Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pomoc pri bolestiach uší

Pomoc pri bolestiach uší

Bolesti uší sú skutočne nepríjemným problémom. Zväčša ním trpia viac deti ako dospelí jedinci, avšak v mnohých prípadoch sa s týmto problémom pasujeme aj my. Možno ste si mysleli, že hlavnými príčinami bolestí sú komplikácie v samotnom uchu, avšak hlavnými spúšťačmi týchto nepríjemných bolestí je zápal mandlí alebo zhnisané zubné korene a samozrejme zápaly, ktoré vznikajú v samotnom uchu a jeho častiach. Akútne bolesti uší sa môžu vyskytnúť aj v prípade, keď sa ponárame do chlórovanej vody v bazénoch alebo pri studenom prievane. Aby sme sa vyhýbali samotným zápalom alebo rôznym iným ťažkostiam, ktoré bolesti spôsobujú, mali by sme sa zamerať aj na správnu stravu, vďaka ktorej sa týmto bolestiam môžeme vyhnúť. Najzaujímavejšia je v tomto prípade cibuľa, ktorú môžeme konzumovať a rovnako si z nej vyrobiť štuplíky do ucha a pomôcť tak ušiam bojovať s baktériami. Ak vás zaujíma, čo jesť, aké sú symptómy a prečo bolesti vznikajú, čítajte ďalej.

Charakteristika a symptómy

Bolesti v ušiach sú charakterizované ako bolestivosť v uchu alebo v okolí uší. Ako som už spomínala tieto bolesti majú mnoho spúšťačov. Je však potrebné si uvedomiť, že bolesti nemusia vždy vychádzať z uší samých. Môžu byť spôsobené zhnisanými zubnými koreňmi, taktiež zápalom mandlí. Rovnako môžu byť spôsobované zúžením ciev alebo samotnými zápalmi jednotlivých častí ucha. Môže to byť zápal vonkajšieho zvukovodu, zápal stredného ucha alebo vznikajú prostredníctvom infekcií v oblasti nosohltana. Najčastejšie sa však tieto bolesti vyskytujú v detskom veku. Medzi hlavné symptómy patrí:

  • Tlak v ušiach
  • Bolesti v ušiach
  • Bolesti pri prežúvaní
  • Bolesti pri prehĺtaní
  • Bolesti hlavy
  • Nevoľnosť
  • Horúčka

Pomoc

Základom pomoci v prípade bolestí uší sú teplo, potenie, vlhké a teplé obklady a výplachy. Môžeme si pomôcť aj cibuľou, z ktorej si vyrobíme štuplíky do uší. V prípade, že nie sme schopní znížiť horúčku alebo iné prejavy bolestí ani po dvoch dňoch, je potrebné vyhľadať odbornú pomoc.

Prevencia

V prípade bolestí uší je nevyhnutné aj správne stravovanie, nielen ako pomoc, ale rovnako ako aj prevencia, vďaka ktorej znížime riziko aj iných problémov, ktoré by mohli v našom tele nastať. V strave je veľmi dôležité prejsť zo živočíšnych tukov na tuky rastlinné. To znamená, že by sme mali konzumovať viac rastlinných mastných kyselín. Tie nájdeme v produktoch zo sóje, vo fazuli, kukurici, avokáde, olivách, rôznych semienkach a jadierkach. Tieto rastlinné mastné kyseliny sú schopné aktivizovať tkanivové hormóny, ktoré majú protizápalové účinky. Rovnako dôležité je prijímať vitamíny zo skupiny vitamínov B. Tie nájdeme v zelenine, strukovinách, produktoch z obilnín alebo zemiakoch. Okrem vitamínu B je potrebný aj cholín, ktorý nájdeme v produktoch zo sóje. Vitamíny zo skupiny B a cholín sú schopné spevňovať vrstvu nervových buniek v uchu a pomáhajú tak predchádzať ťažkostiam s ušami. Ako som spomínala cibuľa je tiež skvelou prevenciou. A rovnako aj pór, cesnak, medvedí cesnak alebo pažítka. Všetky tieto rastliny majú antibakteriálne účinky.

Bolestí uší skutočne netreba podceňovať. Je potrebné pestro sa stravovať a dopriať si potrebné vitamíny a minerály, ktoré budú naše uši chrániť. V prípade, že neobľubujete cibuľu alebo cesnak, možno práve tento článok vás utvrdil o ich antibakteriálnych účinkoch, vďaka ktorým sú nám prevenciou pred mnohými ťažkosťami. Starajme sa o svoje telo správne a ono nám bude slúžiť dlho a dobre.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý večer, veľmi pekne Vám ďakujem. Musím povedať,že máte veľmi dobre spracovaný e-shop.“

Pacíková