Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Potraviny vhodné proti infekciám

Potraviny vhodné proti infekciám

V súčasnosti, ale rovnako aj v minulosti boli infekcie súčasťou života ľudí. Keďže organizmus každý deň bojuje s obrovským množstvom choroboplodných zárodkov, a tiež proti cudzím látkam, antigénom, náš imunitný systém je namáhaný. Preto je vhodné v období, keď bojujeme s takýmito ťažkosťami, zvoliť špeciálne druhy potravín, ktoré nám s infekciou dokážu pomôcť. Čas, kedy nás infekcia trápi je skutočne nepríjemný, pretože mnohokrát sa z tejto situácie nevieme dlhé obdobie dostať alebo sa nám v istých periódach znova a znova vracia. Aby sme sa však takýmto problémom vyhli, je dôležité podrobne preskúmať svoj jedálniček a uvedomiť si, že práve týmto smerom vedie cesta k vyriešeniu problémov. Pozrime sa, ktoré druhy potravín sú vhodné v boji s infekciou, a akým spôsobom nám pomáhajú.

Kedy imunita funguje?

Aby bol náš imunitný systém silný a dokázal odolávať rôznym útokom, je potrebné dodávať telu vhodnú stravu. Potraviny, ktoré sú proti infekcii mimoriadne účinné musia obsahovať dostatok proteínov, antioxidantov, vitamínov A, C a E, a rovnako rôzne stopové prvky ako je železo, selén, zinok alebo meď. Okrem toho je potrebné konzumovať potraviny, ktoré pomáhajú organizmus prečisťovať. To znamená, že sa vďaka nim z tela dostávajú odpadové látky. A to prostredníctvom obličiek, pečene a pokožky.

Čo konzumovať?

Medzi najvhodnejšie potraviny patria pri spomínaných ťažkostiach najmä cesnak, ktorý má protizápalové a antimykotické účinky, rovnako tak cibuľa, citróny, pomaranče a iné druhy citrusov, kapusta, reďkovka, reďkev, brusnice, jahody, maliny alebo čučoriedky, olivový olej, propolis, materská kašička, jogurtové produkty, kivi, paradajky a pod.

Čo vylúčiť?

Na druhej strane je potrebné spomenúť aj potraviny, ktoré sú nevhodné alebo vytvárajú vhodné podmienky pre rozmnožovanie sa mikroorganizmov a následné rozširovanie sa infekcie. Sem patrí najmä biely cukor, ktorý je častou príčinou najmä tých infekcií, ktoré trápia ženy. Okrem toho spôsobuje vytváranie vhodného prostredia pre mikróby aj alkohol, tuky alebo prehnaná konzumácia kávy. Veľmi zaujímavou informáciou je fakt, že nevhodné je konzumovať aj rôzne druhy mäkkýšov, pretože často obsahujú toxíny, baktérie a vírusy, ktoré ohrozujú náš imunitný systém. Alkohol vo všeobecnosti oslabuje všetky funkcie organizmu, vrátane imunity, a preto je jeho pravidelná konzumácia nebezpečná a znižuje našu odolnosť voči rôznym ťažkostiam.

Prečo citrusy?

Pomaranče, mandarínky alebo citróny sú pri infekciách veľmi účinné, pretože nášmu telu poskytujú vitamín C, betakarotén a provitamín A. Tieto látky podporujú imunitu. Vitamín C a flavonoidy dokážu vybudovať v organizme odolnosť voči vírusom. Z týchto, ale aj iných plodov je vhodné si vyrábať ovocné šťavy. Dodávajú telu vodu, vitamíny, minerálne soli a antioxidačné fytochemikálie, ktoré sú v boji s infekciou nevyhnutné.

Naša stránka vám ponúka množstvo produktov, ktoré sú vhodné v boji s infekciami. Môžete si vybrať napríklad čaj z ďateliny červenej, ktorý je vhodný na posilnenie imunity a dezinfekciu organizmu. Okrem toho v rovnakej forme sypaných bylín ponúkame sušený prietržník, ktorý je vhodný na prečistenie močových ciest. Ponúkame vám tiež množstvo rôznych vitamínov a minerálov v koncentrovanej podobe vo forme tabliet alebo rôznych sirupov. Tiež si môžete vybrať z ponuky BIO ovocných štiav. Ďalej vám ponúkame v prípade ťažkostí s intímnymi partiami napríklad dezinfekčný gél alebo hydrofilný olej Fema, ci Candistop, ktorý slúži na intímnu hygienu a pomáha v boji proti mykózam.

V prípade, že vás nejaká tá infekcia v živote zastihla, dobre viete, že je potrebné prečistiť celý organizmus a zbaviť sa tak problému. Len správnym životným štýlom a vhodnou stravou sa dopracujeme k organizmu, ktorý bude odolný voči mikroorganizmom, vírusom, baktériám a rôznym iným spúšťačom problémov. Naučte sa správne jesť a vaše telo sa vám odvďačí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem vam za super rychle dorucenie objednavky!“

Pozdravom Fazekasova