektoré potraviny, ich zložky či dokonca viac potravín vám môže spôsobovať astmu, opuchy, únavu, nespavosť, pomočovanie, celiakiu, gastritídu, zápal črevného systému, hnačku i zápchu, ekzém, vyrážky, ale tiež akné, artritídu, pocit úzkosti, depresie, migrény, hyperaktivitu, poruchy vstrebávania látok, nárast či naopak úbytok hmotnosti, ale dokonca i cystickú fibrózu a fibromyalgiu. A to ako u dospelých, tak u detí.

Čo je to potravinová intolerancia
Je to reakcia tráviaceho systému na nejakú potravinu či látku, ktorú obsahuje. Prvé prejavy sa môžu ukázať už pár minút po zjedení, ale nastúpiť môžu i po niekoľkých hodinách. Nebývajú také prudké ako pri alergii a ani priamo neohrozujú život, ale sú nepríjemné a trápia nás opakovane, ak si na určité jedlo nedáme pozor. Na rozdiel od intolerancie, alergia je prudká reakcia imunitného systému, kedy prejavy nastupujú veľmi rýchlo. Alergia sa vyliečiť nedá, avšak intolerancia v niektorých, menej závažných prípadoch, áno.

Ako zistím, či trpím potravinovou intoleranciou?
Veľmi jednoducho a rýchlo. Pomôže vám test potravinovej intolerancie Food Detective, ktorý si urobíte v pohodlí svojho domova. Stačí vám k tomu len kvapka krvi z prsta a výsledok sa dozviete o malú chvíľu. Test môže odhaliť aj viac potravín, ktoré vám spôsobujú problémy, dokonca aj intenzitu, akou vám škodia.

Na čo všetko sa môžem otestovať?
Potravín, či zložiek, ktoré sa do potravín pridávajú a na ktoré sa môžete otestovať je naozaj veľa. Ide napríklad o obilniny - pšenicu, kukuricu, raž, ovos či lepok, ďalej sú to strukoviny ako hrach, šošovica, fazuľa či sója, ale i mandle, rôzne druhy orechov, kakaové zrná i mäso. Food Detective vás otestuje na intoleranciu bravčového, hovädzieho, kuracieho i jahňacieho mäsa, ale aj na rôzne druhy rýb či darov mora. Zo zeleniny je to brokolica, kapusta, pór, paprika, ale aj mrkva, zeler či uhorka. Problémy vám však môže spôsobiť i ovocie - jablká, ríbezle, melón, grapefruit, pomaranč, jahody citrón či olivy. Otestovať sa môžete i na cesnak, droždie, zázvor, hríby či dokonca čaj. Medzi potraviny, ktoré najčastejšie vyvolávajú potravinovú intoleranciu patrí kravské mlieko, vajce, ale aj pšenica či sója.
Pokiaľ test potravinovej intolerancie zistí, že ste na niektorú z uvedených potravín alergický, mali by ste ju, aspoň na nejaký čas, vyradiť z jedálnička. Pozor však aj na potraviny, ktoré môžu danú zložku obsahovať. Napríklad pšenica sa môže nachádzať v párkoch či sušienkach. Ak však úplne či čiastočne vylúčite nejakú potravinu z jedálnička, nezabúdajte na doplnenie vitamínov a minerálov iným spôsobom. Napríklad kravské mlieko obsahuje nielen vápnik, ale aj bielkoviny a vitamíny. Nahradiť ho môžete napríklad kozím či ovčím mliekom, ale aj sójovým či kokosovým.

Potravinová intolerancia môže byť dôvodom mnohých podráždení pokožky, „alergií“, ale aj únavy, bolesti hlavy... Sami uvidíte, že pokiaľ test Food Detective odhalí intoleranciu na niektorú potravinu a vy ju v jedálničku obmedzíte, zlepší sa celkový stav vášho organizmu.

Tento článok nie je reklamný, ale opisuje holý fakt. Nezávisle od seba nás oslovili desiatky ľudí, ktorých príbeh sa veľmi podobal, alebo bol identický s úvodnými riadkami. Išlo prevažne o nešťastné mamičky s deťmi od 1 až po 5 rokov, ale aj o násťročných a ľudí po päťdesiatke. Čomu sa však tešíme najviac je, že máme už aj kladné spätné reakcie.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážení priatelia, vážený tím Bio Care....Som veľmi milo prekvapená rýchlo expedíciou výrobku až do mojej domácnosti...Vyslovujem Vám obdiv a poďakovanie...Tu vidím,ako si vážite svojich klientov, ktorí Vás potrebujú vo svojej nemoci najviac a poctivo pristupujete k svojej práci...Určite budem Vaše služby využívať aj naďalej... Veľa úspechov želám!!!“

Zuzana Renčková