Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Potrebujete podporiť stratu nadbytočných kíl? Vyskúšajte zelenú kávu

Potrebujete podporiť stratu nadbytočných kíl? Vyskúšajte zelenú kávu

Chudnutie môže byť neuveriteľne ťažké. Z tohto dôvodu väčšina z nás siahne na všetky možné, dostupné druhy doplnkov, aby sme si celý tento namáhavý proces uľahčili.
Zelená káva patrí k jedným z nich a v súčasnosti patrí medzi svetovo najpopulárnejšie doplnky výživy.
Prekvapivo pre väčšinu denných konzumentov kávy, je zelené kávové zrno z veľkej časti prehliadané. Jedným z mnohých dôvodov je nedostatok informácií.

Prvá vec, ktorú by ste o zelenej káve mali vedieť, ako vlastne vzniká.
Ako už názov napovedá, tento doplnok sa získava zo zelených (nepražených) kávových zŕn. Teda ide vlastne o tie isté, dobre známe kávové zrná, len s tým rozdielom, že tieto neprešli procesom praženia, čím si uchovávajú cennú kyselinu chlorogénovú, ktorá má silné antioxidačné účinky, priaznivo vplýva na vysokú hladinu krvného tlaku a podporuje chudnutie. Keď sa zrná upražia, obsah kyseliny chlorogénovej sa značne zníži.
Pražením sa naopak dvíha hladina antioxidantov a kofeínu. To znamená, že aj keď zelená káva obsahuje kofeín, jeho množstvo je naozaj zanedbateľné, čo môže byť dobrou správou pre tých, ktorí sú na neho citliví.

Kyselina chlorogénová a jej účinky

  • Podporuje úbytok na váhe.
  • Pozitívne vplýva na vašu náladu a mozgovú činnosť.
  • Priaznivo vplýva na hladinu krvného cukru (obzvlášť po jedle).
  • Pomáha potlačiť vstrebávanie sacharidov a tukov.
  • Prispieva k normálnej hladine cholesterolu a triglyceridov, ktoré podporujú zdravie srdca.
  • Funguje aj ako antioxidant, ktorý pomáha chrániť pred voľnými radikálmi a zároveň prispieva k odstráneniu nahromadených toxínov.
  • Môže byť užitočná v prevencii niektorých typov nádorových problémov.
  • Pomáha kontrolovať hladinu krvného tlaku.

Na čo si dávať pozor?

Zelená káva nevonia, nechutí a ani nevyzerá ako klasická káva. Pre niektorých môže byť jej chuť zo začiatku nepríjemná, pretože je trochu horká. No neodporúčame ju ničím ,,vylepšovať“. Efektivita zelenej kávy sa značne zníži, keď ju zmiešate s mliekom a cukrom. Naopak účinok možno podporiť ak si dáte kávu iba s vodou cca 2-3 hodiny pred jedlom alebo po jedle.

Zhrnutie na záver

Pokiaľ sa jedná o stratu tuku, žiadna magická pilulka alebo prášok nemôže nahradiť intenzívny tréning a čistú stravu. Vaše úsilie bude vždy prvoradé, než čokoľvek iné v podobe doplnku výživy, vrátane zelenej kávy.
Zelená káva a rovnako všetky možné dostupné spaľovače tukov, môžu iba pomôcť zvýšiť váš metabolizmus a podporiť tak chudnutie. Slúži ako prínos k už zabehnutému, zdravému životnému štýlu.

Zapamätajte si, že najúčinnejší spôsob ako schudnúť, je znížiť príjem kalórií a pravidelne cvičiť! Doplnky budú vždy iba ,,dopĺňať“.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem vam za super rychle dorucenie objednavky!“

Pozdravom Fazekasova