Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ponorte sa do vĺn pohody a relaxujte s aromaterapiou

Ponorte sa do vĺn pohody a relaxujte s aromaterapiou Aromaterapia sa dostáva do popredia v prírodnej medicíne, keďže aplikáciou éterických olejov prispieva k liečeniu rôznych ochorení. Jej pôvod siaha až do starého Egyptu, kde zdokonaľovali umenie práce s aromatickými rastlinami, stromami, ovocím, bylinami, kvetinami, korením preto, aby dosiahli čo najpriaznivejších účinkov pre lepšiu náladu, modlitby a pre spríjemnenie domovov. Okolo aromaterapie vznikol mýtus, že esencie viac ako fyzické, liečia duševné ochorenia a z nich predovšetkým depresiu či úzkosť.
Éterické oleje sú vonné látky z rôznych častí rastlín ako drobné olejové kvapôčky. Sú charakteristickým znakom rastliny, predstavujú jej esenciu, čiže vôňu. Každá jedna pozitívne pôsobí na niečo iné, na telo ako aj dušu.
Málo vecí pôsobí na človeka tak, ako vôňa, ale nie je to tak dávno, čo vedci zistili príčinu. V nosovej priehradke máme miesto, ktoré dokáže zaznamenať najjemnejší signál, látku a stopové prvky vône, ktorú vedome vôbec nevnímame.

V dnešnej modernej dobe, v ktorej konzumujeme v potravinách mnoho chemických farbív, konzervačných látok a iných chemických látok je naša schopnosť používať čuch oslabená, od detstva do dospelosti klesá, napriek tomu, že náš nos je schopný rozoznať až 1000 druhov vôní.

Každopádne, to, že si nakvapkáte éterický olej, ktorý následne nasávate, Vám neublíži. Práve naopak, ide o alternatívnu prírodnú liečebnú metódu, pretože esencie pôsobia na čuch, čím vzbudzujú príjemné pocity. Ich sila spočíva vo vôni, ktorá sa dostáva najskôr do nosa, odtiaľ do krvného obehu a potom priamo k orgánom a centrálnej nervovej sústave. Ale pozor si dávajte na to, aký olej si kupujete, iba čistý olej má terapeutické účinky.

Mali ste stresujúci a ťažký deň v práci alebo len proste potrebujete na chvíľu vypnúť? Ak sa chcete povzbudiť, pomôže pomaranč, jazmín, muškát, či čajovník. Náladu si zlepšíte mandarínkou alebo medovkou, po ktorej budete mať sladký spánok. Potrebujete sa uvoľniť? Potom je pre Vás vhodná jedľa, ylang-ylang alebo cédrové drevo.
Éterické oleje majú možnosť zbaviť sa depresií, ale aj zmierniť bolesti. Jemne a účinne. Ak hovoríme o bolesti, tak napríklad bolesť hlavy ustúpi po harmančeku, levanduli či ružovom dreve. Aníz pomáha pri bolestiach brucha, ale zmierňuje aj kŕče. Citrón zas má schopnosť človeka rozveseliť, eukalyptus a citronela znížia horúčku.

Teraz už viete aké čaro tkvie v aromaterapii. Tak šup-šup aromalampu plus pár kvapiek éterického oleja a hneď máte lepší a krajší deň. Ako povedal John Gerard, botanik: „Telo je ako harfa a ak sú jej struny príliš voľné alebo príliš napäté, nástroj je rozladený, človek je chorý. A ak je harfa ľudského tela rozladená, môžeme hľadať liek na jej harmonizovanie v nekonečnom bohatstve prírody. Vône, ktoré dokážu vyvolávať uspokojenie, sú v rastlinách tak výrazné a príjemné, že žiadne pilulky z lekárne sa im nevyrovnajú.“
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem zasielka mi dosla uz dnes rano. Takrychlo som ju ani necakal. Spozdravom “

Krajnik